Sunday, January 2, 2011

Ηλιοθιότητα σε Φρέναρος και Παραλίμνι βαφτίζεται πρωτοχρονιάτικο έθιμο..

Συνεχίστηκε και φέτος το επικίνδυνο έθιμο νεαρών να προκαλούν ζημιές σε αυτοκίνητα την ώρα που αλλάζει ο χρόνος, στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Στο Φρέναρος 60 περίπου νεαροί αφού περιέλουσαν με λάδι το δρόμο στην οδό Φώτη Πίττα, έστησαν μπλόκο περιμένοντας τα εξιλαστήρια θύματα τους. 34χρονος οδηγός από την Δερύνεια που περνούσε εκείνη την ώρα από το συγκεκριμένο σημείο αντιλήφθηκε το κακόγουστο αστείο των νεαρών και κατέβηκε να ζητήσει εξηγήσεις. Τότε ήταν που αυτοί του επιτέθηκαν ενώ προκάλεσαν ζημιές και στο αυτοκίνητο του. Στη συνέχεια ο 34χρονος τραυματίας στην προσπάθεια του να ξεφύγει από τους μανιασμένους νεαρούς  χτύπησε 26χρονη από το Φρέναρος η οποία διασταύρωνε εκείνη την ώρα το δρόμο.Και τα δύο πρόσωπα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο παραλιμνίου και αφού έτυχαν των πρώτων βοηθειών πήραν εξιτήριο.
 
Παρά τα αυξημένα μέτρα που έλαβε η αστυνομία δεν μπόρεσε να αποτρέψει τα επεισοδια.  Το πρωί η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη ενός 18χρονου από το Φρέναρος ενώ εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και για δεύτερο νεαρό πρόσωπο το οποίο καταζητείται.  Στο Παραλίμνι μερίδα νεαρών θέλοντας να γιορτάσουν την αλλαγή του χρόνου, μετέφεραν στην πλατεία τρεις παλιές μοτοσικλέτες και τις έκαψαν .Από εξετάσεις της αστυνομίας διαφάνηκε ότι οι μοτοσικλέτες ανήκουν σε αλλοδαπούς εργάτες. Σε κάποιες περιπτώσεις νεαροί επιχείρησαν και έκαψαν ελαστικά αυτοκινήτων. Το επικίνδυνο και κακόγουστο έθιμο παρουσιάστηκε στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου τα τελευταία  10 χρόνια.

No comments:

Post a Comment