Wednesday, March 28, 2012

ΑΠΟΕΛ-Ρεάλ: Άντεξε 74 λεπτά και υπέκυψε φυσιολογικά

Η χθεσινή ήττα (3-0) του ΑΠΟΕΛ από την παγκόσμια ποδοσφαιρική δύναμη της Ρεάλ, δεν αφαιρεί τίποτα από τη μεγαλειώδη πορεία του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του κόσμου. Η παρουσία στην προημιτελική φάση και η παραδοχή της πανάξιας πορείας του ΑΠΟΕΛ από τους αντιπάλους του, αποτελεί την καλύτερη αναγνώριση. Μια φανταστική πορεία που για μήνες τώρα φέρνει τη μικρή μας Κύπρο σε πρώτο πλάνο προβολής σε κορυφαία διεθνή ΜΜΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι το χθεσινό παιχνίδι παρακολούθησαν απευθείας σε 64 χώρες. Οι πρωταθλητές μας έδωσαν πολλές δυνάμεις απέναντι στη Ρεάλ όμως δεκαπέντε λεπτά πριν από το φινάλε ήρθε το πρώτο γκολ από τον Μπεντζεμά που έκανε ακόμη πιο δύσκολη την αποστολή τους.

Εντυπωσιακό είναι πως οι τελικές προσπάθειες που έκανε η Ρεάλ στο ματς ήταν 24 και το ΑΠΟΕΛ καμία (!), αλλά οι παίκτες του αποθεώθηκαν μετά τη λήξη.  Στο κορυφαίο παιχνίδι της ιστορίας του ποδοσφαίρου μας το ΑΠΟΕΛ κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για το θετικό αποτέλεσμα και η ήττα όπως προαναφέραμε τίποτα δεν αλλάζει από τα τόσα πολλά που πέτυχε σε αυτή την εκπληκτική διαδρομή της φετινής διοργάνωσης του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο πρώτο μέρος η Ρεάλ διατήρησε την εδαφική υπεροχή όμως σε όλες τις περιπτώσεις που προσπάθησε να γίνει απειλητική ο ετοιμότατος Χιώτης με τις σωστές τοποθετήσεις σταματούσε κάθε προδιαγραφόμενο κίνδυνο. Η καλύτερη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους χάθηκε στο 33' με τον Μπεντζεμά.  Να σημειωθεί ότι στο 13' αποχώρησε λόγω τραυματισμού ο Ολιβέϊρα και τη θέση του πήρε ο Κακά.

Στο 74' ο Μπεντζεμά μετά από σέντρα του Κακά με κεφαλιά πέτυχε το 1-0 για τη Ρεάλ, στο 82' ο Κακά μετά από προσπάθεια του Μαρσέλο ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-0 και στο 90' ο Μπεντζεμά διαμόρφωσε το 3-0.

ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Μποαβεντούρα, Πουρσαιτίδης, Ολιβέϊρα (13' Κακά), Ζόρζε, Πίντο (72' Σολάρι), Μοραϊς, Αλεξάνδρου (46' Σόουζα), Χαραλαμπίδης, Αίλτον, Τρισκόφσκι.

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Πέπε, Ράμος, Κοεντράο (63' Μαρσέλο), Αρμπελόα, Σαχίν (85' Γκρανέρο), Κεντίρα, Οζίλ, Ρονάλντο, Μπεντζεμά, Ιγκουαίν (63' Κακά).

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Γερμανός Felix Brych με βοηθούς διαιτητές τους συμπατριώτες του Mark Borsch και Stefan Lupp και τέταρτο διαιτητή τον Knut Kircher.

*Ο επαναληπτικός αγώνας Ρεάλ-ΑΠΟΕΛ θα διεξαχθεί στις 4 Απριλίου στη Μαδρίτη.

No comments:

Post a Comment