Sunday, December 5, 2010

Ουρανοξύστης στην Λευκωσία!

• Πολυώροφο κτήριο 30 ορόφων
• Στην καρδιά της Λευκωσίας
• Τι θα περιλαμβάνει και πότε ξεκινά
Ανάπτυξη μαμούθ αναμένεται να ανακοινωθεί στις αρχές του νέου στην καρδιά της Λευκωσίας από πασίγνωστη εργοληπτική και κατασκευαστική εταιρεία της Κύπρου σε συνεργασία με άλλους επενδυτές. Μάλιστα για το σκοπό αυτό η συγκεκριμένη εταιρεία έφερε στη χώρα μας το πασίγνωστο αρχιτέκτονα Henk Boogertman ο οποίος θα αναλάβει το σχεδιαστικό κομμάτι του project.

Ο κ. Boogerman με καταγωγή την Νότιο Αφρική ήταν ο άνθρωπος που σχεδίασε το γήπεδο του τελικού στο πρόσφατο παγκόσμιο κύπελλο που έγινε στη χώρα του. Μάλιστα τις προηγούμενες τρεις μέρες ήταν στο νησί μας με το συνέταιρο του Francois Bredenkamp όπου συζήτησαν κάποιες λεπτομέρειες για το project. Περισσότερα για τα έργα του κ. Boogertman o οποίος θεωρείται σήμερα ένας από τους 10 κορυφαίους αρχιτέκτονες σε όλο τον πλανήτη μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα http://www.boogertman.com/content/view/161/724/

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το InBusinessNews αλλά δεν μπορεί να αποκαλύψει περισσότερα στην παρούσα φάση η ανάπτυξη που θα γίνει θα αφορά κτήριο μεταξύ 25-30 ορόφων το οποίο θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο 5 αστέρων, διαμερίσματα πολυτελείας, γραφεία και εμπορικά καταστήματα.

Η ανάπτυξη θα γίνει σε 70,000 τ.μ. και θα είναι ένα έργο που όλοι θα μιλάνε για αυτό κάτι που έγινε και σε άλλα έργα του εξωτερικού τα οποία σχεδίασε ο Henk Βoogertman.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το project θα είμαστε σε θέση να σας δώσουμε τον επόμενο μήνα. Αυτό που μπορούμε να σας πούμε σήμερα είναι ότι η συνολική αξία του project θα ξεπεράσει €150 εκ. αφού μόνο το κατασκευαστικό κομμάτι θα ανέλθει στα €90 εκ. Η αίτηση για πολεοδομική άδεια θα κατατεθεί το πρώτο δίμηνο του 2011 στην Πολεοδομία, ενώ το έργο με βάση τα χρονοδιαγράμματα θα ξεκινήσει το 2012 και θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2014.

No comments:

Post a Comment