Friday, August 19, 2011

Europa League: Ακέραιο δικαίωμα στο όνειρο...

Ακέραιο δικαίωμα στο όνειρο…
Μια χαρά τα πήγαμε χθες δεν έχετε παράπονο έτσι; Οι αξιοπρεπέστατες εμφανίσεις από Ομόνοια και ΑΕΚ έφεραν τα πολυπόθητα αποτελέσματα και κατ΄ επέκταση δικαίωμα στο όνειρο. Έχουμε τα φόντα για δύο στα δύο. Λίγη τύχη χρειάζονται στις ρεβάνς και προφανώς σοβαρότητα και όλα θα πάνε κατ΄ευχή…
 
Ρόζενμποργκ-ΑΕΚ 0-0
Ισόπαλη 0-0 αναδείχθηκε η ΑΕΚ κόντρα στην Ρόζενμποργκ μέσα στην Νορβηγία και διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες της για πρόκριση στους oμίλους του Εuropa League, εν΄οψη της ρεβάνς της Λάρνακας. Έπειτα από μια ορθολογιστική αντίληψη στο πως θα πάρει το αποτέλεσμα πρόκρισης η ΑΕΚ πήρε την ουσία που ήταν το μηδέν στην άμυνα διατηρώντας παράλληλα το αήττητο της σερί σε πέντε ευρωπαϊκούς αγώνες. Τα παιδιά του Τον Καάνεν στάθηκαν πολύ καλά σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα κλείνοντας σωστά όλους τους διαδρόμους μπροστά στην εστία του Νέγκρι και αν ήταν λίγο ήρεμοι στην τελική πάσα θα μπορούσαν να φύγουν και με το διπλό καθότι η Ρόζενμποργκ δεν έδειξε και σπουδαία πράγματα εντός αγωνιστικού χώρου.ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ: Όρλουντ, Λούστιγκ, Ντόρσιν, Βάνγκμπεργκ (46'Ρόνινγκ), Λάγκο, Χένρικσεν, Σβένσον (72'Μόλσκρεντ), Ντόκαλ, Ίσαχ, Χολμ (80'Μπακέλγκα), Πρίκα.ΑΕΚ: Νέγκρι, Δημητρίου, Ντε Κλερ, Ντίμεχ, Μουρίγιο, Φαν Ντάικ, Λίνσεν, Γκαρσία (90'Μυτίδης), Γκόμεζ (78'Άλφα), Κίνγκσλεϊ (63'Παύλου), Μιρντάκοβιτς.ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πρίκα / Λίνσεν, Γκόμες, Μουρίγιο.
Ομόνοια-Σάλτσμπουργκ 2-1 (ΤΑ ΓΚΟΛ)
Αυτή πράγματι είναι η Ομόνοια που θέλουμε να βλέπουμε. Παρά το ότι ξεκίνησε κάπως στραβά την αναμέτρηση όντας πίσω στο σκορ κόντρα στην Σάλτσμπουργκ η Ομόνοια έπειτα από υπέρμετρο πάθος και θέληση κατέφερε σε ένα ημίχρονο να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα να πάρει εν τέλει την νίκη με 2-1 και θα διεκδικήσει την πρόκριση στον επαναληπτικό της ερχόμενης βδομάδας. Πιο αναλυτικά, οι αυστριακοί με την πρώτη τους επιθετική πρωτοβουλία άνοιξαν το σκορ (0-1) με τον Άλαν στο 2’ και αφού προηγήθηκε προσπάθεια από τον Λεονάρντο. Οι «πράσινοι» αντέδρασαν και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να φτάσουν στην ισοφάριση και τα κατάφεραν στο 35’ με εκτελεστή τον Φρέντι μετά από εξαιρετική πάσα του Εφραίμ. Στις καθυστερήσεις του Α΄ μέρους ο Λεάντρο με δυνατό σουτ έδωσε προβάδισμα (2-1) στην Ομόνοια, αποτέλεσμα που διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του αγώνα.ΟΜΟΝΟΙΑ: Γιωργαλλίδης, Σερφά (70΄ Μπουθόν), Καρυπίδης, Σπούνγκιν, Αβραάμ, Σάλατιτς, Λεάντρο, Χριστοφή (65΄ Μαργκάσα), Ντα Σίλβα (81΄ Αγκουιάρ), Εφραίμ, Φρέντι.ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ: Γκούσταφσον, Σβέγκλερ (72΄ Γιάντσερ), Σεκάγια, Ούλμερ, Λίντγκρεν (89΄ Σιέμμερ), Σιόμμερ (23΄ Χιρλάντερ), Λέιτγκεμπ, Άλαν, Λεονάρντο, Σβέντο, Χίντερεγκερ. ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Εφραίμ, Σερφά, Μαργκάσα / Λέιτγκεμπ, Χιρλάντερ, Χίντερεγκερ, Άλαν, Λεονάρντο.
 
Τι είδαμε - Γενικό Σχόλιο
ΑΠΟΕΛ
Είδαμε ένα πολύ καλό 30λεπτο στην αρχή και ένα καλό δεκάλεπτο στο τέλος. Είδαμε να μένουν από δυνάμεις και να χάνονται στο γήπεδο παίχτες κλειδί. Είδαμε επίσης μια σχετική αφλογιστία που μπορεί και να του στοιχίσει την πρόκριση. Είδαμε μια Βίσλα με πιο έτοιμη με πάρα πολύ καλό στήσιμο που δύσκολα, πολύ δύσκολα σπάει. Μην ξεχνάτε πως η Βίσλα τώρα ξέρει τι και ποιους να προσέξει στον επαναληπτικό. Ο Γιοβάνοβιτς πρέπει να αλλάξει κάτι στον επιθετικό τομέα για να αιφνιδιάσει.  Αναμένουμε να δούμε τη Βίσλα στην ζέστη και την υγρασία καθώς και στο καμίνι του ΓΣΠ. Για εμάς όλα τα λεφτά θα είναι η αρχή μιας και ο ΑΠΟΕΛ δεν είναι 100% έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης.
ΟΜΟNOIA
Είδαμε ανατροπή και διάθεση για μπάλα στο πρώτο μέρος. Είδαμε καλή επιθετική τακτική.  Η Σάλτσμπουργκ είναι πολύ πιο έτοιμη και γενικά είναι καλύτερη ομάδα από ΟΜΟ. Το γεγονός όμως πως έχασαν και θα πρέπει να κυνηγήσουν το γκολ αφήνει περιθώρια στην ΟΜΟ να κτυπήσει στην αντεπίθεση. Είναι πολύ σημαντικό να μην βρεθεί πίσω στο σκορ νωρίς η ΟΜΟ και να κυνηγήσει αυτή το παιχνίδι.  Ο Λάρκου πρέπει να κλείσει την κεντροαμυντική λειτουργία και να βρει 3-4 αυτοματισμούς στην κόντρα. Αν καταφέρει να κτυπήσει πρώτος, να βάλει τους Αυστριακούς να κυνηγούν 2 γκολ τότε θα πάρει την πρόκριση και ίσως πάρει και το 2 εκτός. 2-3 φάσεις θα κάνει η ΟΜΟ και πρέπει να τις εκμεταλλευτεί όλες.
ΑΕΚ
Δεν είδαμε το παιχνίδι. Διαβάζουμε πως η ΑΕΚ ήταν κλεισμένη στο πρώτο ενώ με την είσοδο του Παύλου στο 63’ κινήθηκε καλά στο 2ο ημίχρονο και έκανε και 1-2 φάσεις. Δεν μπορούμε να μπούμε σε λεπτομέρειες γιατί δεν το είδαμε. Είναι σημαντικό όμως να κρατήσει την σφικτή αμυντική λειτουργία και να μην δειχτεί γκολ. Να πάρει το παιχνίδι στο 70-80 και εκεί να αναζητήσει την τύχη στο όνειρο. Μπορεί να δοκιμάσει να αιφνιδιάσει στην αρχή με την ζέστη και τον κόσμο αλλά όχι να ενθουσιαστεί γιατί αν αφήσει χώρους σε έμπειρη ομάδα μπορεί να πάθει την ζημιά. Μυαλό, υπομονή και πολύ καλή μεσοαμυντική λειτουργία. Θεωρώ πως το γκολ για την ΑΕΚ θα έρθει.
 
Πηγή: Sportsbreak

No comments:

Post a Comment