Wednesday, March 28, 2012

«Καμπάνα» 26 χρόνων στο γυναικολόγο βιαστή

Ποινή φυλάκισης 26 χρόνων επέβαλε το μόνιμο κακουργιοδικείο στον 57χρονο Γυναικολόγο, Στέλιο Στυλιανού, ο οποίος διατηρούσε κλινική στην Αραδίππου και είχε διαπράξει πληθώρα σεξουαλικών αδικημάτων σε βάρος 35 ασθενών του, συμπεριλαμβανομένων και δύο ανήλικων κοριτσιών.

Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου ανέφερε ότι οι ενέργειες του γυναικολόγου προκάλεσαν τον αποτροπιασμό της κοινής γνώμης και πρόσβαλαν τα ήθη των ασθενών του.

Σημειώνεται ότι ο γυναικολόγος αντιμετώπιζε αρχικά 210 κατηγορίες, οι οποίες στην συνέχεια μειώθηκαν, μετά την παραδοχή του σε 44 από αυτές.

Αναλυτικά, οι 44 κατηγορίες στις οποίες κρίθηκε ένοχος αφορούν εφτά βιασμούς, έξι υποθέσεις περιαγωγής σε νάρκωση με σκοπό την διάπραξη κακουργήματος με τα ναρκωτικά φάρμακα Propofol – Dormicum, ενώ οι υπόλοιπες 32 κατηγορίες αφορούν σεξουαλική εκμετάλλευση/παρενόχληση, άσεμνη επίθεση, απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση 35 ντόπιων και αλλοδαπών γυναικών, ενήλικων και ανήλικων. Δύο από τις υποθέσεις βιασμού αφορούν μία 17χρονη και μία 15χρονη.

Από τις κατηγορίες που παραδέχθηκε ο κατηγορούμενος, οι 11 αφορούν φωτογραφίσεις γυμνών γυναικών και τοποθέτησης των γεννητικών του οργάνων σε ευαίσθητα μέρη του σώματος τους.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αποκαλύφθηκε στις 15 περασμένου Οκτωβρίου όταν μια ασθενής του ξύπνησε ξαφνικά από νάρκωση και βρήκε τον γυναικολόγο γυμνό να απομακρύνεται από κοντά της. Η ασθενής μετέβη στον Αστυνομικό σταθμό Αραδίππου και κατήγγειλε την υπόθεση ενώ μετά τη σύλληψη του γυναικολόγου και άλλες γυναίκες μετέβησαν στην Αστυνομία και κατήγγειλαν τον 57χρονο. Ολα τα αδικήματα διαπράχθηκαν στην κλινική που διατηρεί ο γυναικολόγος στην Αραδίππου σε διάφορες ημερομηνίες από τον Ιούλιο του 2010 μέχρι τον Οκτώβριο του 2011.

Οπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο ο 57χρονος αντιμετώπιζε οικογενειακά προβλήματα και προβλήματα υγείας τα οποία σε συνδυασμό με την ανεξέλεγκτη, χορήγηση φαρμάκων που λάμβανε επηρεάστηκε ο ψυχικός του κόσμος και άλλαξε η προσωπικότητά του. Ο γυναικολόγος αντιμετώπιζε επίσης σε μικρό βαθμό, στυτική δυσλειτουργία, με αποτέλεσμα να του δημιουργηθεί το αίσθημα του μη φυσιολογικού άνδρα και να υποτιμηθεί η προσωπικότητα του. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να προβαίνει σε σεξουαλικής φύσης αδικήματα σε βάρος των ασθενών του.

Το λεκτικό της απόφασης καταδικάζει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τις απεχθείς πράξεις του 57χρονου γυναικολόγου, εναντίον των ασθενών του.

Σε συγκεκριμένο σημείο της απόφασης αναφέρεται ότι «ο κατηγορούμενος μετέτρεψε το ιατρείο του σε χώρο διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων για την ικανοποίηση των διεστραμμένων σεξουαλικών του ορέξεων'', ενώ σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι ''ο κατηγορούμενος πρόδωσε την εμπιστοσύνη των ασθενών του αφού όπως ο ίδιος παραδέχθηκε, τις νάρκωνε αποκλειστικά για να προβαίνει σε ανήθικες πράξεις.
Ο,τι και να λεχθεί δεν μπορεί να αποτυπωθεί με ακρίβεια η οργή, ο αποτροπιασμός και η αποστροφή της κοινωνίας'' σημειώνεται στην απόφαση του Κακουργιοδικείου.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για μια από τις σπάνιες φορές που Κακουργιοδικείο αποφάσισε να επιβάλει διαδοχικές ποινές, δηλαδή μόλις τελειώνει η μία να αρχίζει η άλλη. Η συνήθης πρακτική είναι οι ποινές να συντρέχουν.

Συγκεκριμένα ο γυναικολόγος καταδικάστηκε σε διαδοχικές ποινές φυλάκισης 11 χρόνων για βιασμό ανήλικης, 9 χρόνων για βιασμό ενηλίκων, 2,5 χρόνων για άσεμνη επίθεση εναντίον ενηλίκων, 3 χρόνων για άσεμνη επίθεση εναντίον ανήλικης και 6 μηνών για σκληρή, απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση (φωτογράφιση των γυναικών). Στη συνολική ποινή των 26 χρόνων φυλάκισης, περιλαμβάνονται και συντρέχουσες ποινές τεσσάρων χρόνων για τις κατηγορίες της περιαγωγής σε κατάσταση νάρκωσης με σκοπό τη διάπραξη βιασμού.

Η ποινή φυλάκισης του 57χρονου γυναικολόγου, που διατηρούσε κλινική στην Αραδίππου αρχίζει από σήμερα στις Κεντρικές Φυλακές.

Τα εγκλήματα διαπράχθηκαν μεταξύ Ιουνίου 2010 και Νοεμβρίου 2011. Η κλινική του, η οποία λειτουργούσε από το 1996, τώρα είναι κλειστεί και τώρα η καριέρα του έχει λήξει, ανέφερε εξάλλου ο συνήγορος του, μετά την απόφαση του σώματος.

No comments:

Post a Comment