Tuesday, February 15, 2011

Λευκωσία: Στο δρόμο της απέλασης οι Παλαιστίνιοι που είχαν εμπλοκή στα επεισόδια

Ο υπουργός Εσωτερικών, Νεοκλής Συλικιώτης ανακοίνωσε ότι θα απελαθούν όσοι ενήλικες είχαν εμπλακεί στα επεισόδια της περασμένης Τετάρτης στο Γραφείο Κοινωνικής Ευημερίας στη Λάρνακα. Για τους ανήλικους θα ακολουθηθούν διαδικασίες του νόμου.
Το υπουργείο Εσωτερικών, τόνιζε ο κ. Συλικιώτης, δεν πρόκειται να επιτρέψει να επαναληφθούν τέτοια επεισόδια. Το θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη στο υπουργείο με εκπροσώπους παλαιστινιακών οργανώσεων στην Κύπρο παρουσία των υπουργών Εργασίας και Δικαιοσύνης.

Ο κ. Συλικιώτης είπε ακόμη ότι από τους 2.100 Παλαιστινίους που διαμένουν στη Λάρνακα 1.200 εξέφρασαν ήδη ενδιαφέρον να μετακινηθούν σε άλλες πόλεις. Άλλοι 140 θα φιλοξενηθούν στους δύο χώρους υποδοχής που θα λειτουργήσουν σε δύο εβδομάδες.
Η υπουργός Εργασίας, Σωτηρούλα Χαραλάμπους διαβεβαίωσε ότι προτεραιότητα του υπουργείου της είναι τα άτομα, τα οποία συμπλήρωσαν τον ένα χρόνο συμπληρωματικής προστασίας να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Εκπρόσωπος των Παλαιστινίων εξέφρασε εκτίμηση για τη φιλοξενία του κυπριακού λαού, τονίζοντας ότι τα επεισόδια δεν εκπροσωπούν όλους τους Παλαιστινίους.

No comments:

Post a Comment