Wednesday, July 25, 2012

Ποιοί είναι οι 30 πιο πλούσιοι άνθρωποι της Κύπρου

Μεγάλες περιουσίες κατέχουν 30 Κύπριοι εκατομμυριούχοι, σύμφωνα με τη νέα έκδοση του περιοδικού «GreekRich List». Κατά το περιοδικό πλουσιότερος Κύπριος είναι ο επιχειρηματίας Ευθύβουλος Παρασκευαϊδης (€450 εκατ.) και ακολουθούν οι επιχειρηματίες Πλάτων, Μάριος και Κώστας Λανίτης (συνολικά €400). Στην τρίτη είναι ο εκτελεστικός πρόεδρος της Μedochemie Αντρέας Πίττας (€260 εκατ.) και στην τέταρτη ο εκτελεστικός πρόεδρος του Ομίλου Shacolas, Νίκος Σιακόλας (€240 εκατ.).

Αναλυτικά:

Στα €2,2 δισ. ανέρχεται η περιουσία 30 Κύπριων εκατομμυριούχων που διαμένουν στο νησί. Σύμφωνα με το περιοδικό, ο πλουσιότερος Κύπριος είναι ο επιχειρηματίας Ευθύβουλος Παρασκευαΐδης, με την αξία της περιουσίας του να αγγίζει τα €450 εκατ.

Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι επιχειρηματίες Πλάτων, Μάριος και Κώστας Λανίτης με την αξία της περιουσίας τους να αποτιμάται στα €400 εκατ.

Στην τρίτη και τέταρτη θέση είναι ο εκτελεστικός πρόεδρος της φαρμακοβιομηχανίας Μedochemie και τέως πρόεδρος της ΟΕΒ, Αντρέας Πίττας, και ο εκτελεστικός πρόεδρος του Ομίλου ΝΚSShacolas, Νίκος Σιακόλας. Η περιουσία του κ. Πίττα αποτιμάται στα €260 εκατ. και του κ. Σιακόλα στα €240.

Στην πέμπτη θέση ανάμεσα στους πολυεκατομμυριούχους που διαμένουν στην Κύπρο, βρίσκεται η επιχειρηματίας - ιδρυτής της ΙΚΟS, Έλενα Αμβροσιάδου, με €200 εκατ.

Την έκτη θέση καταλαμβάνει ο Ελλαδίτης επιχειρηματίας και πρόεδρος της Μarfin Ρopular Βank, Αντρέας Βγενόπουλος, με €103 εκατ.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν, ο επιχειρηματίας Αντρέας Καϊσης με €90 εκατ., ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας Remedica, Χαράλαμπος Παττίχης, με €70 εκατ. και οι επιχειρηματίες Δήμος, Χρίστος και Γλαύκος Μουσκή με €68 εκατ.

Στην ενδέκατη θέση βρίσκεται ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας και γνωστός επιχειρηματίας Γιώργος Βασιλείου, με την αξία της περιουσίας του να αποτιμάται στα €70 εκατ. Στη δωδέκατη και δέκατη τρίτη θέση βρίσκονται οι οικογένειες Λεπτού και Στεφάνου.

Η αξία της περιουσίας των Μιχαλάκη, Παντελή και Γιώργου Λεπτού εκτιμάται στα €56 εκατ. και των Νίκου, Ερμή, Σώτου και Στέφανου Στεφάνου στα €48 εκατ. Στη δέκατη τέταρτη θέση, με την περιουσία τους να ανέρχεται στα €42 εκατ., βρίσκονται οι Κωστάκης και Λούης Λοΐζου του Ομίλου Louisκαι στη δέκατη πέμπτη θέση ο ιδρυτής και πρόεδρος της Αristo Developersκαι πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου Θεόδωρος Αριστοδήμου με περιουσία €38 εκατ.

Στα €36 εκατ. ανέρχεται η περιουσία του ιδρυτή της Εnfoton Solar Εnergy, Άλεξ Σωτηρίου, καθώς επίσης και των Γιώργου, Πέτρου και Άρη Βασσιλόπουλου της GΑΡ Vassilopoulosκαι του ιδρυτή του CyprusCollage, Αντρέα Ελευθεριάδη. Ακολουθούν με περιουσία €34 εκατ. αντίστοιχα, οι επιχειρηματίες Παναγιώτης Ξυδάς και Ντίνος Λευκαρίτης. Ο κ. Ξυδάς είναι εκ των ιδρυτών της FxΡro FinancialServicesκαι ο κ. Λευκαρίτης είναι εκτελεστικός σύμβουλος της Ρetrolina (Ηoldings). Στην εικοστή θέση βρίσκεται ο ιδρυτής της Logicom, Βαρνάβας Ειρήναρχος, με την περιουσία του να υπολογίζεται στα €33 εκατ.

Ακολουθούν οι υπόλοιποι με περιουσία από 8-29 εκατ. ευρώ.
 

 

No comments:

Post a Comment