Sunday, July 1, 2012

Πάφος: 14χρονα κορίτσια εκδίδονται για ένα χαρτζιλίκι!

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση που θέλει τη συμμετοχή 14χρονων μαθητριών από τα περίχωρα της Πάφου σε κύκλωμα πορνείας.
 
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Φωνή της Πάφου», τα νεαρά κορίτσια εκδίδονται έναντι αμοιβής η οποία συχνά δεν ξεπερνά ούτε το συνηθισμένο χαρτζιλίκι.
 
Οι νεαρές προέρχονται κυρίως από φτωχές και προβληματικές οικογένειες οι οποίες αδυνατούν να τις ελέγξουν και να τις συντηρήσουν οικονομικά.
 
Η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα σοβαρή αφού μιλάμε για ανήλικα κορίτσια τα οποίες σε αρκετές περιπτώσεις πέφτουν θύματα εκβιασμού και εκμετάλλευσης από επιτήδειους, οι οποίοι όχι μόνο ικανοποιούν τις δικές τους ορέξεις αλλά τις «πλασάρουν» και σε άλλα άτομα. Μάλιστα κάποιοι για να εξαναγκάσουν τις νεαρές να υπακούσουν στους εκβιασμούς τους, τις βιντεοσκοπούν και τις απειλούν με δημοσιοποίηση του βίντεο ακόμη και στο διαδίκτυο.
 
Σε αρκετές περιπτώσεις η σεξουαλική εκμετάλλευση συνοδεύεται και από τη χρήση ναρκωτικά με όλα τα αρνητικά επακόλουθα, ενώ κάποιοι από τους «πελάτες» είναι άτομα υπεράνω πάσης υποψίας και ευυπόληπτοι συμπολίτες μας.
 
Ανησυχία ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι ενώ κάποιοι γονείς είναι ενήμεροι για την ανάμιξη των παιδιών τους σε υποθέσεις πορνείας, εντούτοις δεν προβαίνουν σε καμία καταγγελία στην Αστυνομία, φοβούμενοι τον κοινωνικό στιγματισμό τους και πιθανό διασυρμό τους.

 

No comments:

Post a Comment