Sunday, April 10, 2011

Πήρε το ντέρμπι και τον τίτλο ο ΑΠΟΕΛ

Με τον ιδανικότερο τρόπο πανηγύρισε (και μαθηματικά) τον 21ο τίτλο της ιστορίας του ο ΑΠΟΕΛ, τέσσερις αγωνιστικές πριν από τη λήξη των πλέι οφ.
Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς επικράτησε 2-0 της Ομόνοιας στο ντέρμπι της αγωνιστικής, με δύο γκολ του παλιού άσου του Παναθηναϊκού Κώστα Χαραλαμπίδη, στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 41', ο Κύπριος χαφ άνοιξε το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ ο ίδιος παίκτης έγραψε το τελικό αποτέλεσμα στο 11ο (!) λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους (το ματς είχε διακοπεί λόγω ρίψης κροτίδων από τους οπαδούς των γηπεδούχων, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να αντικατασταθεί ο Γιωργαλλίδης).
Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε κάτι, με αποτέλεσμα ο ΑΠΟΕΛ να εξασφαλίσει τον 21ο τίτλο, ξεπερνώντας έτσι τη σημερινή αντίπαλο, Ομόνοια, η οποία έχει 20.
Πρόσωπο της αγωνιστικής δεν ήταν άλλο από τον Μίλιαν Μιρντάκοβιτς, ο οποίος έκανε "καρέ" στην εμφατική νίκη του Απόλλωνα επί του Ολυμπιακού. Με τη συμπλήρωση 40 λεπτών παιχνιδιού, ο Σέρβος επιθετικός είχε ήδη κάνει χατ τρικ (20', 31', 39') "κλειδώνοντας" τους τρεις βαθμούς. Στο 50', ο Αντόρνο έγραψε το 4-0, για να μειώσει ο Τσίντι δεκαεννέα λεπτά αργότερα. Τελικά, ο Μιρντάκοβιτς είπε την τελευταία του λέξη στο 87ο λεπτό, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας της Λεμεσού.
Στα άλλα ματς της αγωνιστικής, ΑΕΛ, ΑΕΠ και Ερμής σημείωσαν σπουδαίες εκτός έδρας νίκες επί των ΕΝΠ, Αλκής και Εθνικού Άχνας αντίστοιχα, ενώ η Ανόρθωση νίκησε την ΑΕΚ Λάρνακας με 2-0 (με γκολ των Καφού και Περόνε) και μείωσε στους 5 τη διαφορά από την Ομόνοια.
Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ:

Ανόρθωση – ΑΕΚ Λάρνακας 2-0
ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια 2-0
Απόλλων Λεμεσού – Ολυμπιακός Λευκωσίας 5-1
ΕΝΠ – ΑΕ Λεμεσού 2-3
Αλκή – ΑΕ Πάφου 1-3
Εθνικός Άχνας – Ερμής Αραδίππου 0-1

No comments:

Post a Comment