Monday, December 27, 2010

Κυπριακές Εφημερίδες 27/12/2010

Η πορεία των συνομιλιών για το Κυπριακό, η διακοπή της λειτουργίας στα κατεχόμενα, τα προβλήματα των Κυπριακών Αερογραμμών και η ακρίβεια, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ιδιωτικοποίηση των Κ. Αερογραμμών», γράφει ότι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών «προτίθεται να καταθέσει σύντομα πρόταση στο Συμβούλιο, για να ληφθεί απόφαση για ιδιωτικοποίηση του εθνικού μας αερομεταφορέα», ενώ υπενθυμίζει ότι «μελέτες της εταιρείας έδειξαν ότι υπάρχουν 150 πλεονάζοντες υπάλληλοι». Αλλού γράφει για το Συμβούλιο Άμυνας της ΕΕ όπου, «χωρίς να χρειαστεί να μιλήσει η τουρκική πλευρά, κατάφερε να πέσουν στη δική μας πλευρά οι ευθύνες για το αδιέξοδο στις σχέσεις ΝΑΤΟ-ΕΕ».
Ο «Πολίτης», υπό τον τίτλο «Έχασαν και τα σίγουρα οι Κυπρ. Αερογραμμές», αναφέρεται στον συμψηφισμό και την εξόφληση διεκδικήσεων των Κυπριακών Αερογραμμών ύψους 10,1 εκ. ευρώ από το Υπουργείο Συγκοινωνιών με τις οφειλές της στο Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας, γράφοντας ότι «ένας από τους βασικούς άξονες του σχεδιασμού των Κυπριακών Αερογραμμών κατά το 2011 καταρρέει». Αλλού γράφει ότι εργοστάσιο επίπλων έγινε στάχτη στη βιομηχανική περιοχή Τσερίου μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το βράδυ των Χριστουγέννων.
Η «Σημερινή», στο κύριο της θέμα υπό τον τίτλο «Οργή – Κατακραυγή για τις νέες προκλήσεις του Αττίλα», γράφει ότι οι κατοχικές αρχές δεν επέτρεψαν να τελεστεί η λειτουργία στην κατεχόμενη Καρπασία, διακόπτοντας τη Χριστουγεννιάτικη Λειτουργία στο Ριζοκάρπασο, προφασιζόμενοι λάθη στη διαδικασία αδειοδότησης. Αλλού γράφει ότι «νέα αναβολή των συνομιλιών ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη την Παρασκευή», αφού «ο Ντερβίς Ερογλου δεν είναι ακόμα σε θέση να διαπραγματευτεί μετά την εγχείρηση καρδιάς στην οποία υποβλήθηκε», προσθέτοντας ότι «το βάρος των συνομιλιών μετακυλύεται, πλέον, στους συμβούλους των δύο ηγετών».
Ο «Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο «καπέλο 600% στα φθαρτά», γράφει ότι «χοντρά κερδοσκοπικά παιχνίδια στην αγορά των οπωροκηπευτικών παίζονται αυτές τις ημέρες σε βάρος καταναλωτών και παραγωγών», ενώ «οι αρμόδιες Υπηρεσίες παρακολουθούν την κατάσταση χωρίς να λαμβάνουν οποιαδήποτε μέτρα», και ότι μεσάζοντες αγοράζουν τα αγροτικά προϊόντα σε εξευτελιστικές τιμές και τα μεταπωλούν πανάκριβα στην αγορά. Αλλού, αναφέρεται σε εισηγήσεις της Αστυνομίας για αλλαγές στη νομοθεσία έτσι ώστε να ελεγχθεί η παράνομη πώληση κλεμμένων χρυσαφικών.
Η «Χαραυγή», υπό τον τίτλο «Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας», γράφει ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού «καλεί όσους αναμένουν τα καλύτερα αποτελέσματα στη Γενεύη να στηρίξουν και όχι να υπονομεύουν τις προσπάθειες του Προέδρου». Αλλού γράφει ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’, με το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του, «λειτούργησε ξανά ως κομματάρχης», ενώ «συνταυτίστηκε με το ΕΛΑΜ», και ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αντέδρασε άμεσα.

No comments:

Post a Comment