Thursday, January 6, 2011

EuroPafia Airlines

Εισήγηση για την δημιουργία Ιδιωτικού Αερομεταφορέα κάνουν οργανωμένοι Φορείς της Πάφου σε συνεργασία με τον Δήμο.
Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, επιβεβαίωσε πληροφορίες που φέρουν Επιχειρηματίες της Πάφου να προχωρούν στην δημιουργία ιδιωτικού Αερομεταφορέα με έδρα το αεροδρόμιο της Πάφου.
Όπως ανέφερε ο κύριος Βέργας μετά τον αποκλεισμό της Πάφου από πτήσεις των Κυπριακών Αερογραμμών,υπάρχει ενδιαφέρον από τον ιδιωτικό τομέα κυρίως από Παφίτες Επιχειρηματίες για την δημιουργία μιας νέας Αεροπορικής Εταιρείας,η οποία θα αναλάβει να καλύψει όλες τις πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Πάφου,οι οποίες εκτελούντο από τον Εθνικό μας Αερομεταφορέα.   Το όλο θέμα είπε,θα συζητηθεί στην έκτακτη σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής Κομμάτων και Οργανώσεων Πάφου το ερχόμενο Σάββατο το πρωί.  
Τη δημιουργία παφίτικης αεροπορικής εταιρείας υποστηρίζουν και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες αλλά και η ΣΕΚ Πάφου. Μάλιστα, βάσει της μελέτης την οποία είχαν εκπονήσει πρώην υπάλληλοι της Eurocypria, το κόστος της λειτουργίας της εταιρείας με δύο αεροσκάφη δεν υπερβαίνει τα δέκα εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Το ποσό αυτό, όπως εκτιμούν οι τοπικοί παράγοντες δεν απαγορεύει την σύσταση μετοχικής εταιρείας, ενώ για τη λειτουργία της θα μπορούσαν να συνδράμουν τόσο ξενοδόχοι αλλά και όσοι ασχολούνται με την τουριστική βιομηχανία. Η πρόταση για τη δημιουργία της εταιρείας θα κατατεθεί στην επόμενη συνεδρία της ΣΕΚΟ που έχει προγραμματιστεί για το ερχόμενο Σάββατo, υπό τον Δήμαρχο της πόλης, Σάββα Βέργα.
Θετικός ο Υπουργός Οικονομικών
Την εισήγηση για την δημιουργία Ιδιωτικής Εταιρείας Αερομεταφορών από επιχειρηματίες της Πάφου βλέπει με θετικό φακό ο Υπουργός Οικονομικών στον οποίο τέθηκε το όλο θέμα. «Για μας θα είναι κάτι πάρα πολύ ευχάριστο, διότι με τον τρόπο αυτό θα μπορούν να βρουν δουλειά αρκετά άτομα της Eurocypria, τα οποία δυστυχώς έχουν απολυθεί», δήλωσε  ο Χαρίλαος Σταυράκης.

No comments:

Post a Comment