Sunday, April 26, 2015

Το κυπριακό Social Electricity ανοίγει τα φτερά του σε Ευρώπη και Ελλάδα!

Ο Κοινωνικός Ηλεκτρισμός (Social Electricity) (http://www.social-electricity.com/) είναι μια online κοινωνική εφαρμογή που φιλοδοξεί να βοηθήσει και να υποστηρίξει τους πολίτες στο να μειώσουν την ενεργειακή τους κατανάλωση μέσω αλληλεπίδρασης και συνεργασίας με άλλους πολίτες. Αυτό επιτυγχάνεται με την χρήση συγκρίσεων ηλεκτρικής κατανάλωσης με φίλους στο Facebook, γείτονες, συγγενείς και άλλους χρήστες που πληρούν παρόμοια χαρακτηριστικά οικίας. Η εφαρμογή ξεκίνησε στοχεύοντας μόνο Κύπριους πολίτες, με την στήριξη της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, (https://www.eac.com.cy/EN/) ενώ μετά από τρία χρόνια λειτουργίας πλέον στοχεύει σε πολίτες από κάθε γωνιά της Ευρώπης!

socialElectricityMain.png
socialElectricityGoals.png
socialElectricityBreakdown.png
socialElectricitySimilar.png
Figure 1: Φωτογραφίες από την εφαρμογή: Κεντρικό μενού (πάνω-αριστερά); Βάζοντας στόχους για μειώσεις κατανάλωσης (πάνω-δεξιά); Ανάλυση της συνολικής κατανάλωσης ανά ηλεκτρική συστευή (κάτω-αριστερά); Σύγκριση κατανάλωσης με χρήστες που πληρούν παρόμοια χαρακτηριστικά οικίας (κάτω-δεξιά).
Τους τελευταίους μήνες, επανασχεδιάσαμε την εφαρμογή από την αρχή, λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις και τις προτάσεις σας, για καλύτερη διαχείριση της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνετε σε ένα κοινωνικό, συνεταιριστικό online περιβάλλον.


Σημαντικές αλλαγές και νέες λειτουργίες:
  1. Δυνατότητα καθορισμού στόχων για εξοικονόμηση ενέργειας σε μελλοντικούς μήνες.
  2. Ανάλυση της μηνιαίας κατανάλωσης σύμφωνα με τις ηλεκτρικές συσκευές που χρησιμοποιείτε στο σπίτι σας, ώστε να μπορείτε να γνωρίζετε πώς η κάθε συσκευή επηρεάζει την συνολική κατανάλωση και το κόστος.
  3. Σύγκριση κατανάλωσης όχι μόνο με φίλους στο Facebook και με γειτονικούς χρήστες (στην ίδια περιοχή διαμονής) αλλά και με χρήστες με παρόμοια χαρακτηριστικά οικίας που μπορούν να διαμένουν οπουδήποτε στην Ευρώπη!
  4. Δυνατότητα να δημιουργήσετε μια λίστα με "Πράσινους Συνεργάτες" (Green Buddies), με τους οποίους να μπορείτε να συνεργαστείτε και να ανταλλάξετε απόψεις για θέματα ενέργειας και νέες τεχνολογίες όπως ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
  5. Υποστήριξη πλέον χρηστών που κατοικούν οπουδήποτε στην Ευρώπη!
  6. Διαγωνισμός για εξοικονόμηση ενέργειας μεταξύ κατοίκων κάθε χώρας.
  7. Παιχνίδια με εκπαιδευτικό περιεχόμενο γύρω από διάφορα θέματα ενέργειας και δυνατότητα σύγκρισης των γνώσεων σας με τους φίλους σας και με την online κοινότητα του Social Electricity.
  8. Ενημερωτικό υλικό για εξοικονόμηση ενέργειας όπως videos και tips.
  9. Πλήρης έλεγχος και προστασία προσωπικών δεδομένων
  10. Και άλλες πολλές μικρές-μικρές αλλαγές που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε την κατανάλωση σας και να προστατέψετε το περιβάλλον!
Η εφαρμογή υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο διά βίου μάθησης SEOP (http://www.seop-project.eu/), το οποίο παρέχει παιδαγωγικά εργαλεία και μαθησιακές ενότητες για την ενημέρωση και μάθηση των Ευρωπαίων πολιτών σχετικά με θέματα σωστής χρήσης της ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και χρήση νέων τεχνολογιών όπως ανανεώσιμες πηγές.

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη
Ομάδα Ανάπτυξης Social Electricity

Useful links:
Social Electricity application: http://www.social-electricity.com/
Facebook Page: https://www.facebook.com/SocialElectricity (for news about the project)

SEOP EU Project: http://www.seop-project.eu/

No comments:

Post a Comment