Sunday, February 6, 2011

Μας «καλοβλέπουν» για το Φυσικό Αέριο οι Ευρωπαίοι

Η Ευρώπη κλείνει θετικά το μάτι στα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην περιοχή της Ανατολικής μεσογείου. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, αγνόησε χθες τη βρετανική προσπάθεια για ξεπάγωμα του κεφαλαίου της ενέργειας στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας για να μην υπάρξουν, αντιδράσεις από την Κύπρο και την Ελλάδα. 
Το ευρωπαϊκό ενδιαφέρον για την ενεργειακή πολιτική επιεβαίωσε και ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, ο οποίος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Ράδιο Πρώτο ''Έχουμε Θέμα'' με το Χρύσανθο Τσουρούλη. Ο κ. Κυπριανού  ξεκαθάρισε ότι η συμφωνία με το Ισραήλ βρίσκεται στο στάδιο της επικύρωσης, ενώ κατέστησε σαφές ότι οι επαφές με Ευρωπαίους ομολόγους του θα συνεχιστούν, αφού το ενδιαφέρον είναι τεράστιο
Για να ολοκληρωθεί το παζλ, λείπει μόνο η ενημέρωση από την Noble  ενώ ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του Προέδρου Χριστόφια από τους Γάλλους Συμβούλους, οι οποίοι συμφωνούν με τις θέσεις Κασίνη. Σύμφωνα με πληροφορίες απομακρύνεται εντελώς το 20ετές συμβόλαιο με την Shell και κερδίζει έδαφος η διαπραγμάτευση για 10ετές.

No comments:

Post a Comment