Thursday, March 8, 2012

Πρωτόγνωρος Θρίαμβος - Ο ΑΠΟΕΛ στους 8 της Ευρώπης!

Αν πριν από λίγο καιρό κάποιος μας έλεγε ότι μια κυπριακή ομάδα θα πέρναγε στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν θα το πιστεύαμε. Και όμως! Ο ΑΠΟΕΛ πέρασε και το εμπόδιο της Λιόν στην καυτή έδρα της Λευκωσίας. Η φανταστική πορεία του ΑΠΟΕΛ συνεχίζεται. Απόψε απέκλεισε την Λιόν στη διαδικασία των πέναλτι. Το ΑΠΟΕΛ μετά από εξαιρετική εμφάνιση κατάφερε να ανατρέψει το 1-0 του πρώτου αγώνα και έφτασε πανάξια στην πρόκρισή του στην προημιτελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης του κόσμου!
Οι πρωταθλητές μας ξεκίνησαν με ενθουσιασμό το παιχνίδι και προσπάθησαν να φτάσουν στο γκολ από νωρίς.
Στο 8′ ο Μαντούκα μετά από πάσα του Χαραλαμπίδη από πλάγια θέση πέτυχε το 1-0 για το ΑΠΟΕΛ και ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα.
Το γρήγορο γκολ υποχρέωσε τους Γάλλους να βγουν μπροστά και να κυνηγήσουν το γκολ της ισοφάρισης και δημιούργησαν κάποιες αξιόλογες φάσεις για την εστία του Χιώτη.
Το ΑΠΟΕΛ συνέχισε με τη σειρά τους τις επιθετικές πρωτοβουλίες και θα μπορούσε στις γρήγορες αντεπιθέσεις του να φτάσει και σε δεύτερο γκολ.
Στο 27′ δυνατό σουτ του Χαραλαμπίδη από πλάγια θέση σταμάτησε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων του Γιορίς και στο 42′ ο τερματοφύλακας της Λιόν σταμάτησε το σουτ του Σολάρι που βρέθηκε σε εξαιρετική θέση μετά από μπαλιά του Σόουζα.
Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
Το ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε πολύ καλά το β' μέρος και θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά του.
Στο 55′ μετά από εκτέλεση φάουλ του Σόουζα η Κάλστρομ στην προσπάθειά του να απομακρύνει τη μπάλα την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι της ομάδας του.
Στο 70′ ο Χαραλαμπίδης μπήκε από δεξιά και έκανε το γύρισμα, όμως η μπάλα βρήκε σε πόδι αμυντικού της Λιόν και έφυγε παράλληλα από το τέρμα της γαλλικής ομάδας.
Στην αντεπίθεση της Λιόν ο Διονύσης Χιώτης απέκρουσε σωτήρια τη μπάλα σε κόρνερ μετά από κεφαλιά του Μπάστος.
Στο 87′ από λάθος των αμυντικών της Λιόν επωφελήθηκε ο Αϊλτον που έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από τη μεγάλη περιοχή. Το σουτ που έστειλε ήταν όμως χλιαρό και απέκρουσε εύκολα ο Γιορίς.
Λήξη του αγώνα και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν σε ημίωρη παράταση.
Στο 114′ ο Τρισκόφσκι από πολύ καλή θέση σούταρε ψηλά άουτ.
Στο 115′ αποβλήθηκε ο Μαντούκα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Τέλος και η διαδικασία της παράτασης και στα πέναλτι κερδίζει το ΑΠΟΕΛ με 4-3.
Η διαδικασία των πέναλτι
Κάλστρομ 0-1
Αϊλτον 1-1
Λόπες 1-2
Μοραϊς 2-2
Γκομίς 2-3
Αλεξάνδρου 3-3
Λακαζέτ απόκρουση Χιώτη
Τρισκόφσκι 4-3
Μπάστος απόκρουση Χιώτη και πρόκριση του ΑΠΟΕΛ!
ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Πουρσαϊτίδης, Ζόρζε, Ολιβέϊρα, Μποαβεντούρα, Μοράϊς, Σόουζα (94′ Αλεξάνδρου), Χαραλαμπίδης (76′ Μαρσίνιο), Μαντούκα, Αΐλτον, Σολάρι (74′ Τρισκόφσκι).
ΛΙΟΝ: Γιορίς, Κρις, Κονέ, Ρεβεϊγιέρ, Σισοκό, Κάλστρομ, Έντερσον (74′ Γκομίς), Μπάστος, Γκοναλόνς, Λόπες, Μπριάν (100′ Λακαζέτ).
Το παιχνίδι διαιτητεύει ο Ισπανός Alberto Undiano Mallenco με βοηθούς τους συμπατριώτες του Roberto Alonso Fernandez και Jesus Calvo Guadamuro και τέταρτο διαιτητή τον Fernando Teixeira Vitienes.
Πρόσθετοι διαιτητές είναι οι Antonio Miguel Mateu Lahoz και Cesar Muniz Fernandez.
Διατέθηκαν 22.701 εισιτήρια που αποτελεί νέο ρεκόρ.

APOEL 1-0 Olympique Lyon (4 - 3) από Futbol2101

No comments:

Post a Comment