Πολλοί φίλοι, εξ Ελλάδος κυρίως, έχουν ξετρελαθεί με την Κυπριακή Πίττα. Με ρώτησαν πως φτιάχνετε αλλά εγώ με την μαγειρική έχουμε πλατωνική σχέση, έτσι έψαξα και σας βρήκα την συνταγή:
Τι χρειαζόμαστε:
- 4 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό για ψωμί (εάν δεν έχετε χρησιμοποιείστε το απλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις)
- 1 κουταλάκι μαγιά
- 1 1/2 φλιτζάνια χλιαρό νερό
- 3/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
Πως το κάνουμε:
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά (εκτός του νερού). Όταν το ζεστάνετε το νερό να το δοκιμάσετε με το δάκτυλο, εάν το ανέχεστε είναι εντάξει.
- Προσθέτετε το νερό λίγο-λίγο μέχρι να γίνει η ζύμη και να μην κολλάει στα χέρια.
- Για να φουσκώσει η ζύμη σκεπάζουμε το μπωλ με μια καθαρή πετσέτα και το τοποθετούμε σε ζεστό σημείο. Εάν είναι αναμμένα τα καλοριφέρ βάλτε μια καρέκλα κα βάλτε το δίπλα στο καλοριφέρ (όχι επάνω). Εάν κάνει κρύο ανάψτε το φούρνο πιο νωρίς και βάλτε τα δίπλα στο φούρνο ή ανάψτε ένα αερόθερμο ή μια σόμπα, εάν έχετε.
- Όταν φουσκώσει και διπλασιαστεί περίπου σε όγκο, το ξαναζυμώνουμε να ξεφουσκώσει και το διαιρούμε σε περίπου 10 κομμάτια.
- Το πλάθουμε σε μπάλες και μετά με τον πλάστη του δίνουμε το σχήμα που θέλουμε. Πασπαλίζουμε με σουσάμι εάν θέλουμε, τα ξανασκεπάζουμε και τα αφήνουμε περίπου 10 λεπτά να φουσκώσουν λίγο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου και λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί και στρώνουμε και λαδόκολλα από κάτω. Τις ψήνουμε για 15 λεπτά και εάν έχουν πάρει λίγο χρώμα τις γυρίζουμε και τις ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμη.
τις έφτιαξε κανείς; αποτελέσματα;
ReplyDelete