Wednesday, December 29, 2010

Διπλές ταχύτητες από Primetel


Με sms σήμερα η PrimeTel ενημέρωνε τους συνδρομητές της ότι από 1/1/2011 όλες οι γραμμές τις αναβαθμίζοντε στην διπλάσια ταχύτητα.
Συγκεκριμένα, για τους συνδρομητές της PrimeTel που η ταχύτητα είναι στο 1Mbps τότε θα φτάσει έως τα 2Mbps, τα 2Mbps έως τα 4Mbps, τα 3Mbps  έως τα 6Mbps,  τα 4Mbps έως τα 8Mbps και τα 8Mbps έως τα 24Mbps.
«Με τη νέα χρονιά η PrimeTel φέρνει  για πρώτη φορά στην Κύπρο και την υπερύψηλη ταχύτητα των 24Mbps, αλλάζοντας έτσι τα δεδομένα στις ταχύτητες Internet. Αξίζει να σημειωθεί ότι και νέοι συνδρομητές θα έχουν πρόσβαση στο Internet με ΔΙΠΛΑΣΙΕΣ και ΤΡΙΠΛΑΣΙΕΣ ταχύτητες Internet σε μειωμένες τιμές», αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.
Σε περίπτωση που για τεχνικούς λόγους δεν μπορεί να διπλασιαστεί η ταχύτητα Internet θα υπάρξει ανάλογη μείωση τιμής στο βασικό πακέτο του συνδρομητή.
Διαβάστε περισσότερα ...

Στη Λευκωσία στις 11 Ιανουαρίου η Μέρκελ.. λέτε να πήραμε σειρά?

Επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει στις 11 Ιανουαρίου η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ.
Η κ. Μέρκελ θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δ. Χριστόφιαγια το κυπριακό, τις διμερείς σχέσεις και άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία.
Το πλήρες πρόγραμμα της επίσκεψης της κ. Μέρκελ θα ανακοινωθεί τις παραμονές της άφιξής της στην Κύπρο.

Μετά την Ελλάδα και Ιρλανδία λέτε να μπένουμε στην ουρά για επιτήρηση?
Διαβάστε περισσότερα ...

Καταγγελία από οπαδούς της Ομόνοιας

Πρωτόγνωρες καταστάσεις ζουν αυτή την στιγμή όσοι φίλοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ (και όχι ΜΟΝΟ) προσπάθησαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με την ΕΘΑ Έγκωμης στην αίθουσα Ελευθερία. Άνθρωποι της ΕΘΑ δεν επιτρέπουν την είσοδο σε όσους υποψιάζονται πως είναι οπαδοί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ!!! Μάλιστα ήθελαν να κάνουν εξονυχιστικό έλεγχο στον εκπρόσωπο Τύπου και συντονιστή του Καλαθοσφαιρικού Τμήματος κ. Χριστόφορο Χριστοφόρου πριν από την είσοδο του στο γήπεδο, με τον κ. Χριστοφόρου να αρνείται να μπει και να βρίσκεται αυτή την στιγμή έξω από το κλειστό ενώ επέτρεψαν την είσοδο σε παίκτες του Κεραυνού, του Αχιλλέα και της ΕΝΑΔ.
Για ακόμα μια βραδιά γίνονται όργια στον χώρο του Κυπριακού μπάσκετ...
**Αυξημένη αστυνομική δύναμη ζήτησαν οι άνθρωποι της ΕΘΑ.
Διαβάστε περισσότερα ...

O AΠΟΕΛ αθωώθηκε.

O AΠΟΕΛ αθωώθηκε στην αποψινή συνεδρία της δικαστικής επιτροπής της ΚΟΠ διότι δεν παρουσιάστηκε ο παρατηρητής του αγώνα με την Ένωση ο κ Κωμοδρόμος και έτσι το κατηγορητήριο δεν ίσχυσε.
Διαβάστε περισσότερα ...

Δήλωση - σοκ από προβοκάτορα Τούρκο στρατηγό

«Καίγαμε τούρκικα τζαμιά στην Κύπρο για να ξεσηκώνουμε τους Τουρκοκύπριους κατά των Κυπρίων. Οι άντρες μου είχαν συγκεκριμένες οδηγίες για να πυρπολούν μουσουλμανικά τεμένη». Συγκλονίζεται η Τουρκία από τη δημόσια αυτή ομολογία του Τούρκου στρατηγού εν αποστρατεία Σαμπρί Γιρνιμπέσογλου, ο οποίος στο τουρκικό δίκτυο Χαμπέρ Τουρκ μιλώντας για τη δράση της μυστικής υπηρεσίας που προείστατο, παραδέχθηκε ότι: « Όταν γίνονταν ενδοκοινοτικές συνομιλίες στην Κύπρο πράκτορες της ΜΥΤ πυρπολούσαν τζαμιά στην Κύπρο για να καταστρέψουν κάθε προσπάθεια συνεννόησης μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων και να διατηρηθεί η πολεμική ατμόσφαιρα μεταξύ των δύο κοινοτήτων.
Διαβάστε περισσότερα ...

Η ΚΕΟ πρωταγωνιστεί σε τσόντα αλλά ξενέρωσαν τα αφεντικά

Οι άνθρωποι της ΚΕΟ κόντεψαν να πάθουν εγκεφαλικό όταν πληροφορήθηκαν πως εταιρεία παραγωγής ερωτικών ταινιών αποφάσισε να συμπεριλάβει το προϊόν τους σε μία σκηνή. Αμέσως κινήθηκαν νομικά και ζήτησαν ασφαλώς να αφαιρεθεί η επίμαχη σκηνή.
Η επίμαχη σκηνή γυρίζεται σε μία ελληνική ταβέρνα και το μπουκάλι της ΚΕΟ παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις συζητήσεις των δύο πρωταγωνιστών. Μόλις αυτό έγινε αντιληπτό η ΚΕΟ κινήθηκε νομικά ζητώντας ασφαλώς να αφαιρεθεί το προϊόν τους από τη συγκεκριμένη ταινία. Άλλωστε η ΚΕΟ είναι εταιρία που ελέγχεται από την Εκκλησία της Κύπρου και οποιοσδήποτε συσχετισμός του brand με παραγωγές αυτού του είδους είναι ανεπίτρεπτος.
Ο Εμπορικός Διευθυντής της ΚΕΟ Ηλίας Σώζου, δήλωσε σχετικά με το συγκεκριμένο περιστατικό «Απογοητευμένος που η φιάλη της ΚΕΟ προβάλεται με τέτοιο τρόπο σε πορνογραφικό φιλμ». Όπως μάλιστα μας αποκάλυψε, σε επικοινωνία που είχαν οι νομικοί εκπρόσωποι της ΚΕΟ με την εταιρία παραγωγής τους είπαν ότι δεν θα έπρεπε να νοιώθουν θιγμένοι αφού οι ίδιοι ήθελαν να προβάλουν την ελληνικότητα της μπύρας ΚΕΟ ως τη μοναδική ελληνική μπύρα.
Διαβάστε περισσότερα ...

Κυπριακή Καλαθόσφαιρα: ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΘΑ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΕΚ, ΑΕΛ, Απόλλων, Αχιλλέας, ΕΘΑ, Ομόνοια και Κεραυνός υπογράφουν τη νέα ανακοίνωση στο... σήριαλ "Arthur Lee". Η ανακοίνωση αναφέρει πως η παραίτηση Ευθύμιου Ευθυμίου ανακουφίζει τα σωματεία που την υπογράφουν, ενώ σημειώνεται και μια σειρά αποφάσεων που θα κυνηγούν τον κ. Eυθυμίου, όπως αναφέρεται.
Η ανακοίνωση:
Διαβάστε περισσότερα ...

Tuesday, December 28, 2010

Aστυνομοκρατούμενη πόλη η Λάρνακα, λόγω της πορείας του ΕΛΑΜ

 Με αστυνομοκρατούμενη πόλη μοιάζει απόψε η Λάρνακα, λόγω της πορείας του ΕΛΑΜ κατά των λαθρομεταναστών. Πέραν των 150 αστυνομικών με αντιδιαδηλωτικές εξαρτήσεις παρατάχθηκαν στις Φοινικούδες για την αποτροπή επεισοδίων ενώ κατά τη διάρκεια της πορείας δεν κυκλοφορούσε ούτε ένας αλλοδαπός.
Διαβάστε περισσότερα ...

Συνταυτίζεται και με νεοναζί ο Αρχιεπίσκοπος

Νέο κύκλο προκλητικών τοποθετήσεων άνοιξε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ δηλώνοντας σε συνέντευξή του ότι οι «πλείστες απόψεις» του νεοναζιστικού ΕΛΑΜ «είναι κρυστάλλινες» και τον εκφράζουν! 
Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου στην «Καθημερινή», ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού υπογράμμισε ότι το ότι υποστηρίζει τις ακραίες θέσεις του ΕΛΑΜ, καταδεικνύει ότι  ο Αρχιεπίσκοπος βρίσκεται εκτός πλαισίων που θα επιτρέψουν να επικρατήσει ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο. Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας στηρίζει τα πιο ακραία στοιχεία που δρουν στην κυπριακή κοινωνία. «Φαίνεται», πρόσθεσε, «ότι δεν συνειδητοποιεί πόση ζημιά προκαλεί στην προσπάθεια που καταβάλλεται από την ε/κ πλευρά για εξεύρεση λύσης».
Πάντως ο Αρχιεπίσκοπος στη συνέντευξή του, ερωτηθείς για την όξυνση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και για το εάν ισχύει ο «ψίθυρος» ότι το ΕΛΑΜ στεγάζεται άνευ αντιτίμου σε κτίριο της Εκκλησίας απάντησε: «Αυτό είναι κακόηθες ψέμα, δεν φιλοξενούμε το ΕΛΑΜ σε στέγη της Εκκλησίας. Αλλά, αν θέλετε, πλείστες απόψεις του ΕΛΑΜ με εκφράζουν. Κι αν είναι εναντίον των λαθρομεταναστών, τολμώ να σας πω ότι και εγώ είμαι εναντίον των λαθρομεταναστών. Δεν μπορούμε να γίνει εδώ μια πανσπερμία». Οταν ο δημοσιογράφος του υποδεικνύει ότι το ΕΛΑΜ δεν αναφέρεται μόνο στους λαθρομετανάστες με το σύνθημα «κάθε ξένος ίσον ένας άνεργος Ελληνας», ο Αρχιεπίσκοπος αποκάλυψε ότι είναι σε επαφή με το νεοναζιστικό ΕΛΑΜ! «Δεν νομίζω ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο. Οσες φορές ήρθα σε επαφή με αυτά τα παιδιά, έχω αντιληφθεί ότι είναι μορφωμένα παιδιά, ενδιαφέρονται για τον τόπο και οι απόψεις τους είναι κρυστάλλινες», είπε χαρακτηριστικά...
Διαβάστε περισσότερα ...

Επίθεση hackers: Η αποκάλυψη της γύμνιας σε θέματα ασφαλείας στα Κυπριακά δίκτυα..

Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες οι περισσότερες ιστοσελίδες βρίσκονταν στον ίδιο σέρβερ κυπριακής ιδιοκτησίας με ελλειπέστατα μέτρα ασφαλείας.  Ελπίζουμε το μάθημα να γίνει πάθημα σε κάποιους που χρεώνουν εξωφρενικά ποσά για hosting αλλά καθόλου δεν επενδύουν στον τομέα της ασφάλειας... Ο μύθος κύριοι ότι πληρώνουμε ακριβά για να έχουμε ποιοτικές και ασφαλείς υπηρεσίες μόλις έχει πέσει..
Διαβάστε περισσότερα ...

Monday, December 27, 2010

Συνεχίζονται τα κτυπήματα των Τούρκων hackers-Νέο θύμα ο Δήμος Παραλιμνίου

Περισσότερες από 100 ιστοσελίδες εταιρειών ή οργανισμών δέχθηκαν δέχτηκαν μέχρι στιγμής επιθέσεις από Τούρκους χάκερς.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλη Κατσουνωτό, πέραν των ψηφιακών και ηλεκτρονικών τεκμηρίων, οι απεικονίσεις όσο και το περιεχόμενο της παρέμβασης, επίσης οδηγούν στο συμπέρασμα ότι προέρχονται από την Τουρκία.
Διαβάστε περισσότερα ...

Κυπριακές Εφημερίδες 27/12/2010

Η πορεία των συνομιλιών για το Κυπριακό, η διακοπή της λειτουργίας στα κατεχόμενα, τα προβλήματα των Κυπριακών Αερογραμμών και η ακρίβεια, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες.
Διαβάστε περισσότερα ...

Επίθεση δέχθηκαν κυπριακές ιστοσελίδες από Τούρκους χάκερς


Επιθέσεις από Τούρκους χάκερς δέχθηκαν ιστοσελίδες κυπριακών εταιρειών ως αντίποινα των επεισοδίων που σημειώθηκαν στον καλαθοσφαιρικό αγώνα μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της τουρκικής Πινάρ Καρσίκαγια στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων Eurochallenge.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός ανέφερε ότι το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου, ύστερα από σχετικές πληροφορίες, διερευνά υπόθεση μη εξουσιοδοτημένης παρέμβασης σε ιστοσελίδες εταιρειών που εδρεύουν στην Κυπριακή Δημοκρατία από Τούρκους χάκερς.

“Μετά από διερεύνηση της πληροφορίας από το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διαπιστώθηκε ότι περίπου 20 ιστοσελίδες εταιρειών που εδρεύουν στην Κυπριακή Δημοκρατία δέχθηκαν μη εξουσιοδοτημένη παρέμβαση από Τούρκους χάκερς, οι οποίοι ανήρτησαν το έμβλημα της ομάδας Πινάρ Καρσίκαγια, παρουσίασαν την Κυπριακή Δημοκρατία με μισοφέγγαρο και έχουν αναγράψει το σύνθημα “όχι τρομοκρατία στον αθλητισμό”, είπε ο κ. Κατσουνωτός
Διαβάστε περισσότερα ...

Saturday, December 18, 2010

Olympic Air: Νέα δρομολόγια Αθήνα-Λάρνακα-Αθήνα

Σε 17 αυξάνει τη συχνότητα των εβδομαδιαίων τακτικών της πτήσεων μεταξύ Αθήνας-Λάρνακας η Olympic Air από την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα τρία νέα δρομολόγια που προστίθενται, θα διατηρηθούν για όλο το χειμερινό πρόγραμμα πτήσεων, μέχρι τις 26 Μαρτίου 2011.
Διαβάστε περισσότερα ...

Εμπορικό Kέντρο στην Λακατάμια (Φωτογραφίες)

Υλοποιώντας την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για επέκταση και σε άλλους τομείς του κλάδου και της διαπλάτυνσης της πελατειακής του βάσης, το Συγκρότημα Athienitis προχωρά στην ανέγερση εμπορικού κέντρου στην περιοχή Λακατάμιας, Λευκωσία.

Η ανάπτυξη θα περιλαμβάνει διάφορα πολυκαταστήματα, super market, εμπορικά καταστήματα διαφορετικών μεγεθών, πολυκινηματογράφος, χώροι εστίασης, παιδότοπος και 1.700 χώρους στάθμευσης. Το δε συνολικό εμβαδό των στεγασμένων κτιριακών εγκαταστάσεων θα είναι 82.000 τ.μ. περίπου.

Η πολεοδομική άδεια έχει εκδοθεί κατά παρέκκλιση, δυνάμει απόφασης του υπουργικού συμβουλίου ημερ. 2 Φεβρουαρίου 2010.

Οι εργασίες ανέγερσης αναμένονται να ξεκινήσουν εντός του 2011.













Διαβάστε περισσότερα ...

Tuesday, December 14, 2010

Eurocypria: Κακοδιαχείριση $160.000 μηνιαίως

Λίγες μόνο μέρες μετά που η εταιρεία ενοικίασης αεροσκαφών CIT πήρε πίσω το αεροσκάφος της από την πτωχεύσασα Eurocypria, το ενοικίασε στην ισραηλίτικη EL AL.

Η συγκεκριμένη κίνηση, αποτελεί την καλύτερη απόδειξη πως όντως υπήρχε κακοδιαχείριση στην Eurocypria. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του InBusinessNews, το deal μεταξύ EL AL και CIT έκλεισε στις $270.000 το μήνα. Η Eurocypria, κατέβαλε μέχρι πριν μερικές μέρες ενοίκιο $430.000 μηνιαίως για ακριβώς το ίδιο Boeing 737-800.

Η Eurocypria είχε κάνει τη συμφωνία από το 2006 για το συγκεκριμένο αεροσκάφος (5Β-ΔΒΖ), που έγινε το πέμπτο του στόλου της, όταν θεώρησε πως είχε ανάγκη για επιπλέον αεροσκάφη.

Ανησυχεί η ILFC, χαίρεται η κυβέρνηση

Στο μεταξύ, η εταιρεία ILFC η οποία είχε ενοικιασμένα αεροσκάφη στη Eurocypria αλλά και στις Κυπριακές Αερογραμμές, ετοιμάζεται να ζητήσει διακριτικές εξηγήσεις για την κατάσταση και στις ΚΑ.

Πάντως, από κυβερνητικές πλεύρας όχι μόνο δεν ανησυχούν αλλά κάθε άλλο αφού θεωρούν πως τα αεροσκάφη που έχουν ενοικιάσει οι ΚΑ από τη συγκεκριμένη εταιρεία είναι ασύμφορα και δεν θα τους πείραζε αν βρισκόταν ένας τρόπος τερματισμού της συμφωνίας.  


View the original article here

Διαβάστε περισσότερα ...

Sunday, December 12, 2010

Billboard Artist of the year η Lady Gaga

Artist of the year για το Billboard, σύμφωνα με τις επιδόσεις της στα charts φέτος αναδεικνύεται η Lady Gaga, ένα μόνο χρόνο μετά την κατάκτηση του τίτλου «Best New Artist».Μόνο επτά γυναίκες έχουν πάρει τον τίτλο του Καλλιτέχνη της Χρονιάς από το 1981 μέχρι σήμερα: η Lady Gaga (2010), η Taylor Swift (2009), η LeAnn Rimes (1997), η Alanis Morissette (1996), η Mariah Carey (1991), η Whitney Houston (1986) και η Madonna (1985).
Δεύτερη στην κατηγορία Artist Of The Year αναδείχθηκε η Taylor Swift, με τον Eminem να ακολουθεί στην τρίτη θέση, ενώ το Top 10 συμπλήρωσαν οι Lady Antebellum, η Ke$ha, o Usher, οι Black Eyed Peas, o Justin Bieber, η Rihanna και ο Drake.


View the original article here

Διαβάστε περισσότερα ...

Πονοκέφαλος η WikiLeaks για την Αμερικανική διπλωματία

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εκτίμησε πως ''δεν θα είναι εύκολο'' για τις Ηνωμένες Πολιτείες να αποκαταστήσουν τις διπλωματικές σχέσεις εμπιστοσύνης μετά τις αποκαλύψεις του ιστότοπου WikiLeaks, οι οποίες προκάλεσαν ''σημαντική ζημιά'' στην αμερικανική διπλωματία.

''Πιστεύω πως οι αποκαλύψεις του WikiLeaks προκάλεσαν σημαντική ζημιά στη διπλωματία μας'', δήλωσε ο Ουίλιαμ Μπερνς, Υφυπουργός Εξωτερικών για Πολιτικές Υποθέσεις, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Σαντιάγο, στο πλαίσιο μιας περιοδείας σε χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Ερωτηθείς για τα μέτρα που θα λάβει η Ουάσινγκτον προκειμένου να αποκαταστήσει αυτές τις σχέσεις εμπιστοσύνης, ο πολιτικός διευθυντής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απάντησε: ''κατ’ αρχήν, να αναγνωρίσουμε ότι αυτό δεν είναι εύκολο.''

''Θα προσπαθήσουμε να διαβεβαιώσουμε τους εταίρους μας για τα μέτρα που θα λάβουμε και πως θα προστατεύσουμε την εμπιστευτικότητα των συνομιλιών στο μέλλον'', συνέχισε ο Ουίλιαμ Μπαρνς.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος έφθασε την Παρασκευή στο Σαντιάγο, όπου συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών Αλφρέδο Μορένο.

Αναμένεται να μεταβεί το Σαββατοκύριακο στην Αργεντινή, όπου θα συναντήσει τον επικεφαλής της διπλωματίας Χέκτορ Τίμερμαν, και ακολούθως στη Βραζιλία, στο πλαίσιο μιας περιοδείας που αποσκοπεί να ''αναπτύξει τις σχέσεις μεταξύ περιφερειακών εταίρων-κλειδιά'', σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.


View the original article here

Διαβάστε περισσότερα ...

Saturday, December 11, 2010

Μια Buggati αξίας 1,3 εκατομμυρίου λιρών έκανε δώρο η Beyonce στον Jay Z

Με τον σύζυγό της, Jay Z, κατέφθασε στην Αυστραλία η Beyonce, προκειμένου να ξεκουραστεί και να απολαύσει λίγες μέρες ξέγνοιαστων διακοπών.
Το ταξίδι τους έγινε με αφορμή τα γενέθλια του Αμερικανού ράπερ, ο οποίος δέχθηκε μετά χαράς το δώρο της αγαπημένης του, που ήταν μια Buggati αξίας 1,3 εκατομμυρίου λιρών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι δεν αποκλείεται να παραμείνει στην Αυστραλία και κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων, έτσι ώστε να επιστρέψουν στις υποχρεώσεις τους με... καλοκαιρινή διάθεση!


View the original article here

Διαβάστε περισσότερα ...

Tο πολυαναμενόμενο νέο album του Σάκη Ρουβά είναι γεγονός!

Tο πολυαναμενόμενο νέο album του Σάκη Ρουβά είναι γεγονός! Με τίτλο «Παράφορα» και με υπογραφές σημαντικών συντελεστών, ο Σάκης Ρουβάς καταθέτει ένα από τα καλύτερα album της καριέρας του, με 15 νέα, δυναμικά τραγούδια που θα κυκλοφορήσουν στις 14 Δεκεμβρίου.
Το νέο CD του Σάκη Ρουβά ξεχωρίζει για τους νέους ήχους, τους εμπνευσμένους στίχους και τη δύναμη της ερμηνείας του που θα μας απογειώσει, θα μας ταξιδέψει, θα μας συγκινήσει, καθιστώντας το «Παράφορα» μια από τις κορυφαίες μουσικές δουλειές του Σάκη.


View the original article here

Διαβάστε περισσότερα ...

Sunday, December 5, 2010

Ουρανοξύστης στην Λευκωσία!

• Πολυώροφο κτήριο 30 ορόφων
• Στην καρδιά της Λευκωσίας
• Τι θα περιλαμβάνει και πότε ξεκινά
Ανάπτυξη μαμούθ αναμένεται να ανακοινωθεί στις αρχές του νέου στην καρδιά της Λευκωσίας από πασίγνωστη εργοληπτική και κατασκευαστική εταιρεία της Κύπρου σε συνεργασία με άλλους επενδυτές. Μάλιστα για το σκοπό αυτό η συγκεκριμένη εταιρεία έφερε στη χώρα μας το πασίγνωστο αρχιτέκτονα Henk Boogertman ο οποίος θα αναλάβει το σχεδιαστικό κομμάτι του project.

Ο κ. Boogerman με καταγωγή την Νότιο Αφρική ήταν ο άνθρωπος που σχεδίασε το γήπεδο του τελικού στο πρόσφατο παγκόσμιο κύπελλο που έγινε στη χώρα του. Μάλιστα τις προηγούμενες τρεις μέρες ήταν στο νησί μας με το συνέταιρο του Francois Bredenkamp όπου συζήτησαν κάποιες λεπτομέρειες για το project. Περισσότερα για τα έργα του κ. Boogertman o οποίος θεωρείται σήμερα ένας από τους 10 κορυφαίους αρχιτέκτονες σε όλο τον πλανήτη μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα http://www.boogertman.com/content/view/161/724/

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το InBusinessNews αλλά δεν μπορεί να αποκαλύψει περισσότερα στην παρούσα φάση η ανάπτυξη που θα γίνει θα αφορά κτήριο μεταξύ 25-30 ορόφων το οποίο θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο 5 αστέρων, διαμερίσματα πολυτελείας, γραφεία και εμπορικά καταστήματα.

Η ανάπτυξη θα γίνει σε 70,000 τ.μ. και θα είναι ένα έργο που όλοι θα μιλάνε για αυτό κάτι που έγινε και σε άλλα έργα του εξωτερικού τα οποία σχεδίασε ο Henk Βoogertman.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το project θα είμαστε σε θέση να σας δώσουμε τον επόμενο μήνα. Αυτό που μπορούμε να σας πούμε σήμερα είναι ότι η συνολική αξία του project θα ξεπεράσει €150 εκ. αφού μόνο το κατασκευαστικό κομμάτι θα ανέλθει στα €90 εκ. Η αίτηση για πολεοδομική άδεια θα κατατεθεί το πρώτο δίμηνο του 2011 στην Πολεοδομία, ενώ το έργο με βάση τα χρονοδιαγράμματα θα ξεκινήσει το 2012 και θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2014.
Διαβάστε περισσότερα ...