Friday, February 25, 2011

Οι τύποι της Κύπριας γυναίκας


Στην Κύπρο, όπως και σε όλο τον κόσμο υπάρχουν πολλών ειδών γυναίκες. Εξαιτίας του μικρού πληθυσμού μας οι τύποι γυναικών που υπάρχουν είναι πολύ χαρακτηριστικοί και ομαδοποιούνται εύκολα. Εξαιρούνται από τις πιο κάτω λίστες οι δικές σας γυναίκες μόνο...



Η στιλάτη

Η στιλάτη, είναι η τύπισσα που βλέπεις στο δρόμο και γυρίζεις και ξαναγυρίζεις μέχρι και 360 μοίρες το κεφάλι σου για να την κοιτάξεις. Φορά έξυπνα προκλητικά ρούχα. Προκαλεί με την ομοιομορφία της παρουσίας της, θέλοντας να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο για αυτήν και τις όμοιες της, «να την ποθούν οι άντρες και να τη ζηλεύουν οι γυναίκες». Αυτή η γυναίκα συνήθως δεν είναι κάτι το ουάουυυυυ, άμα την καλοπροσέξεις. Συνήθως είναι μέτριου αναστήματος, χωρίς ιδιαίτερα καλλίγραμμο σώμα ούτε πανέμορφο πρόσωπο. Χαλάει κάθε μήνα ένα κάρο λεφτά σε αισθητικούς, κομμωτές και ρούχα. Το ατού της είναι η τόλμη της να φορά κομμάτια πολύ προκλητικά, τα οποία πολύ λίγες θα έβαζαν. Δεν σου βγάζει κάτι το έκφυλο, αλλά κάτι το ερωτικό. Αυτή η γυναίκα δεν περνά ποτέ απαρατήρητη, αφού αυτός είναι ο αυτοσκοπός της. Πολύ απλά, αναζητά να μπαίνει κάπου και όλοι να βγάζουν τα μάτια τους πάνω της. Καθημερινά, ακόμα και για να πάει στο φούρνο είναι στην τρίχα, μπας και τη συναντήσει κανείς στο δρόμο, τη δει άφτιαχτη και χαλάσει τοimage της. Αυτή τη γυναίκα εάν καταφέρεις να τη ρίξεις στο κρεβάτι σου (πράγμα πάρα πολύ δύσκολο, αφού συνήθως δεν είναι από τις γυναίκες της μιας βραδιάς), το πρωί όταν θα ξυπνήσεις και τη δεις άβαφη και αχτένιστη δε θα την αναγνωρίσεις. Στοχεύουν σε άντρες με δύναμη και λεφτά και μπορεί να αντέξουν χρόνια μοναξιάς και αγαμίας μέχρι να βρουν τον πρίγκιπα τους. Παρά το παρουσιαστικό τους και τη συνολική τους εξωτερική εμφάνιση να συμπληρώνεται με ελάχιστα ρούχα και πολλή σάρκα να φαίνεται, εσωτερικά είναι πολύ συγκρατημένες. Για να μην πολυλογούμε πρόκειται για καμουφλάζ, οι γυναίκες είναι παγοκολώνες αν δεν είστε αυτό που αναζητούν (πρίγκιπας) και θα το αντιληφθείτε όταν θα επιχειρήσετε να της φλερτάρετε.



Η ξετσίπωτη

Είναι ακριβώς ότι δείχνει. Το παρουσιαστικό της αντιπροσωπεύει τον εσωτερικό της κόσμο. Στο μυαλό της έχει μόνο τους έρωτες και τους πολλούς άντρες. Προκαλεί τόσο με την εμφάνιση της, όσο και με τη συμπεριφορά της. Οι γυναίκες αυτές είναι παρεξηγημένες, αφού με τη συμπεριφορά τους ενοχλούν τους υπολοίπους και κυρίως τις υπόλοιπες γυναίκες ενοχλώντας τους άντρες αυτών. Δεν τυγχάνουν ιδιαίτερης εκτίμησης από τις γυναίκες και είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων των ανδρών: Εκείνες νομίζουν ότι αυτό συμβαίνει επειδή είναι όμορφες, όμως ο λόγος που αναφέρονται οι άντρες σε αυτήν είναι για να ενημερώσουν τους υπόλοιπους με πόσους έχουν πάει, πόσο τσούλες είναι και τι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες έχουν ακούσει (πχ το έκανε με δύο, από που το κάνει κλπ). Είναι διαχυτικές, με πολλή χιούμορ και στην πλειοψηφία τους με καλή καρδιά. Μπορεί να μην είναι ντυμένες παντελώς προκλητικά όμως πάντοτε προκαλούν, αφού γνωρίζουν τον τρόπο να ανάβουν τους άντρες. Ζούνε μέσα από την επιβεβαίωση τη σεξουαλική. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην τις εντοπίσεις. Αλλά και αν καμιά φορά σου διαφύγουν, μην αγχώνεσαι, θα σε εντοπίσουν αυτές. Απλά καλά θα ήταν να γνωρίζεις ότι αυτές δεν είναι για σοβαρό δεσμό, γιατί όπως η ουρά του σκύλου ποτέ δεν ισιώνει, έτσι και αυτές ποτέ δεν κόβουν τις κακές συνήθειες. Και στεφάνι να φορέσουν, είναι προσωρινό...



Η κομπλεξική

Η γυναίκα που μπορεί να διαλύσει τα πάντα εξαιτίας της ανάγκης της για επιβεβαίωση. Ακραίο παράδειγμα, ακόμα και με το φίλο της κολλητής της μπορεί να συνάψει σχέσεις, απλά και μόνο για να ικανοποιήσει την υπέρμετρη της ανασφάλεια. Η τύπισσα περνά απαρατήρητη και το γνωρίζει, γι` αυτό και επιζητά την σημασία των αντρών με ύπουλο τρόπο. Το πιο παράξενο είναι ότι οι τύπισσες αυτές δεν περνούν απαρατήρητες εξαιτίας της κακής τους εμφάνισης. Καμία σχέση. Η αιτία είναι το πεσμένο ηθικό τους. Δε μπορώ να γνωρίζω τι κρύβουν στο υποσυνείδητο τους και οδηγούνται σε αυτές τις πράξεις. Κατά κύριο λόγο προσεγγίζουν τους άντρες με το γάντι. Δεν προβάλουν άμεσα τις επιδιώξεις τους. Το όπλο τους σημαδεύει την εύκολη ομάδα ανδρών, μη τυχόν και αποτύχουν. Η προσέγγιση τους επιτυγχάνεται με μικρά, αλλά σταθερά βήματα. Δεν το κάνουν από ανάγκη για αγάπη, αλλά από έλλειψη αυτοπεποίθησης. Η αναγνώριση αυτών των γυναικών είναι κάπως δύσκολη για έναν άντρα και ειδικά για το θύμα. Οι γυναίκες προσεγγίζουν τα αρσενικά μέσα από την παρέα, τον εργασιακό τους χώρο, το γυμναστήριο κλπ. Τα χαρακτηριστικά που προδίδουν αυτές τις γυναίκες είναι η έλλειψη γυναικών – φίλων ή η περιστασιακή παρέα με ορισμένες. Κάνουν παρέα με άντρες και τα χόμπι τους ποικίλουν ανάλογα του είδους των αντρών που θέλουν να ρίξουν στο κρεβάτι τους. Όλα τα αλέθουν φτάνει να βρίσκονται στο επίκεντρο της παρέας.



Η μυξοπαρθένα

Το είδος της δίνει και παίρνει στον τόπο μας. Παρουσιάζει εικόνα σεμνότυφη και παρθενίστικη. Δε μπορεί – και καλά - να ακούει άσχημες εκφράσεις και προστυχάντζες. Βάζει το χέρι της στη φωτιά ότι αυτή δεν θα κάνει ποτέ τα αίσχη που κάνουν οι υπόλοιπες και τα οποία δεν ανέχεται ούτε να ακούει. Όμως κάτω από τις κατάλληλες συγκυρίες και καταστάσεις, με ένα ποτηράκι παραπάνω και με ένα τεκνό απέναντι της, άνετα μπορεί να βγάλει το λιοντάρι που κρύβει μέσα της κυρίως εκτός Κύπρου. Και θα κάνει τα χειρότερα. Στα κρυφά όμως. Με μεγάλη ευκολία ρίχνει από πάνω της το πέπλο και αφήνει να διαφαίνεται το καταπιεσμένο της εγώ αλλά πάντα εκ του ασφαλούς.



Η ξιππασμένη

Όλοι και όλες για αυτήν είναι κατώτεροι. Η συγκεκριμένη είναι η γυναίκα που ψωνίζει μόνο από τη Στασικράτους και συγκεκριμένες υπεραγορές. Εάν κάτι δεν είναι φίρμα δεν υπάρχει περίπτωση να το βάλει πάνω της. Το στυλ της παραπέμπει στον τύπο της ανοργασμικιάς. Εμφανίζεται παντού με την παρέα της και επιδίδεται στο κουτσομπολιό. Ατού οι τσάντες των 800 λιρών και άνω. Οι άντρες που την περιβάλλουν κατά κύριο λόγο είναι μαμούχαλοι και φλώροι και – φυσικά- το δίνουν αλλού. Για αυτήν οτιδήποτε παρεκκλίνει από τα standard της δεν εγκρίνεται για τον ψεύτικο «καλό» κόσμο που ζει. Τους άντρες της αρεσκείας της, τους προσεγγίζει με όπλο το υφάκι της εφόσον είναι ονόματα γνωστά στην δήθεν «καλή κοινωνία». Τις περισσότερες φορές επιδιώκουν να έρθουν σε λεκτική αντιπαράθεση μαζί τους. Με αυτό τον τρόπο πιστεύουν ότι οι άντρες θα πέσουν στα πόδια της. Στο κλαμπ, η συγκεκριμένη εάν της αρέσεις και αν επιχειρήσεις να της φλερτάρεις να είσαι σίγουρος ότι μια δόση εξυπνοβλακείας θα σου την προσφέρει απλόχερα, ακόμα και αν σε έχει ερωτευτεί με την πρώτη ματιά.



Το μαγκάκι

Η πιο αναγνωρίσιμη. Φαίνεται από το χιλιόμετρο. Ακόμα και να μη διακρίνεται από την εξωτερική της εμφάνιση, μόλις ανοίξει το στόμα της θα την καταλάβεις. Αυτή η γκόμενα είναι πολύ ειλικρινής. Τις πιο πολλές φορές όταν γουστάρει έναν άντρα θα του το πει στα ίσα. Δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλο της και ποτέ δε λέει ψέματα. Ακόμα και σε αγώνες αυτοκινήτου, μπροστά σε χιλιάδες αρσενικά με μεγάλη άνεση μπορεί να σε προσεγγίσει και να σου την πέσει. Δεν διαθέτει ταμπού και κόμπλεξ και ανά πάσα στιγμή μπορεί να σε κάνει ρόμπα αν καταλάβει πως επιδιώκεις να την κοροϊδέψεις. Αντράκι με τα όλα του, σπάνια όμως με καλό παρουσιαστικό.



Η χωριάτισσα

Μπορεί να προέρχεται από χωριό, αλλά και ίσως και από πόλη, με χωριάτικες καταβολές. Η γυναίκα που ψάχνει άντρα για να τον παντρευτεί. Ντύνεται όπως ντύνεται η μαμά της και πριν προχωρήσεις σε φάση και κατάσταση μαζί της θα σε περάσει από 1500 κύματα. Πρώτα απ’ όλα θα σου γνωρίζει την ξαδέρφη της και μετά τον αδελφό της. Ποτέ δε θα σου δείξει τον κόκκινο σηματοδότη, ποτέ τον πράσινο, αλλά θα σε έχει στην αναμονή με το πορτοκάλι σήμα. Άμα ρωτήσει για σένα και μάθει ότι είσαι καλό παιδί και από οικογένεια και αφού πάρει την έγκριση της μαμάς της τότε ίσως δεις και εσύ άσπρη μέρα και κρεβάτι. Πληροφοριακά, αυτό το είδος είναι το πιο εύκολο για παράλληλη σχέση. Της τάζεις τον ουρανό με τα άστρα και την αφήνεις να περιμένει στο σπίτι με τη μαμά της για την πρόταση γάμου, ενώ εσύ κάνεις τη ζωή σου.



Η κοινωνική

Είναι αυτή της οποίας το κινητό δεν σταματάει να χτυπάει όλη μέρα. Γνωρίζει όλους τους καληνυχτάκηδες της πόλης οι οποίοι της τηλεφωνούν σε καθημερινή βάση προσπαθώντας άσκοπα να τη ρίξουν. Δεν υπάρχει περίπτωση, δεν είναι αυτό που επιζητάνε. Κοινωνική αναγνώριση, γνωριμίες να κάνουν και όλα θα είναι μια χαρά. Ζει τις περισσότερες ώρες σταcafé νομίζοντας πως αν είσαι εκεί και σε ξέρουν τα γύρω τραπέζια είσαι «in». Συνήθως κάνουν σεξ με σταθερό δεσμό τον οποίο ελπίζουν να βρουν στα...café αν και διακηρύττουν ότι θα έκαναν και one night stand (στα όνειρα τους). Φυσικά αυτοί που γνωρίζουν εκεί, θα πάρουν όλα τα κορίτσια της παρέας κατά καιρούς, αν την έχουν μεγάλη ή αν το αυτοκίνητο τους μετράει γιατί τα νέα κυκλοφορούν με ρυθμούς...sms. Η αγωνία τους σε καθημερινή βάση είναι σε ποιο café θα πιούνε τον καφέ τους και αν ενημερώθηκαν για το που θα πάνε όλοι εκείνοι που γνωρίζουν. Η «παρέα». Το βράδυ, όταν το κινητό θα κοπάσει βιώνουν την μοναξιά τους την οποία δεν μπορούν εύκολα να αντιληφθούν. Το αποκορύφωμα είναι τα σαββατόβραδα μέρα που επιβάλλεται να βγουν μέχρι πρωΐας μην γραφτεί απουσία. Και έστω και αν πλήττουν, μένουν μέχρι τις 3-4 το πρωί, μην φύγουν και τους δει κανείς να φεύγουν στο μέσο της βραδιάς και υποθέσει ότι δεν περνούν καλά...Στο τέλος αυτές τις τύπισσες τις τρώνε περιθωριακοί τύποι σε στιγμή αδυναμίας. Και παντρεύονται τον πιο ακοινώνητο γιατί έχουν κουραστεί με την συναρπαστική ζωή της μεγάλης παρέας....

No comments:

Post a Comment