Tuesday, February 15, 2011

Χρυσός στην Κύπρο

Σε 19 αύξησε τον αριθμό των αδειών της στην Κύπρο η μεταλλευτική εταιρεία Northern Lion Gold Corp. και έτσι τώρα καλύπτει μία έκταση 56.36χλμ.
Η τελευταία άδεια που πήρε η εταιρεία, όπως ανακοίνωσε η ίδια, αφορά περιοχή κοντά στο χωριό Αγγλισίδες και η εταιρεία αιτήθηκε της άδειας για την περιοχή επειδή είχε συγκεντρώσει δείγματα που παρουσίαζαν την ύπαρξη ψηλών επιπέδων χρυσού. Παράλληλα, όπως αναφέρει η εταιρεία, παρόμοια αποτελέσματα κατέδειξαν και οι μελέτες που έκαναν σε πληροφορίες που συνέλεξε το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης.

Αναμένοντας την απαιτούμενη άδεια από τις Αρχές, η εταιρεία προχώρησε σε αναλύσεις στην επιφάνεια της περιοχής στις Αγγλισίδες η οποία υπολογίζει να καλύψει μία έκταση 5 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
Αποτέλεσμα σχετικής έρευνας κατέδειξε χρυσό σε ποσοστό 8.3g/t και ασημί σε ποσοστό 42.6g/t. Θετικές ενδείξεις κατέδειξε ακόμα μία έρευνα στην περιοχή η οποία όμως ακόμα δεν έχει οριοθετηθεί πλήρως.
Η περιοχή των Αγγλισίδων αναφέρει η εταιρεία, έχει καταδείξει μέχρι τώρα τις σημαντικότερες ενδείξεις ύπαρξης χρυσού από όλες τις έρευνες που έγιναν στην Κύπρο.  Όλα αυτά κάνουν την εταιρεία να πιστεύει πως εντός της Κυπριακής Δημοκρατίας υπάρχει ένα μεταλλευτικό σύστημα χρυσό το οποίο είναι υποτιμημένο. Λέτε κάτι αντίστοιχο με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου να ισχύει και για κοιτάσματα χρυσού και να μην το έχουμε πάρει χαμπάρι;    
Οι επόμενες έρευνες της εταιρείας αναμένεται να γίνουν για τις περιοχές Ασπρογιά και «Ευλοϊμένη».  

No comments:

Post a Comment