Tuesday, February 15, 2011

Με νέα μέτρα για πάταξη του χουλιγκανισμού επανήλθε η Αστυνομία

Τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί, ως πρώτο μέτρο, από την Αστυνομία με αφορμή τα επεισόδια που έγιναν πριν, κατά και μετά τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα ΑΕΛ - Απόλλωνα, γνωστοποίησε με επιστολή του σήμερα ο Αρχηγός της Αστυνομίας...
Μιχάλης Παπαγεωργίου στον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω Τίτο Χριστοφίδη, στον Πρόεδρο του ΚΟΑ Νίκο Καρτακούλλη, στους Προέδρους των αθλητικών ομοσπονδιών ΚΟΠ, ΚΟΚ και ΚΟΠΕ και στον Πρόεδρο του Συνδέσμου Διαιτητών.

Οπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός, ''με αφορμή τα επεισόδια που έγιναν στις 13 Φεβρουαρίου μέσα και έξω από το Τσίρειο στάδιο, πριν, κατά και μετά τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα ΑΕΛ - Απόλλωνα αλλά και την άφιξη και είσοδο μεγάλου αριθμού οργανωμένων οπαδών εντός του σταδίου διά της χρήσεως βίας και κατ’ επέκταση χωρίς να υποβληθούν σε σωματικά έρευνα'', έχουν ληφθεί, ως πρώτο μέτρο, οι ακόλουθες αποφάσεις:
''Σε περίπτωση επανάληψης παρόμοιου περιστατικού, δηλαδή εισόδου αριθμού φιλάθλων στο γήπεδο χωρίς να υποβληθούν στην προβλεπόμενη έρευνα ή ακόμη σε περίπτωση που χρησιμοποιούνται εντός του σταδίου επικίνδυνα αντικείμενα όπως είναι η ρίψη βόλων ή άλλων παρόμοιων επικίνδυνων αντικειμένων με σφεντόνα ή ρίψη κροτίδων, φωτοβολίδων και άλλα η Αστυνομία θα ενημερώνει τον διαιτητή του αγώνα ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα''.

Ο κ. Κατσουνωτός είπε ακόμη ότι ''με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία, ο διαιτητής σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο ασφαλείας του αγώνα και αφού λάβει σοβαρά υπόψη τις απόψεις της Αστυνομίας δύναται να μην διεξάγει τον αγώνα''.

Στη βάση του ίδιου σκεπτικού, συνέχισε, ''η Αστυνομία, ασκώντας τις εξουσίες που τις παρέχει η υφιστάμενη νομοθεσία, δεν θα επιτρέπει την έξοδο και επαν-είσοδο οπαδών στο γήπεδο κατά το διάλειμμα που μεσολαβεί μεταξύ των δύο ημιχρόνων''.

Ο κ. Κατσουνωτός είπε ότι ο Αρχηγός της Αστυνομίας γνωστοποίησε με επιστολή του σήμερα τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί, ως πρώτο μέτρο, στον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω Τίτο Χριστοφίδη, που προεδρεύει της ειδικής επιτροπής που συστάθηκε για τα θέματα κατά του χουλιγκανισμού, στον Πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ), στον Πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ), στον Πρόεδρο του Συνδέσμου Διαιτητών, στον Πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας (ΚΟΚ) και στον Πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετόσφαιρας (ΚΟΠΕ).

Ο κ. Κατσουνωτός είπε στο ΚΥΠΕ ότι οι αποφάσεις έχουν γνωστοποιηθεί και στους Αστυνομικούς Διευθυντές των επαρχιών, τους οποίους ο Αρχηγός Αστυνομίας κάλεσε να τηρήσουν πιστά τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

No comments:

Post a Comment