Saturday, October 12, 2013

Το κράτος κάνει πλάτες στους Ναζί?

«Καμία ανοχή στην παρανομία και σε πράξεις βίας που υπονομεύουν τη Δημοκρατία. Να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της έντασης που οδηγεί στη βία και τον φαύλο κύκλο της βίας που οδηγεί στην ένταση», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

«Είναι παράδοξο και θανάσιμος κίνδυνος για τη χώρα το φαινόμενο των νεοναζί», ανέφερε ο Α. Σαμαράς και πρόσθεσε:

«Είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία, γιατί δημιουργούν τάγματα εφόδου και ασκούν βία. Τους αντιμετωπίζουμε όπως τους αξίζει, σαν εγκληματίες και έχει τον λόγο η Δικαιοσύνη. Η παρουσία των νεοναζί εκθέτει τη χώρα, τώρα που μπορούμε να αναβαθμίσουμε τη θέση της Ελλάδας, καθώς βγαίνουμε από την κρίση. Πρέπει να τελειώνουμε μαζί τους. Πρέπει να είμαστε αμείλικτοι προς τους νεοναζί, να δείξουμε μηδενική ανοχή και παράλληλα να εξαλείψουμε τα αίτια που τους δημιούργησαν και αυτό ακριβώς κάνουμε. Μετά το έγκλημα στο Κερατσίνι, η Πολιτεία έδρασε γρήγορα, η Δικαιοσύνη συνέλαβε, απέδωσε κατηγορίες σε βουλευτές, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει σε ευρωπαϊκή χώρα. Τώρα δείξαμε ότι υπάρχει και πολιτική βούληση και αυτό είναι σημαντικό βήμα προς τα εμπρός. Η Δημοκρατία πολεμάει και νικά τους εχθρούς της, αλλά δεν πρέπει να γίνει όμοια με τους εχθρούς της. Η Δημοκρατία διαφυλάσσει τα δικαιώματα ακόμη και των εχθρών της. Αν αποδειχθεί το κατηγορητήριο θα υποστούν τις συνέπειες και, εν τω μεταξύ, θα αποκαλυφθούν και οι χρηματοδότες τους, για να φανεί ποιοι τους στήριζαν ενώ ήξεραν».

Ακόμη ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι το θαυμάσιο και ευαίσθητο πολίτευμα προϋποθέτει ήπια πολιτικά ήθη και «όσοι παραβιάζουν την έννομη τάξη, υπονομεύουν τη Δημοκρατία».

Μίλησε δε γενικότερα για τα φαινόμενα βίας, σημειώνοντας ότι «παραβιάσεις της νομιμότητας δεν έγιναν μόνον από τη Χρυσή Αυγή, αλλά και από άλλους. Εγκληματική βία δεν ασκήθηκε μόνο στο Πέραμα, ασκήθηκε και στον εμπρησμό της Μαρφίν. Ευθύνη όλων είναι να καταδικάζουν κάθε μορφή βίας και να αποδοκιμάζουν τις εκφράσεις βίας και όχι να πηγαίνουν μάρτυρες υπεράσπισης σε δίκες δολοφόνων. Ορμητήρια κουκουλοφόρων, εντοπίζονται και εξουδετερώνονται. Κάποιοι ενοχλούνται- ας ενοχλούνται. Όσο το αίσθημα ασφάλειας εμπεδώνεται τόσο κι οι νεοναζί θα απομονώνονται». Δεν υπάρχει καλή και κακή βία, επισήμανε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι για τα γεγονότα στη Μαρφίν και στις Σκουριές θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη. «Δημοκρατικό κόμμα δεν μπορεί να κάνει διάκριση ανάμεσα στην καλή και κακή βία και καλώ όλα τα κόμματα να στηρίξουμε τη νομιμότητα, χωρίς υποσημειώσεις και "ναι μεν αλλά". Η θεωρία της καλής και κακής βίας τροφοδοτεί τη βία και τον εξτρεμισμό».

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ;

Κι ενώ ο Σαμαράς, έστω και αργά κατάλαβε τι εστί νεοφασισμός και νεοναζισμός και Χρυσή Αυγή, στην Κύπρο ο φορολογούμενος πληρώνει την αστυνομία να προσέχει το ΕΛΑΜ στην πορεία-εκδήλωση συμπαράστασης στην αδελφή εγκληματική οργάνωση...

Πορεία διαμαρτυρίας προς την Ελληνική Πρεσβεία πραγματοποίησε απόψε το ΕΛΑΜ με αίτημα την άμεση αποφυλάκιση του ΓΓ, των βουλευτών και των μελών της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα «που κρατούνται παράνομα λόγω της αντιπολιτευτικής τους δράσης», όπως αναφέρεται σε σχετικό ψήφισμα της Οργάνωσης.

Στην πορεία, η οποία ξεκίνησε από τα γραφεία του ΕΛΑΜ στη Λευκωσία, συμμετείχαν μέλη του, τα οποία φορούσαν μαύρες φανέλες με το όνομα της οργάνωσης, κρατούσαν λάβαρα και ελληνικές σημαίες και φώναζαν συνθήματα όπως «Όχι φυλακές στους Εθνικιστές» και «Λευτεριά στους Εθνικιστές».

Η πορεία πραγματοποιήθηκε υπό την ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και έληξε χωρίς να σημειωθεί οποιοδήποτε επεισόδιο.

Στο ψήφισμα αναφέρεται ότι «από το πρωί της 28ης Σεπτεμβρίου 2013, η Κυβέρνηση της Ελλάδος άρχισε τις πολιτικές διώξεις του ΓΓ, βουλευτών, και μελών του Λαικού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή με σκοπό την πολιτική, ηθική και φυσική εξόντωση όσων ηγούνται ενός νόμιμου πολιτικού κόμματος».

Πηγή: www.newzup.net

No comments:

Post a Comment