Friday, July 1, 2016

Aποτελέσματα των Παγκυπρίων Εξετάσεων 2016

Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων για σπουδές στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου, καθώς και τις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας. Τα αποτελέσματα των παγκυπρίων εξετάσεων, στις οποίες συμμετείχαν 8198 υποψήφιοι,  εκ τω οποίων οι 7680 είναι τελειόφοιτοι ανακοινώθηκαν σήμερα και βρίσκονται ήδη αναρτημένα ΕΔΩ.


Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, οι υποψήφιοι για πρόσβαση στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου, ανέρχονται στους 5674 (ποσοστό 69%)  και για τις στρατιωτικές σχολές της Ελλάδας στους  865.

Αναφορικά με τους δημοφιλέστερους κλάδους των ΑΑΕΙ της Κύπρου, όπως ανακοίνωσε του Υπουργείο, πρώτο στις προτιμήσεις των επίδοξων φοιτητών είναι το Τμήμα Επιστημών Αγωγής – Δημοτική Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Κύπρου. Ακολουθεί στη δεύτερη θέση το Τμήμα Επιστημών Αγωγής – Προδημοτική Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Κύπρου και στην τρίτη θέση το Τμήμα Ψυχολογίας του ίδιου ακαδημαϊκού ιδρύματος. Στην τέταρτη βρίσκεται το Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου του ΤΕΠΑΚ, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Μαγειρικές Τέχνες του ΑΞΙΚ.

Σε ότι αφορά τμήματα που αποτελούν πρώτη επιλογή των υποψηφίων, το ενδιαφέρον εκδηλώθηκε ως ακολούθως. Πρώτη σε προτίμηση ήταν η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου. Στη δεύτερη θέση το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου  και ακολουθούν οι Μαγειρικές Τέχνες του ΑΞΙΚ.
Στην τέταρτη θέση κατατάσσεται το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και στην πέμπτη το Τμήμα Νομικής, επίσης του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Πηγή: www.reporter.com.cy

No comments:

Post a Comment