Saturday, October 5, 2013

Έρευνες και στην Κύπρο για τη Χρυσή Αυγή

Ενα αντιαρματικό Πυροβόλο όπλο ανευ οπισθοδρομήσεως έχει προκαλέσει έντονες ανησυχίες στην Εθνική Φρουρά αλλά και το ενδιαφέρον των Ελληνικών Διωκτικών Αρχών. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε φωτογραφία που παραδόθηκε από τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ στον Υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου στο πλαίσιο της καταγγελίας εναντίον του ΕΛΑΜ εμφανίζονται διάφορα πρόσωπα να κρατουν στα χέρια τους αυτόματα τυφέκια τύπου Τζι 3 της Εθνικής Φρουρας, αλλά και ένα πρόσωπο με αντιαρματικό όπλο τύπου ΠΑΟ. 
 
Η εμφάνιση του ΠΑΟ έχει κινητοποιήσει την Εθνική Φρουρά, αλλά και τις Ελληνικές Αρχές οι οποίες αναζητούν τώρα τη γιαφκα και τον οπλισμό που πιθανόν να είχε η Χρυσή Αυγή.

Τις τελευταίες 48 ώρες η ηγεσία του ΓΕΕΦ σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες έχουν διενεργήσει ελέγχους σε όλες τις αποθήκες της ΕΦ ώστε να διακριβωθεί κατά πόσο το συγκεκριμμένο όπλο έχει κλαπεί από οποιαδήποτε στην Κύπρο. 
 
Πηγές αναφέρουν ότι ο έλεγχος ολοκληρώθηκε και εχει διαπιστωθεί ότι όλα τα ΠΑΟ της Εθνικής Φρουράς βρίσκονται στις θέσεις τους. Ωστόσο οι έρευνες δεν τερματίζονται.
 
Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Εθνικής Φρουράς αξιολογούν επίσης πληροφορίες που θέλουν τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη που τελεί υπό κράτηση να έχει υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία στην Κύπρο. 
 
Στο μικροσκόπιο έχει τεθεί η πορεία του Κασιδιάρη κατά τη διάρκεια της εδώ θητείας του, ώστε να διακριβωθεί κατά πόσο ο ύποπτος βουλευτής έχει υπηρετήσει και στο Μαχαιρά όπου λήφθηκε η επίμαχη φωτογραφία με τα όπλα και το ΠΑΟ. 
 
Στα στοιχεία που διερευνώνται έχει προστεθεί και η πρόσφατη επίσκεψη του Κασιδιάρη στην Κύπρο κατά την οποία μετέβη στην περιοχή Μαχαιρά και να επισκέφθηκε το συγκεκριμένο εγκαταλελλειμένο στρατόπεδο όπου λήφθηκε η φωτογραφία και το οποίο σύμφωνα με την καταγγελία του ΑΚΕΛ εχει μετατραπεί σε στρατόπεδο παραστρατιωτικής εκπαίδευσης.

No comments:

Post a Comment