Tuesday, December 14, 2010

Eurocypria: Κακοδιαχείριση $160.000 μηνιαίως

Λίγες μόνο μέρες μετά που η εταιρεία ενοικίασης αεροσκαφών CIT πήρε πίσω το αεροσκάφος της από την πτωχεύσασα Eurocypria, το ενοικίασε στην ισραηλίτικη EL AL.

Η συγκεκριμένη κίνηση, αποτελεί την καλύτερη απόδειξη πως όντως υπήρχε κακοδιαχείριση στην Eurocypria. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του InBusinessNews, το deal μεταξύ EL AL και CIT έκλεισε στις $270.000 το μήνα. Η Eurocypria, κατέβαλε μέχρι πριν μερικές μέρες ενοίκιο $430.000 μηνιαίως για ακριβώς το ίδιο Boeing 737-800.

Η Eurocypria είχε κάνει τη συμφωνία από το 2006 για το συγκεκριμένο αεροσκάφος (5Β-ΔΒΖ), που έγινε το πέμπτο του στόλου της, όταν θεώρησε πως είχε ανάγκη για επιπλέον αεροσκάφη.

Ανησυχεί η ILFC, χαίρεται η κυβέρνηση

Στο μεταξύ, η εταιρεία ILFC η οποία είχε ενοικιασμένα αεροσκάφη στη Eurocypria αλλά και στις Κυπριακές Αερογραμμές, ετοιμάζεται να ζητήσει διακριτικές εξηγήσεις για την κατάσταση και στις ΚΑ.

Πάντως, από κυβερνητικές πλεύρας όχι μόνο δεν ανησυχούν αλλά κάθε άλλο αφού θεωρούν πως τα αεροσκάφη που έχουν ενοικιάσει οι ΚΑ από τη συγκεκριμένη εταιρεία είναι ασύμφορα και δεν θα τους πείραζε αν βρισκόταν ένας τρόπος τερματισμού της συμφωνίας.  


View the original article here

No comments:

Post a Comment