Saturday, October 30, 2010

Υπουργείο Παιδείας Κύπρου

Το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα συζήτησε σήμερα με αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔ ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Ανδρέας Δημητρίου και εξέφρασε την άποψη ότι οι δύο πλευρές βαίνουν προς συμφωνία.


Ερωτηθείς σχετικά με το πέρας της εκδήλωσης για την οδική ασφάλεια των νέων στη Βουλή, ο κ. Δημητρίου δήλωσε ότι ''το κύριο αντικείμενο της συνάντησης ήταν το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα'', ενώ πρόσθεσε ότι ''καταθέσαμε τις προτάσεις μας και κατέθεσε και η ΠΟΕΔ τις προτάσεις της''. ''Έχω την αίσθηση'', είπε, ''ότι βαίνουμε προς συμφωνία'', συμπληρώνοντας ότι ''η αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔ είπε ότι θα ενημερώσει το συμβούλιό της και θα απαντήσει εντός των ημερών''. Συνέχισε λέγοντας ότι ''το κλίμα ήταν πάρα πολύ καλό και έχουμε συναντίληψη για το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα'', ενώ ''ως προς τα ποικίλα εκκρεμούντα θέματα, συμφωνήσαμε σε μια διαδικασία για να δούμε που συμφωνούμε και που διαφωνούμε και είπαμε ότι θα ξανασυναντηθούμε σε δεκαπέντε μέρες''.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι συζητείται κατά καιρούς το θέμα της λήψης κάποιων δυναμικών μέτρων από μέρους της ΠΟΕΔ, ο Υπουργός είπε ότι ''οι συνδικαλιστικές οργανώσεις γενικά έχουν μια μεθοδολογία να ασκούν την πίεση τους'', ενώ από τη μεριά του ''το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ασκεί την πολιτική του με βάση τα συμφέροντα του τόπου».

Σε ερώτηση ως προς το κατά πόσο υπάρχει διαφωνία σε σχέση με το ωρολόγιο πρόγραμμα απάντησε πως ουσιαστικά δεν υπάρχει διαφωνία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

No comments:

Post a Comment