Thursday, January 12, 2012

Λαγουδερά: Έχασε τις εκλογές αλλά ακόμα δεν αφήνει την «καρέκλα» ο τέως κοινοτάρχης!

Μια περίεργη ιστορία εκτυλίσσεται στην κοινότητα Λαγουδερών της Επαρχίας Λευκωσίας, σχετικά με τις Δημοτικές Εκλογές και την παράδοση-παραλαβή της κοινότητας από τον τέως στον νυν κοινοτάρχη. Σύμφωνα με καταγγελίες, ο τέως κοινοτάρχης Λαγουδερών, παρόλο που έχασε το «χρίσμα», δεν παραιτήθηκε, ούτε παρέδωσε ακόμα τα ηνία της κοινότητας στον νεοεκλεγέντα κοινοτάρχη.

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, η επαρχιακή διοίκηση απέστειλε επιστολή στον αρχηγό της Αστυνομίας Μιχάλη Παπαγεωργίου, με την οποία καλεί την αστυνομία να αναλάβει την υπόθεση και να αναγκάσει τον τέως κοινοτάρχη  να  παραιτηθεί και να παραδώσει την κοινότητα.

Ο τέως κοινοτάρχης δήλωσε στο Sigmalive ότι ο λόγος για τον οποίο αρνείτο την παράδοση της κοινότητας ήταν διότι ο νεοεκλεγέντας κοινοτάρχης είχε κάποια σύμβαση η οποία δεν του επέτρεπε να κατέχει το αξίωμα του κοινοτάρχη. Συγκεκριμένα, η εταιρεία του νέου κοινοτάρχη, όπως ισχυρίζεται ο τέως, είχε συνάψει συμφωνία με σύμπλεγμα συγκομιδής σκυβάλων περιοχής Πολυστύπου, στην οποία συμφωνία λαμβάνει μέρος και η κοινότητα Λαγουδερών.

Ο τέως, δεν παρέλειψε να στρέψει τα πυρά του και εναντίον της επαρχιακής διοίκησης «η οποία έπρεπε να αναλάβει την υπόθεση και παρόλα αυτά τα άφησε όλα πάνω μας». Παρόλα αυτά, δεσμεύτηκε όπως παραδώσει την ερχόμενη Δεύτερα στις εννέα το πρωί τα «κλειδιά» της κοινότητας.

Από την πλευρά του, ο νεοεκλεγείς κοινοτάρχης, απέρριψε τους ισχυρισμούς του τέως, λέγοντας πως «φρόντισα να μεταφέρω τις μετοχές της εταιρείας που ήταν στο όνομα μου, σε άλλο άτομο, από τις 30/12/11, για να αποφύγω το πρόβλημα που παρουσιάστηκε». Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη, ο έφορος εκλογών έχει όλες τις βεβαιώσεις που αποδεικνύουν του λόγου το ασφαλές.

No comments:

Post a Comment