Friday, July 22, 2011

Οδηγίες CY.TA. σχετικά με τις διακοπές ηλεκτρικού και των υπηρεσιών της

Παρά τις συνεχιζόμενες διακοπές στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, η Cyta δηλώνει ότι συνεχίζει να παρέχει απρόσκοπτα όλες τις υπηρεσίες της και συμβουλεύει τους πελάτες της (οικιακούς και επιχειρηματικούς) πώς να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που δυνατόν να παρουσιασθούν στον τερματικό τους εξοπλισμό. Διαβάστε λεπτομέρειες εδώ.

Τερματικός Εξοπλισμός

Για προστασία του τερματικού εξοπλισμού, η Cyta συστήνει στους πελάτες της όπως, μετά τη διακοπή της ηλεκτρικής παροχής, αποσυνδέουν τα τερματικά (όπως υπολογιστές, τηλεοράσεις, αποκωδικοποιητές), καθότι η απότομη επαναφορά του ηλεκτρικού ρεύματος δυνατόν να προκαλέσει βλάβες.

Cytamobile- Vodafone

Πελάτες που διαθέτουν κινητά τηλέφωνα 3ης γενιάς , συστήνεται όπως επιβεβαιώσουν ότι οι συσκευές τους είναι ρυθμισμένες για αυτόματη επιλογή δικτύου 2ης (GSM ή 2G) και 3ης (UMTS  3G) γενιάς, ώστε να είναι σε θέση να εξυπηρετηθούν από μεγαλύτερο αριθμό σταθμών βάσης, μειώνοντας έτσι δραστικά την πιθανότητα να μην έχουν λήψη.

Cytanet

Πελάτες της Cytanet δυνατό να χρειαστεί να ακολουθήσουν τη διαδικασία επανασύνδεσης μετά από διακοπή και επαναφορά της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.Οικιακοί ή επιχειρηματικοί πελάτες που διαθέτουν φορητούς υπολογιστές,  μπορούν να έχουν ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο μέσω του δικτύου Cytamobile- Vodafone , χρησιμοποιώντας την υπηρεσία Vodafone Mobile Broadband , που μπορούν να εξασφαλίσουν από τα Cytashop και το δίκτυο συνεργατών της Cyta παγκύπρια.Ειδικά για επιχειρηματικούς πελάτες της, που για επιχειρησιακούς λόγους επιβάλλεται να μην διακόπτεται καθόλου η υπηρεσία τους, η Cyta συστήνει όπως προμηθευτούν από την αγορά συστήματα αδιάλειπτης παροχής τροφοδοσίας (UPS), τα οποία διασφαλίζουν τη λειτουργία κύριων τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και τερματικού εξοπλισμού της επιχείρησής τους για την περίοδο της διακοπής της παροχής της ηλεκτρικής ενέργειας.

Cytavision

Σε περίπτωση που η λειτουργία της υπηρεσίας δεν επανέλθει αυτόματα μετά από διακοπή και επαναφορά της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, συστήνεται όπως γίνεται πρώτα επανεκκίνηση του αποδιαμορφωτή (Μodem) και στη συνέχεια (μετά πάροδο 2 περίπου λεπτών) επανεκκίνηση και του αποκωδικοποιητή (Set-Top-Box) της Cytavision.

Σταθερή Τηλεφωνία

Η Αναλογική Σταθερή τηλεφωνία που προσφέρει η Cyta δεν επηρεάζεται καθόλου από τις διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Ασύρματα τηλέφωνα ή ιδιωτικά τηλεφωνικά κέντρα (τύπου PBX) επιχειρήσεων, τα οποία συνδέονται με αναλογική τηλεφωνική σύνδεση, αλλά απαιτούν τροφοδοσία  από ηλεκτρικό ρεύμα, τίθενται εκτός λειτουργίας. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι πελάτες  μπορούν να προμηθευτούν από την αγορά απλές αναλογικές συσκευές τις οποίες να συνδέσουν απευθείας στην τηλεφωνική πρίζα. Στην περίπτωση όπου η σταθερή τηλεφωνία παρέχεται μέσω Ψηφιακής Σύνδεσης (ISDN) ή Ευρυζωνικής Σύνδεσης (ΒΒT), η Cyta προσφέρει την εναλλακτική λύση στους πελάτες της (οικιακούς και επιχειρηματικούς) να μεταφέρουν τις κλήσεις τους σε κινητό τηλέφωνο ή άλλο σταθερό τηλέφωνο με αναλογική σύνδεση, καλώντας το Κέντρο Τηλεξυπηρέτησης 80000197.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης 132 της Cyta, καθώς και στα καταστήματα του Δικτύου Πωλήσεων Cytamobile-Vodafone (Cytashop, Telefone, Αηλιώτης, Sound Tech, Hadjimitsis). Ειδικά για τις επιχειρήσεις, σχετικές πληροφορίες μπορούν να  παρέχονται και από τους επιχειρηματικούς συμβούλους τους.

No comments:

Post a Comment