Friday, January 13, 2012

Μυστήριο στην Αγία Νάπα: H θάλασσα ξεβράζει πρόβατα!!

Τριάντα και πλέον νεκρά πρόβατα ξέβρασε χθες και σήμερα η θάλασσα στην παραλία της Αγίας Νάπας, από τη Σωτήρα μέχρι και το Κάβο Γκρέκο, ενώ τις τελευταίες ημέρες παρόμοιο φαινόμενο έχει παρατηρηθεί και στην παραλία των Βρετανικών Βάσεων Ακρωτηρίου στη Λεμεσό.

Με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου Γιάννος Καπνουλάς ανέφερε ότι «χθες στη θάλασσα της Αγίας Νάπας θεάθηκαν περίπου 30 - 40 νεκρά πρόβατα. Σύμφωνα με την Λιμενική Αστυνομία πιθανώς τα πρόβατα να ρίχθηκαν από φορτηγό πλοίο το οποίο μετέφερε ζώα και λόγω της θαλασσοταραχής που επικρατούσε στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες αρκετά πρόβατα φαίνεται να ποδοπατήθηκαν».

Προκειμένου να αποφευχθεί εκδήλωση ασθενειών στα εναπομείναντα ζώα στο πλοίο φαίνεται ότι το πλήρωμα έριξε στη θάλασσα τα νεκρά πρόβατα τα οποία εκβράστηκαν στην ακτή από την περιοχή της Αγίας Θέκλας στη Σωτήρα μέχρι και το Κάβο Γκρέκο. Το γεγονός έθεσε σε άμεση κινητοποίηση τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες και τις τοπικές αρχές, οι οποίες έχοντας στόχο την προστασία της υγείας των κατοίκων, έσπευσαν στην περισυλλογή και ταφή των νεκρών προβάτων.

Οι κτηνιατρικές υπηρεσίες το Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος προχωρούν σε απολύμανση της περιοχής στην οποία εκβράστηκαν τα νεκρά πρόβατα ενώ άρχισαν έρευνες προκειμένου να διαπιστώσουν τα αίτια του θανάτου των ζώων και κατά πόσον φέρουν οποιαδήποτε ασθένεια. Ταυτόχρονα οι αρχές ασφαλείας εξετάζουν τον κατάλογο των φορτηγών πλοίων που βρέθηκαν τα τελευταία 24ωρα στ' ανοικτά νότια της Κύπρου.

Εξάλλου έξι νεκρά πρόβατα εντοπίστηκαν από τις αρχές του μήνα και στην παραλία των Βρετανικών Βάσεων Ακρωτηρίου και φαίνεται ότι πρόκειται για ζώα τα οποία πετάχτηκαν στην θάλασσα είτε από το ίδιο πλοίο που πέταξε τα πρόβατα στην θαλάσσια περιοχή Αγίας Νάπας, είτε για άλλο πλοίο που μετέφερε ζώα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ακταιωρός «Ακρίτας» της Λιμενικής Αστυνομίας σε συνηθισμένη περιπολία στην περιοχή Αγίας Νάπας εντόπισε χθες στη θάλασσα νεκρά πρόβατα και αμέσως ειδοποίησε τις τοπικές αρχές.

Ωστόσο ο Δήμος Αγίας Νάπας είχε ήδη ενημερωθεί για την ύπαρξη των νεκρών ζώων στη θάλασσα από χθες και συνεργεία προχώρησαν στο περιμάζεμα και τη ταφή τους. Χθες περισυλλέγησαν 22 νεκρά πρόβατα και σήμερα άλλα 14.

No comments:

Post a Comment