Friday, April 27, 2012

Μαρίνα Αγ. Νάπας: Πέφτουν οι υπογραφές

Μετά από μία πολυετή διαδικασία που κράτησε σχεδόν δέκα χρόνια, όλα είναι επιτέλους έτοιμα για να πέσουν οι υπογραφές για κατασκευή της μαρίνας της Αγίας Νάπας.  Ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης θα υπογράψει στις 12 μ. στο Υπουργείο Οικονομικών, τη Σύμβαση Μίσθωσης της Μαρίνας Αγίας Νάπας μεταξύ του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και του Στρατηγικού Επενδυτή του έργου, της εταιρείας M.M. Makronisos Marina Ltd. 
Η Σύμβαση Μίσθωσης της Μαρίνας Αγίας Νάπας αφορά την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή της δεύτερης μαρίνας στην Κύπρο που προωθείται με τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης, η οποία θα παρέχει τη δυνατότητα ελλιμενισμού 600 σκαφών αναψυχής και θα περιλαμβάνει επιχώσεις εντός του θαλάσσιου χώρου.  Ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει πως η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου εμπίπτει στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της Κυβέρνησης για εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου, μέσω της ανάπτυξης του Ναυτικού Τουρισμού με τη δημιουργία μαρίνων ως πόλων έλξης και σημείων αναφοράς, κατά μήκος της ακτογραμμής της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Η κοινοπραξία πλέον θα στρέψει την προσοχή της στην εξεύρεση χρηματοδότησης του έργου ώστε το ταχύτερο να αρχίσουν οι εργασίες και επί γης.


No comments:

Post a Comment