Sunday, April 1, 2012

Διαδικτυακός «πόλεμος» εκατομμυρίων με έδρα την Κύπρο

Λίγοι είναι οι γονείς οι οποίοι δεν δυσανασχετούν, βλέποντας τα παιδιά τους κολλημένα με τις ώρες μπροστά στον υπολογιστή, με το mouse να αποτελεί προέκταση του χεριού τους, σε ένα διαδικτυακό παιχνίδι που δεν έχει τελειωμό. Οι πλείστοι γίνονται έξαλλοι, λίγοι τα αγνοούν και ένας αποφάσισε να τους παροτρύνει και να τους επιβραβεύσει!
Το αποτέλεσμα ήταν η Wargaming.net, μια επιχείρηση πολλών εκατομμυρίων, με περισσότερους από 400 υπαλλήλους και συνεργάτες, 18 εκατομμύρια φανατικούς χρήστες - παίκτες και παρουσία σε κάθε γωνία του πλανήτη.

Έτσι άρχισαν όλα…
Από το εφηβικό τους υπνοδωμάτιο το 1995, όπου περνούσαν ατελείωτες ώρες δημιουργώντας παιχνίδια πολέμου στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, τα δύο αδέρφια Victor και Eugene Kislyi δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι θα έχτιζαν στο μέλλον μια αυτοκρατορία.

Χρυσά τανκ
Το 2001 η Wargaming.net ανέπτυξε την εφαρμογή διαδικτυακής διαφήμισης, AdRevolver, η οποία εξαγοράστηκε το 2004 από την BlueLithium, μια εταιρεία με έδρα στην Καλιφόρνια. Εκεί παρέμειναν και τα σαΐνια της Wargaming.net μέχρι και το 2007, που αποδείχθηκε χρονιά - ορόσημο, μιας και τότε η Yahoo! αποφάσισε να εξαγοράσει την BlueLithium έναντι 300 εκ δολαρίων. Η Yahoo! προχώρησε σε διετές συμβόλαιο με την Wargaming.net για περαιτέρω ανάπτυξη του AdRevolver και από εκεί ξεκίνησε μια ξέφρενη ανοδική πορεία.

«Στρατηγείο» στην Κύπρο
Από τα τέλη του περασμένου έτους το παιχνίδι διανέμεται από την Κύπρο σε όλο τον κόσμο, μιας και οι Λευκορώσοι γκουρού των διαδικτυακών παιχνιδιών αποφάσισαν να εισαγάγουν την εταιρεία τους στην Αγορά Νεοαναπτυσσόμενων Εταιρειών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου. Κάπως έτσι η Wargaming.net έβαλε την Κύπρο στο χάρτη των διαδικτυακών παιχνιδιών.

WORLD OF TANKS
• Στην πρώτη θέση ως το δημοφιλέστερο και πιο κερδοφόρο παιχνίδι στη Ρωσία.
• Αγόρια ηλικίας από 14 έως 45 ετών είναι το target group του παιχνιδιού.
• Διατηρεί ένα από τα υψηλότερα ποσοστά παιχνιδιών με παίκτες επί πληρωμή, που φτάνει το 20% με 30%, ανάλογα με την περιοχή.
• 18 εκ. παίκτες από όλο τον πλανήτη.
• Στο βιβλίο των ρεκόρ Guiness ως το παιχνίδι με τους περισσότερους παίκτες ταυτόχρονα. (250.000 ταυτόχρονα στο τέλος του 2011).

No comments:

Post a Comment