Thursday, July 28, 2011

Ενημερωθείτε για τις διακοπές ρεύματος από Ίντερνετ και SMS

Έχει δημιουργηθεί από την ΑΗΚ, για την καλύτερη ενημέρωση του κοινού, μια καινούρια ιστοσελίδα όπου μας ενημερώνει για τις διακοπές ρεύματος: http://news.eac.com.cy/
 
Επίσης από σήμερα οι καταναλωτές θα μπορούν να λαμβάνουν ειδοποίηση με SMS για τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος. Το μήνυμα θα λαμβάνεται μερικά λεπτά πριν από τη διακοπή. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «μετά από ευγενική προσφορά της CYTA έχει αναπτυχθεί σύστημα για ενημέρωση του κοινού μέσω δωρεάν SMS στα κινητά τους τηλέφωνα, για τις ώρες διακοπής ηλεκτρισμού σύμφωνα με την ομάδα που βρίσκονται τα υποστατικά». Αναμένεται, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι και η ΜΤΝ θα είναι έτοιμη να προσφέρει την ίδια υπηρεσία εντός της εβδομάδας. Διαβάστε την ανακοίνωση της ΑΗΚ εδώ.

 Ειδοποίηση των πελατών της ΑΗΚ με μηνύματα SMS στα κινητά
τηλέφωνα για τις διακοπές ηλεκτρισμού κατά ομάδα

Η Αρχή Ηλεκτρισμού ανακοινώνει ότι μετά από ευγενική προσφορά της CYTA έχει αναπτυχθεί σύστημα για ενημέρωση του κοινού μέσω δωρεάν SMS στα κινητά τους τηλέφωνα, για τις ώρες διακοπής ηλεκτρισμού σύμφωνα με την ομάδα που βρίσκονται τα υποστατικά. Το μήνυμα θα λαμβάνεται μερικά λεπτά πριν τη διακοπή. Η ενημέρωση του κοινού για τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος μέσω SMS θα εφαρμοστεί από αύριο 27 Ιουλίου 2011. Αναμένεται ότι και η ΜΤΝ θα είναι έτοιμη να προσφέρει την ίδια υπηρεσία εντός της εβδομάδας.

Για να επιτευχθεί αυτό η Αρχή Ηλεκτρισμού έχει γνωστοποιήσει μέσω διαδικτύου και μέσω του Ημερήσιου Τύπου, τις 22 ομάδες στις οποίες έχει χωρίσει τους πελάτες της. Κάθε ενδιαφερόμενος πελάτης θα πρέπει να αναζητήσει από τους σχετικούς πίνακες τον αριθμό της ομάδας στην οποία βρίσκονται τα υποστατικά του. Σ' αυτό θα βοηθηθεί από την περιγραφή που δίδεται για κάθε ομάδα και αφορά την επαρχία, περιοχή της πόλης συμπεριλαμβανομένων κυρίων οδών, το όνομα του χωριού κλπ.

Ο αριθμός της ομάδας μπορεί να επιβεβαιωθεί σύμφωνα με τις ώρες διακοπής που σημειώνονται κατά τις δύο τελευταίες ημέρες στα υποστατικά του πελάτη.

Αφού ο πελάτης εντοπίσει τον αριθμό της ομάδας που βρίσκεται το υποστατικό του, θα πρέπει να εγγραφεί στην υπηρεσία αυτή στέλνοντας SMS στον αριθμό 8011 μαζί με τον αριθμό της ομάδας του, ώστε να λαμβάνει τα σχετικά μηνύματα για τις διακοπές στη σχετική ομάδα. Το μήνυμα θα έχει τη μορφή δύο λέξεων στην Αγγλική και ενός αριθμού χωρισμένα με κενό όπως πιο κάτω:

ΟΝ EAC αριθμός ομάδας υποστατικού, (π.χ. ON EAC 1)

Σε περίπτωση που συνδρομητής δεν επιθυμεί τη λήψη περαιτέρω μηνυμάτων ή σε περίπτωση λάθους στη συγκεκριμένη ομάδα περιοχής, τότε δύναται να σταλεί μήνυμα διαγραφής από την υπηρεσία μηνυμάτων όπως πιο κάτω:

OFF EAC αριθμός ομάδας υποστατικού

Η αποστολή των SMS θα γίνεται σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας, το οποίο ελέγχει και πραγματοποιεί τις διακοπές ηλεκτρισμού. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ όπως επικοινωνείτε με τον παγκύπριο αριθμό 1800 της ΑΗΚ ή τους αριθμούς των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πελατών των Περιφερειών όπως πιο κάτω:

Λευκωσία : 22-202220

Λεμεσός : 25-205190

Λάρνακα : 24-204243

Πάφος : 26-206239 ή 26-206182

No comments:

Post a Comment