Monday, March 26, 2012

Άγριες συμπλοκές σε αγώνα U21 και ντου αστυνομίας στο fanclub Θύρα 9 και Πανσυφί

Συντονισμένη έφοδος της Αστυνομικής Δύναμης στα Fan Club των οργανωμένων οπαδών της Ομόνοιας και του Αποέλ, στη Λευκωσία, πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής, και είχε ως αποτέλεσμα μαζικές συλλήψεις προσώπων καθώς και κατασχέσεις επικίνδυνων οργάνων.

Σύμφωνα με πηγές του ant1iwo.com, στην επιχείρηση συμμετείχε μεγάλος αριθμός ανδρών της Δύναμης, οι οποίοι κατόπιν εντάλματος έρευνας στο χώρο, προχώρησαν σε συλλήψεις των προσώπων που βρίσκονταν την ώρα της έρευνας στους Συνδέσμους. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δέκα-πέντε συνολικά πρόσωπα συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο ΤΑΕ Λευκωσίας για ανακρίσεις.

Οι άνδρες της Αστυνομίας προχώρησαν επίσης σε κατασχέσεις επικίνδυνων επιθετικών οργάνων, μεταξύ των οποίων 7 ρόπαλα, ένα σπρέι και 2 κράνη.

Η αστυνομική έφοδος, πραγματοποιήθηκε μεταξύ των ωρών, 09:40 και 10:20 χθες βράδυ και πιθανολογείται ότι συνδέεται με τα επεισόδια που εκτυλίχθησαν το απόγευμα της Κυριακής (ενημέρωση πιο κάτω), στον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των ομάδων U21 Ομόνοιας και U21 Αποέλ.Περισσότερη ενημέρωση αναμένεται από την Αστυνομία το πρωί της Τρίτης.
 
Νωρίτερα:
Άγριες συμπλοκές μεταξύ φιλάθλων και στη συνέχεια με αστυνομικούς καταγράφηκαν το απόγευμα, στον ποδοσφαιρικό αγώνα ΑΠΟΕΛ- Ομόνοιας κάτω των είκοσι-ενός. Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν φίλαθλοι, αλλά και πέντε αστυνομικοί.

Δύο ημέρες μετά το πρωτοφανές επεισόδιο βίας, με οπαδούς που κινδύνευσαν να καούν ζωντανοί από ρίψη βόμβας μολότοφ στο αυτοκίνητό τους, σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το απόγευμα το βοηθητικό γήπεδο του ΓΣΠ, στον ποδοσφαιρικό αγώνα και πάλι μεταξύ ΑΠΟΕΛ και Ομόνοιας, αυτή τη φορά των ομάδων κάτω των 21ός.

Αφορμή για τα σοβαρά επεισόδια, αποτέλεσε η συμπλοκή στην περίμετρο του γηπέδου τριών φιλάθλων και από τις δύο ομάδες.

Μέσα σε λίγα λεπτά το γήπεδο μετατράπηκε σε ρινγκ, με δεκάδες νεαρούς να ανταλλάζουν με πρωτοφανή μανία γροθιές και κλωτσιές, και με τις φωτοβολίδες και κροτίδες να πηγαινοέρχονται στον αέρα.

Οι λιγοστοί αστυνομικοί που ήταν στο γήπεδο προσπάθησαν να κατευνάσουν τα πνεύματα, ωστόσο δέχθηκαν και αυτοί επίθεση με αποτέλεσμα να διακομιστούν στο νοσοκομείο, όπως δήλωσε στον ΑΝΤΕΝΝΑ ο Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας Κύπρος Μιχαηλίδης.

Στο στάδιο ΓΣΠ κλήθηκαν ενισχύσεις. Μέχρι να φτάσουν, όμως, οι πρωτεργάτες των επεισοδίων είχαν εξαφανιστεί.

Η Αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει τους συμμετέχοντες στα επεισόδια μέσα από το κλειστό κύκλωμα του σταδίου ΓΣΠ, αλλά και από διάφορα βίντεο τα οποία τράβηξαν ψυχραιμότεροι με τα κινητά τους τηλέφωνα.

No comments:

Post a Comment