Monday, January 9, 2012

Διακοπή και ξύλο στο Ομόνοια-Απόλλων

Ακόμα μία "μαύρη" σελίδα στην κυπριακή καλαθόσφαιρα... γράφτηκε την Κυριακή.

Ο αγώνας ανάμεσα στην Ομόνοια και τον Απόλλωνα που διεξήχθη το απόγευμα της Κυριακής (08/01) στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής, διεκόπη οριστικά κι ενώ είχε ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, αφού υπήρξε ένταση ανάμεσα στον κόσμο της Ομόνοιας και τους παράγοντες των φιλοξενούμενων.

Όπως φαίνεται οι δύο πλευρές δεν ξέχασαν τα όσα έγιναν στον αγώνα του Α΄ Γύρου και δημιούργησαν μία... βεντέτα, με αποτέλεσμα οι διαιτητές να διακόψουν την αναμέτρηση, αφού η Αστυνομία δεν μπορούσε να παρέχει ασφάλεια για την ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού.

Συγκεκριμένα, οπαδοί των "πρασίνων" μπήκαν στο γήπεδο και τους χτύπησαν τόσο εντός αγωνιστικού χώρου όσο και στο χώρο των αποδυτηρίων, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματισμοί διοικούντων και καλαθοσφαιριστών, ενώ οι οπαδοί της Ομόνοιας έριξαν και καπνογόνα.

Παρότι έγινε προσπάθεια για εκκένωση του γηπέδου προκειμένου να συνεχιστεί η αναμέτρηση, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό. Ως εκ τούτου, την τύχη του αγώνα θα την... κρίνει η Δικαστική Επιτροπή της ΚΟΚ.
 
Πάντως άποψη του blog είναι ότι η Ομοσπονδία πρέπει να αρχίσει να ενεργεί προληπτικά και αποτρεπτικά με σωστούς ορισμούς διαιτητών, διατηρώντας ισοροπίες και ισονομία, και να ζητάει την κατάλληλη αστυνόμευση σε τέτοιου είδους παιχνίδια καθώς τα επεισόδια στους μπασκετικούς αγώνες είναι ένα συχνό φαινόμενο, κάτι που δεν τιμάει το άθλημα αλλά και την ίδια.

No comments:

Post a Comment