Wednesday, December 7, 2011

Επίθεση κουκουλοφόρων στις φοιτητικές εκλογές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Απίστευτο φινάλε στις φοιτητικές εκλογές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, για ανάδειξη προέδρων τμημάτων και προέδρων κλάδων.

Kουκουλοφόροι, με ρόπαλα, σπρέι και δακρυγόνα, πέρασαν μέσα από τους έντρομους φοιτητές, και εισήλθαν στο εκλογικό κέντρο και αφού ακινητοποίησαν τους πάντες, εξαφανίστηκαν με τις κάλπες.

Για πρωτοφανές και απαράδεκτο περιστατικό έκανε λόγο ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, διαβεβαιώνοντας ότι η Δύναμη κινείται προς όλες τις κατευθύνσεις και δεν θα ανεχθεί τέτοια περιστατικά. Πρωτοφανής, είπε, είναι και η κινητοποίηση της Αστυνομίας, η οποία εξέδωσε ήδη τέσσερα εντάλματα σύλληψης, σε βάρος 21χρονου και 23χρονου από τη Λευκωσία, 22χρονου από τη Λεμεσό και 26χρονου από τη Λάρνακα. Ο τελευταίος συνελήφθη μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα στη Λάρνακα και έγινε έρευνα στο σπίτι του, από το οποίο παρελήφθησαν διάφορα τεκμήρια για να τύχουν περαιτέρω επιστημονικών εξετάσεων και αξιοποίησης στο πλαίσιο των ερευνών, που διεξάγονται. Εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας. Οι υπόλοιποι τρεις αναζητήθηκαν, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί. Κάποιοι από αυτούς, σύμφωνα με τον κ. Κατσουνωτό, έχουν απασχολήσει την Αστυνομία στο παρελθόν με παρόμοια περιστατικά.

Ενώπιον της Αστυνομίας υπάρχει αρκετό μαρτυρικό υλικό, αναμένεται να γίνει ταυτοποίηση κάποιων προσωπικών στοιχείων και επίκειται και η έκδοση και άλλων ενταλμάτων σύλληψης.

Για φασιστική επίθεση, συντεταγμένο και προμελετημένο χτύπημα έκανε λόγο ο ΓΓ της ΠΟΦΕΝ, Χρίστος Μιχαήλ, τονίζοντας πως ήταν ευτύχημα ότι ο κόσμος επέδειξε αυτοσυγκράτηση , διότι όποια αυθόρμητη αντίδραση και αντιπαράθεση, είπε, θα είχε τραγικά αποτελέσματα. Χαρακτήρισε το περιστατικό πρωτοφανές για τα κυπριακά δεδομένα και ξένο για την κυπριακή κοινωνία και το κυπριακό φοιτητικό κίνημα. Απηύθυνε έκκληση στις συγκλήτους των πανεπιστημίων και την ακαδημαϊκή κοινότητα να ασχοληθούν με το θέμα, ώστε να μπει σύντομα ένα τέλος σ' αυτή την ιστορία.
 
Πηγή: Sigmalive

No comments:

Post a Comment