Tuesday, December 28, 2010

Συνταυτίζεται και με νεοναζί ο Αρχιεπίσκοπος

Νέο κύκλο προκλητικών τοποθετήσεων άνοιξε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ δηλώνοντας σε συνέντευξή του ότι οι «πλείστες απόψεις» του νεοναζιστικού ΕΛΑΜ «είναι κρυστάλλινες» και τον εκφράζουν! 
Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου στην «Καθημερινή», ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού υπογράμμισε ότι το ότι υποστηρίζει τις ακραίες θέσεις του ΕΛΑΜ, καταδεικνύει ότι  ο Αρχιεπίσκοπος βρίσκεται εκτός πλαισίων που θα επιτρέψουν να επικρατήσει ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο. Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας στηρίζει τα πιο ακραία στοιχεία που δρουν στην κυπριακή κοινωνία. «Φαίνεται», πρόσθεσε, «ότι δεν συνειδητοποιεί πόση ζημιά προκαλεί στην προσπάθεια που καταβάλλεται από την ε/κ πλευρά για εξεύρεση λύσης».
Πάντως ο Αρχιεπίσκοπος στη συνέντευξή του, ερωτηθείς για την όξυνση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και για το εάν ισχύει ο «ψίθυρος» ότι το ΕΛΑΜ στεγάζεται άνευ αντιτίμου σε κτίριο της Εκκλησίας απάντησε: «Αυτό είναι κακόηθες ψέμα, δεν φιλοξενούμε το ΕΛΑΜ σε στέγη της Εκκλησίας. Αλλά, αν θέλετε, πλείστες απόψεις του ΕΛΑΜ με εκφράζουν. Κι αν είναι εναντίον των λαθρομεταναστών, τολμώ να σας πω ότι και εγώ είμαι εναντίον των λαθρομεταναστών. Δεν μπορούμε να γίνει εδώ μια πανσπερμία». Οταν ο δημοσιογράφος του υποδεικνύει ότι το ΕΛΑΜ δεν αναφέρεται μόνο στους λαθρομετανάστες με το σύνθημα «κάθε ξένος ίσον ένας άνεργος Ελληνας», ο Αρχιεπίσκοπος αποκάλυψε ότι είναι σε επαφή με το νεοναζιστικό ΕΛΑΜ! «Δεν νομίζω ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο. Οσες φορές ήρθα σε επαφή με αυτά τα παιδιά, έχω αντιληφθεί ότι είναι μορφωμένα παιδιά, ενδιαφέρονται για τον τόπο και οι απόψεις τους είναι κρυστάλλινες», είπε χαρακτηριστικά...

No comments:

Post a Comment