Tuesday, December 28, 2010

Aστυνομοκρατούμενη πόλη η Λάρνακα, λόγω της πορείας του ΕΛΑΜ

 Με αστυνομοκρατούμενη πόλη μοιάζει απόψε η Λάρνακα, λόγω της πορείας του ΕΛΑΜ κατά των λαθρομεταναστών. Πέραν των 150 αστυνομικών με αντιδιαδηλωτικές εξαρτήσεις παρατάχθηκαν στις Φοινικούδες για την αποτροπή επεισοδίων ενώ κατά τη διάρκεια της πορείας δεν κυκλοφορούσε ούτε ένας αλλοδαπός.

Η πορεία ξεκίνησε στις 19:30 από την πλατεία Ευρώπης, κατά των ψευδοπολιτικών προσφύγων όπως τους αποκαλούν τα μέλη του ΕΛΑΜ. Η πορεία ξεκίνησε με 50 περίπου άτομα τα οποία κάλυψαν τα πρόσωπα τους με κράνη μοτοποδηλάτων, κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Έξω οι ξένοι».
Πίσω από την πορεία ακολουθούσαν 150-200 άτομα, τα οποία μετέβησαν εκεί από όλες τις πόλεις της Κύπρου. Ισχυρότατη αστυνομική δύναμη είχε παραταχθεί στις Φοινικούδες και σε άλλα σημεία της πόλης. Η πορεία κατευθύνθηκε προς την εκκλησία του Αγίου Λαζάρου. Τα μέλη του ΕΛΑΜ παρατάχθηκαν σε στρατιωτικό σχηματισμό, φωνάζοντας συνθήματα για τα οποία ένας επικεφαλής έδινε το παράγγελμα και στη συνέχεια οι υπόλοιποι επαναλάμβαναν ακίνητα και ανέκφραστα.
Κατά τη διάρκεια της πορείας δεν υπήρξαν συγκεντρώσεις από άλλες ομάδες ενώ στις Φοινικούδες δεν κυκλοφορούσε ούτε ένας αλλοδαπός.
Ο κόσμος που καθόταν στις καφετέριες  κοιτούσε κατάπληκτος ενώ άλλοι τάσσονταν υπέρ και άλλοι κατά του ΕΛΑΜ.
Η αστυνομική δύναμη στην περιοχή είναι ισχυρότατη με τα μέλη της Δύναμης να φοράνε την αντιδιαδηλωτική τους εξάρτηση και παραταγμένοι κατά μήκος της πορείας, την ακολούθησαν με ανθρώπινη αλυσίδα, από τη μια και από την άλλη πλευρά των Φοινικούδων, με σκοπό την αποτροπή οποιωνδήποτε επεισοδίων.. Η πόλη μοιάζει αστυνομοκρατούμενη ενώ σε επικίνδυνα σημεία βρίσκονται υπό κάλυψη αστυνομικοί.  

No comments:

Post a Comment