Tuesday, February 22, 2011

Σύλληψη τριών λειτουργών... του νόμου - ΑΘΩΩΣΑΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΗ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ

Το TAE Αρχηγείου Αστυνομίας συνέλαβε μια Δημόσιο κατήγορο της Εισαγγελίας Λεμεσού και δύο δικηγόρους για υπόθεση παραποίησης κατάθεσης μάρτυρα κατηγορίας σε υπόθεση θανατηφόρου τροχαίου δυστυχήματος, για συνωμοσια διάπραξης κακουργήματος και για πολλές άλλες υποθέσεις που ο΄δήγησαν στην αθώωση 18χρονης που ήταν κατηγορούμενη. Οι συλληφθλέντες κρατούνται και ανκρίνονται
Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός πρόκειται για αδικήματα που αφορούν «συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, συνωμοσία για ανατροπή της πορείας της δικαιοσύνης, κατάρτιση πλαστών αποδεικτικών στοιχείων, πλαστογραφία και κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία, κατάχρηση εξουσίας, συμβιβασμός κακουργήματος, δόλος και κατάχρηση εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό, παραμέληση υπηρεσιακού καθήκοντος, δεκασμός δημοσίου λειτουργού και αδικήματα που αφορούν την παρεμπόδιση και καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες».
Ο κ. Κατσουνωτός είπε ότι «τα αδικήματα διαπράχθηκαν από τον Ιούνιο του 2008 μέχρι και σήμερα και σχετίζονται με τη διερεύνηση και εκδίκαση υπόθεσης πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας (θανατηφόρου δυστυχήματος) στη Λεμεσό το Δεκέμβριο του 2007».
Η έρευνα, σύμφωνα με τον κ. Κατσουνωτό, «άρχισε με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Πέτρου Κληρίδη όταν, κατά την άσκηση έφεσης ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου σε σχέση με την αθωωτική απόφαση και την επιβληθείσα ποινή από το πρωτόδικο δικαστήριο που αφορούσε το θανατηφόρο δυστύχημα, διαπιστώθηκε ότι φωτοαντίγραφο της κατάθεσης του μάρτυρα στην υπό αναφορά υπόθεση, το οποίο είχε στην κατοχή της η Δικηγόρος της Δημοκρατίας που χειριζόταν την έφεση, ήταν διαφορετικό από το φωτοαντίγραφο της ίδιας κατάθεσης που είχε στην κατοχή του ο δικηγόρος υπεράσπισης καθώς και της πρωτότυπης κατάθεσης που είχε κατατεθεί ως τεκμήριο στο πρωτόδικο δικαστήριο».
Και οι τρεις συλληφθέντες, όπως είπε ο κ. Κατσουνωτός, θα οδηγηθούν αύριο ενώπιον Δικαστηρίου για να ζητηθεί η περαιτέρω κράτησή τους για διευκόλυνση των ανακρίσεων

No comments:

Post a Comment