Tuesday, December 28, 2010

Επίθεση hackers: Η αποκάλυψη της γύμνιας σε θέματα ασφαλείας στα Κυπριακά δίκτυα..

Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες οι περισσότερες ιστοσελίδες βρίσκονταν στον ίδιο σέρβερ κυπριακής ιδιοκτησίας με ελλειπέστατα μέτρα ασφαλείας.  Ελπίζουμε το μάθημα να γίνει πάθημα σε κάποιους που χρεώνουν εξωφρενικά ποσά για hosting αλλά καθόλου δεν επενδύουν στον τομέα της ασφάλειας... Ο μύθος κύριοι ότι πληρώνουμε ακριβά για να έχουμε ποιοτικές και ασφαλείς υπηρεσίες μόλις έχει πέσει..

Η συντριπτική πλειοψηφία των ιστοσελίδων που δέχθηκαν μη εξουσιοδοτημένη παρέμβαση από χάκερς λειτουργεί κανονικά, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός.

Ο κ. Κατσουνωτός είπε ότι η Αστυνομία αναμένει πρόσθετα στοιχεία από τις εταιρείες που δέχθηκαν τις επιθέσεις, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει το έργο της.

Πρόσθεσε ότι ''δύο πρόσωπα, ένας ιδιοκτήτης server και ένας καταστευαστής, ανακρίθηκαν από την Αστυνομία και έδωσαν κάποια στοιχεία, όμως εμείς αναμένουμε και πρόσθετα στοιχεία που αφορούν κυρίως τεχνικά δεδομένα για να προχωρήσουμε''.

Σε σχέση με πληροφορίες για ενδεχόμενες επιθέσεις και εναντίον κρατικών ιστοσελίδων, ο κ. Κατσουνωτός είπε ότι μέχρι στιγμής η Αστυνομία δεν έχει ενώπιον της οτιδήποτε, πρόσθεσε όμως ότι τα συστήματα των κρατικών υπηρεσιών έχουν ασφαλιστικές δικλείδες.

No comments:

Post a Comment