Thursday, March 22, 2012

Στημένα Ματς: Έφτασε η ώρα επιτέλους κάποιοι να μπούνε φυλακή?!?

Τη δικαστική οδό παίρνει η υπόθεση με τα "στημένα" παιχνίδια του κυπριακού πρωταθλήματος, μετά από απόφαση της νομικής υπηρεσίας, η οποία ήταν σε συντονισμό με την Αστυνομία. Ως γνωστόν και όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα "ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ", έγιναν εφόδοι σε 12 υποστατικά για τα παιχνίδια ΕΝΠ-Ερμής (για το πρωτάθλημα) και Άρης-Εθνικός Άχνας (για το κύπελλο), τα οποία είχε αποφασίσει η ΚΟΠ όπως μη διεξαχθούν λόγω υψηλής στοιχηματικής δραστηριότητας...

Μάλιστα, σήμερα η εφημερίδα "ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ" παραθέτει νέα στοιχεία και κάνει αναφορά για τα λάθη των μεγάλων παικτών που οδήγησαν την Αστυνομία όπως κάνει αυτές τις εφόδους...

Αναλυτικά το ρεπορτάζ από την εφημερίδα "ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ":

"Επιχείρηση πάταξης των στημένων παιχνιδιών

Τρελά ποσά για στοίχημα από 250 λογαριασμούς

Τα «τρελά ποσά» που παίζονταν στο στοίχημα κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικών αγώνων κυπριακών ομάδων ήταν το «λάθος» στο οποίο υπέπεσαν οι μεγάλοι παίκτες και το οποίο οδήγησε τους αστυνομικούς ανακριτές σε 12 ύποπτα υποστατικά, όπως αποκάλυψε χθες ο «Φιλελεύθερος». Για παράδειγμα, παίχτηκε στοίχημα ύψους 10.000 στερλινών για ανατροπή σκορ στο εξηκοστό λεπτό ποδοσφαιρικού αγώνα. Αυτό το υψηλό και ριψοκίνδυνο ποντάρισμα περίπου μισή ώρα πριν τη λήξη του αγώνα, σε συνδυασμό με τα στοιχεία που δόθηκαν στην Αστυνομία από ΟΥΕΦΑ, ΚΟΠ και άλλες πηγές, κίνησαν τις πρώτες υποψίες. Το γεγονός ότι παίχτηκαν παρόμοια στοιχήματα, πύκνωσαν τις υπόνοιες των διωκτικών Αρχών με αποκορύφωμα την προχθεσινή μυστική επιχείρηση σε τρεις επαρχίες.

Από τις έρευνες, διαπιστώθηκε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις γίνονταν στοιχήματα χωρίς ο παίχτης να έχει λογαριασμό με την εταιρεία αποδοχής (ανταλλακτήριο), ενώ παράλληλα χρησιμοποιούνταν 250 περίπου λογαριασμοί από τους οποίους γινόταν όλη η στοιχηματική δραστηριότητα από διάφορα πρόσωπα. Σε ένα διαμέρισμα έπαιζαν στοιχήματα αλλοδαποί, οι οποίοι βρίσκονταν παράνομα στην Κύπρο, ενώ εντύπωση προκαλούν τα ευρήματα σε δεύτερο διαμέρισμα. Εκεί, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 12 συσκευές τηλεφώνων, οι οποίες, όπως εικάζεται, χρησιμοποιούνταν για να λαμβάνονται οδηγίες από τους μεγάλους παίκτες στοιχημάτων. Πάντως, το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες μέρες, όταν θα φτάσουν στους ανακριτές τα αποτελέσματα από την εξέταση των υπολογιστών και των σέρβερ που κατασχέθηκαν. Μέχρι στιγμής, τα υπό διερεύνηση παιχνίδια είναι το Ολυμπιακός Δόξα για το κύπελο και το ΕΝ Παραλιμνίου - Ερμής για το πρωτάθλημα, το οποίο αναβλήθηκε από την ΚΟΠ λόγω «έντονης στοιχηματικής δραστηριότητας».

Ο Αρχηγός Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου, σχολιάζοντας το δημοσίευμα του «Φ», ανέφερε πως κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός τεκμηρίων (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σκληροί δίσκοι, τηλέφωνα κ.ά.), ενώ συνελήφθηκαν παράνομοι αλλοδαποί. Αυτά τα τεκμήρια, πρόσθεσε ο Αρχηγός, θα εξεταστούν και θα αξιολογηθούν από τους ειδικούς, σημειώνοντας παράλληλα ότι «τέτοιες υποθέσεις, δεν λέω ότι είναι εύκολο να αποδειχθούν, ωστόσο εμείς δεν καταθέτουμε τα όπλα. Οι προσπάθειες θα είναι συνεχείς, με στόχο να προσάγονται οι όποιοι ένοχοι ενώπιον της Δικαιοσύνης»".

No comments:

Post a Comment