Sunday, April 1, 2012

Ψέματα των media που έμειναν στην ιστορία!

Κάθε χρόνο τα ΜΜΕ συναγωνίζονται για το πιο ευφάνταστο ψέμα. Και μπορεί φέτος στην Ελλάδα να μην έχουμε και πολύ όρεξη για πλάκες, στο εξωτερικό όμως, στο παρελθόν είχαν ειπωθεί μεγάλα ψέμματα...

Την Πρωταπριλιά του 1878, η αμερικανική εφημερίδα "Graphic" ανακοίνωσε πως δημιουργήθηκε μια μηχανή που μετατρέπει το χώμα σε δημητριακά και το νερό σε κρασί! Δημιουργός της ήταν ο Τόμας Έντισον, ο οποίος, ένα χρόνο πριν είχε ανακαλύψει το φωνόγραφο.

Την 1η Απριλίου του 1957, ειδησεογραφική εκπομπή του BBC παρουσίασε ρεπορτάζ το οποίο έδειχνε Ελβετούς αγρότες να μαζεύουν από τα δέντρα μακαρόνια! Εκατοντάδες ήταν αυτοί που τηλεφώνησαν ρωτώντας πως μπορούν να φυτέψουν ένα μακαρονόδεντρο...

Το 1962 η Σουηδία είχε μόνο ένα τηλεοπτικό κανάλι και αυτό ήταν ασπρόμαυρο. Το κανάλι λοιπόν ανακοίνωσε πως αν βάλουν πολύχρωμες κάλτσες στις κεραίες των τηλεοράσεων θα βλέπουν με πολλά χρώματα!

Το 1980 το BBC ανακοίνωσε πως το ιστορικό ρολόι BIG BEN θα λειτουργούσε πλέον με ψηφιακό μηχανισμό. Μάλιστα, ανέφεραν ότι οι δείκτες του ρολογιού θα πωληθούν στους τέσσερις πρώτους ακροατές που θα επικοινωνούσαν με τον σταθμό!

Πάλι το BBC, το 2008 σύμφωνα με ρεπορτάζ του στην Ανταρκτική καταγράφηκαν πιγκουίνοι να πετούν! Φυσικά επρόκειτο για οπτικά εφέ που ήταν όμως πολύ πειστικά.

No comments:

Post a Comment