Wednesday, July 20, 2011

Φαντούσης: Για πρόεδρος της ΚΟΠ με άγριες διαθέσεις!

Στις εκλογές για την προεδρία της ΚΟΠ τελικά θα υπάρχουν δυο υποψήφιοι για την προεδρία της. Σήμερα  ο πρώην βοηθός γενικός γραμματέας ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για την προεδρία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου κατηγορώντας τα κακώς έχοντα της ΚΟΠ.
Ο προεκλογικός του αγώνας θα διαρκέσει 10 μέρες ενώ στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας του, καταγράφει στοιχεία που σίγουρα πρέπει να δοθούν απαντήσεις από την ηγεσία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Πανίκος Φαντούσης σε περίπτωση που δεν βρεθούν τέσσερα σωματεία για να στηρίξουν την υποψηφιότητα του, για 10 μέρες θα υποβάλλει δημόσια ερωτήσεις με μεγάλο ενδιαφέρον ενώ παρέθεσε οκτώ θέματα οικονομικού ενδιαφέροντος.
Η ανακοίνωση του υποψήφιου για την προεδρία της ΚΟΠ Πανίκου Φαντούση αναφέρει τα εξής:
«Αγαπητοί φίλοι,
Με την παρούσα επιστολή σας κοινοποιώ την απόφαση μου να θέσω υποψηφιότητα για την θέση του προέδρου της ΚΟΠ.
Η απόφαση μου αυτή εδράζεται όχι στην προσωπική φιλοδοξία διεκδίκησης του συγκεκριμένου αξιώματος αλλά στην αγωνιώδη προσπάθεια να προβληματίσω και να ταράξω νερά τα οποία θα φέρουν στην επιφάνεια όλα όσα κρύβουν στην λάσπη τους. Για να μπορέσουμε όλοι μαζί να καταφέρουμε αυτό που όλοι κατά καιρούς διακηρύσσουμε αλλά ποτέ δεν τολμούμε. Να καθαρίσουμε το κυπριακό ποδόσφαιρο.
Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι με την δημόσια πρόσκλησή μου για τη στήριξη της υποψηφιότητας μου για τη θέση του προέδρου της ΚΟΠ θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι αν υπήρχε ή υπάρξει άλλος ανθυποψήφιος του κ. Κουτσοκούμνη θα έχει την πλήρη στήριξή μου.
Θέτω την υποψηφιότητά μου στη διάθεση όλων εσάς που κατά διαστήματα αντιδρούσατε και είχατε άρει την εμπιστοσύνη σας προς την προεδρία Κουτσοκούμνη για λόγους που εσείς γνωρίζετε πολύ καλύτερα από εμένα.
Σε περίπτωση στήριξης της υποψηφιότητας μου από τουλάχιστον τέσσερα Σωματεία θα δώσει σε όλους την ευκαιρία να παρακολουθήσουν έναν εκλογικό αγώνα θα αποκαλύψει τα κακώς έχοντα στον χώρο του Κυπριακού ποδοσφαίρου, κάτι για το οποίο όλοι προσδοκούμε εδώ και πολλά χρόνια.
Αν όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται και θέλουν να διορθωθούν τα κακώς έχοντα πρέπει να υπάρξει αλλαγή στα πρόσωπα και να δοθεί ευκαιρία σε νέους ανθρώπους με διαφορετική φιλοσοφία να προσφέρουν. Ο κ. Κουτσοκούμνης έχει προσφέρει στον χώρο του ποδοσφαίρου αρκετά όμως πιστεύω ότι θα έπρεπε, αντιλαμβανόμενος την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, να παραιτηθεί».
Οικονομικό κατηγορώ…
Στην ανακοίνωση του ο υποψήφιος πρόεδρος της ΚΟΠ Πανίκος Φαντούσης κάνει λόγω σε οκτώ οικονομικά θέματα που αφορούν την Ομοσπονδία.
Σε ένα από αυτά παρουσιάζονται τρια πρόσωπα με συνεχή αύξοντα αριθμό ταυτότητας να λαμβάνουν χρήματα από την ΚΟΠ.
«Έχω επιλέξει ένα πρωτότυπο αλλά ουσιαστικό κατά την γνώμη μου εκλογικό αγώνα, ο οποίος θα διαρκέσει περίπου 10 μέρες και θα είναι του τύπου υποβολής ερωτήσεων στις οποίες θα αναμένω απαντήσεις από τους ενδιαφερόμενους ή την μαχόμενη διερευνητική δημοσιογραφία. Σε περίπτωση μη απαντήσεως των ερωτημάτων ή αν οι απαντήσεις είναι ελλιπείς τότε θα απαντά ή θα συμπληρώνει στις απαντήσεις ο υποφαινόμενος σε 24 ώρες. Μετά θα συνεχίσω με άλλα θέματα όπως δικαστική, διαιτησία κ.ά. Εάν στις 20 Ιουλίου δεν βρεθούν τέσσερα Σωματεία που να στηρίξουν την υποψηφιότητά μου, θα στεναχωρηθώ βλέποντας τις μαύρες μέρες που έπονται στο ποδόσφαιρό μας αλλά δεν θα απογοητευτώ και θα συνεχίσω με τη συνεργασία των Μ.Μ.Ε. για 10 μέρες να υποβάλλω δημόσια ερωτήσεις με μεγάλο ενδιαφέρον πιστεύω, όπως τις πιο κάτω που για σήμερα θα αφορούν μόνο οικονομικά θέματα:
1. Τι σχέση έχουν οι πιο κάτω με την Κ.Ο.Π. και από το 2005 έχουν τις παρακάτω χρονιαίες απολαβές:
Α.Τ. 00511273 Μαρούλλα Ηρακλέους €181.391,00
Α.Τ. 00511274 Κώστας Χαριλάου €52.819,00
Α.Τ. 00511275 Οσμάν Φεϊζουλάχ €52.819,00
2. Μήπως η Κ.Ο.Π. τα τελευταία χρόνια είναι συνεπής με τις υποχρεώσεις της προς το κράτος; (Κάποιοι ας κοιτάξουν πρώτα σπίτι τους να είναι σωστοί με τα κριτήρια του κράτους και μετά να δίνουν συμβουλές στα Σωματεία για τα κριτήρια της UEFA. Φόρος εισοδήματος, Κοινωνικές Ασφαλίσεις, κ.ά.).
3. Μήπως η επιτροπή προσφορών της ΚΟΠ συνεδριάζει ή γίνονται απευθείας αναθέσεις πολλών χιλιάδων Ευρώ;
4. Αν παρέμβει στα οικονομικά της Ομοσπονδίας η Γενική Ελέγκτρια, ο ΚΟΑ και οι οποιεσδήποτε αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους για έλεγχο θα βρουν και πάρα πολλά άλλα παράξενα έξοδα χιλιάδων Ευρώ;
5. Μήπως ο πρόεδρος εγκρίνει ποσά πέραν του τι προβλέπει για αυτόν το καταστατικό της Ομοσπονδίας;
6. Μήπως υπάρχει κάποιος λόγος για τον οποίο δεν δηλώνονται οι σωστές απολαβές για τα περισσότερα άτομα του προσωπικού;
7. Μήπως μεγάλο Σωματείο παραπέμπετο στη Δικαστική Επιτροπή και πλήρωνε χιλιάδες Ευρώ με την κατηγορία ότι αναρτούσε πανό με πολιτικό περιεχόμενο (Che Guevara) και μόνο μετά από δική μου παρέμβαση διαπιστώθηκε ότι το απεικονιζόμενο πρόσωπο ανήκε καθαρά στην μουσική βιομηχανία (Bob Marley).
8. Μήπως η παράκληση δημάρχου για παροχή οικονομικής βοήθειας από την ΚΟΠ προς το σωματείο που στηρίζει έχει παραχωρηθεί επί τη βάση αλλότροιων κινήτρων.
Αγαπητοί φίλοι, αν τα ερωτήματα που έχω θέσει σας έχουν προβληματίσει πραγματικά, οι απαντήσεις πιστεύω θα σας συγκλονίσουν γι' αυτό θα σας παρακαλούσα έστω και την υστάτη να κάνετε δεύτερες σκέψεις και να μην παρασύρει κανέναν η λέξη Συναίνεση που κυκλοφορεί τον τελευταίο καιρό οδηγώντας, όπως έχει γραφτεί σε πρόσφατα άρθρο, σε 'Παρακινούμενη Τύφλωση'. Οφείλουμε όλοι να σταθούμε αντάξιοι των ιστορικών μας Σωματείων και να βοηθήσουμε στην κάθαρση του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Υπάρχει επιλογή», καταλήγει η ανακοίνωση του Πανίκου Φαντούση.

No comments:

Post a Comment