Monday, June 30, 2014

Δείτε τα αποτελέσματα για ΑΑΕΙ και σχολές Ελλάδας 2014

Ανακοινώθηκαν σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, τα αποτελέσματα για τα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου, τις Στρατιωτικές και Δραματικές Σχολές της Ελλάδας.
8791 υποψήφιοι για τα ΑΑΕΙ Κύπρου και Ελλάδας
Στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2014, σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας, Κώστα Καδή, υπέβαλαν αρχικά αίτηση συμμετοχής, με σκοπό την απόκτηση απολυτηρίου και τη διεκδίκηση θέσης στα ΑΑΕΙ Κύπρου και Ελλάδας, 8791 υποψήφιοι.
Από αυτούς 5925 διεκδικούν πρόσβαση στη Δημόσια Ανώτερη και Ανώτατη Εκπαίδευση της Κύπρου και Ελλάδας. Με τη σημερινή κατανομή έχουν διατεθεί 2080 θέσεις βάσει των προτιμήσεων των υποψηφίων, από τις οποίες 1393 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, 543 στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 96 στο Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο, 48 στις Στρατιωτικές Σχολές Ελλάδας και 1 θέση στις Δραματικές Σχολές της Ελλάδας.


Επισημαίνεται ότι στους πιο πάνω αριθμούς θέσεων συμπεριλαμβάνονται και οι υπεράριθμες θέσεις που έχουν προσφερθεί στους τελειοφοίτους και αποφοίτους Τεχνικών Σχολών και Εσπερινών Σχολείων. Συγκεκριμένα, για το Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρθηκαν 37 υπεράριθμες θέσεις, για το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου 39 και για το ΑΞΙΚ 11. Έχουν, επίσης, παραχωρηθεί σε αποφοίτους Τεχνικών Σχολών 2 θέσεις για τις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας.
Η διαδικασία διεξαγωγής και εξαγωγής των αποτελεσμάτων των Παγκύπριων Εξετάσεων ολοκληρώθηκε έγκαιρα, με επιτυχία από την Υπηρεσία Εξετάσεων, επεσήμανε ο Υπουργός Παιδείας, την οποία και συνεχάρη τη συνεχή αναβάθμιση των απαιτούμενων διαδικασιών διεξαγωγής των εξετάσεων, για την εντατική εργασία και την ευσυνειδησία του ολιγομελούς προσωπικού της στη διεκπεραίωση της όλης διαδικασίας.
Αιτήσεις εισαγωγής και βεβαιώσεις
Σε ό,τι αφορά την αίτηση για εισαγωγή στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν βεβαίωση καταγωγής, την οποία μπορούν να προμηθευτούν από τις Επαρχιακές Διοικήσεις.
Αναμένεται ότι η κατανομή των θέσεων στα ελληνικά ΑΑΕΙ θα γίνει τέλος Αυγούστου  και ότι θα πρέπει κατά το πρώτο δεκαήμερο του εν λόγω μήνα οι βεβαιώσεις αυτές να έχουν υποβληθεί, ούτως ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στη συνέχεια.
Επί του θέματος ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας αναφέρει πως «οι βεβαιώσεις Κυπριακής Καταγωγής και Υπηκοότητας θα εκδίδονται από τα Γραφεία των Επαρχιακών Διοικήσεων, κατά τις εργάσιμες ημέρες μεταξύ των ωρών 8:00 - 15:00.
Οι πιο πάνω βεβαιώσεις είναι απαραίτητες για την υποβολή αιτήσεων στα Κέντρα Συγκέντρωσης Αιτήσεων (ΚΣΑ), που θα λειτουργήσει η Υπηρεσία Εξετάσεων το πρώτο δεκαήμερο Ιουλίου 2014 (οι ακριβείς ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σύντομα) και αφορούν τη συμμετοχή στην κατανομή και ακολούθως τις εγγραφές στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΑΕΙ) της Ελλάδας. Ως εκ των ανωτέρω, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι να προσέλθουν στα Γραφεία των Επαρχιακών Διοικήσεων για την εξασφάλιση των πιο πάνω βεβαιώσεων το συντομότερο δυνατό», καταλήγει η ανακοίνωση.

1 comment: