Monday, January 2, 2012

Σοβαρά επεισόδια στην Βρετανική βάση Ακρωτηρίου

Μεγάλης έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν γύρω στις 20:30 έξω από τις Βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου στην Κύπρο μεταξύ αστυνομικών των Βάσεων και πολιτών.

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ στη Βρετανική βάση Ακρωτηρίου, έξω από την Λεμεσό, στη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε η οργάνωση «Εθνική Αντι-αποικιοκρατική Πλατφόρμα».

Όπως μετέδωσε η τηλεόραση του ΡΙΚ περίπου εκατό διαδηλωτές πορεύθηκαν με τα αυτοκίνητά τους προς την είσοδο της βάσης και φώναζαν συνθήματα κατά της παραμονής των Βρετανικών βάσεων στην Κύπρο.

Αποκλειστικές πληροφορίες του Sigmalive, αναφέρουν ότι οι διαδηλωτές, πέταξαν τρεις κροτίδες προς το μέρος των παραταγμένων αστυνομικών των βάσεων, με αποτέλεσμα η αστυνομία των βάσεων, να επιτεθεί με διάφορα μέσα εναντίον των διαδηλωτών.

Ακολούθησε άγριος πετροπόλεμος, χρήση χημικών και σκηνές βίας. Μέχρι στιγμής οι Βρετανοί έχουν συλλάβει μία κοπέλα, ενώ υπάρχουν τραυματισμοί αστυνομικών και διαδηλωτών.

Εξάλλου, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ από τα επεισόδια φαίνεται ότι τραυματίστηκαν περίπου δέκα άτομα, ενώ το χώρο των επεισοδίων επιτηρούσε από αέρος ελικόπτερο των Βρετανικών βάσεων.

No comments:

Post a Comment