Monday, March 19, 2012

HSPA+ στην Κύπρο από την ΜΤΝ!

Τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα της χώρας ανατρέπει η ΜΤΝ φέρνοντας το δίκτυο HSPA+, το οποίο εξασφαλίζει πολλαπλάσιες ταχύτητες σε διαδίκτυο και δεδομένα, ανοίγοντας το δρόμο για αδιανόητες μέχρι σήμερα δυνατότητες και εφαρμογές.

Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΤΝ, PieterVerkade, σε σχετική ενημερωτική εκδήλωση, το ΜΤΝ HSPA+ είναι μια νέα τεχνολογία και όχι μια απλή βελτιστοποίηση του υπάρχοντος δικτύου, η οποία επιτρέπει την παροχή αδιανόητα υψηλά ταχυτήτων σε διαδίκτυο και δεδομένα. «Οι συνεχείς επενδύσεις μας στο δίκτυο υπογραμμίζουν την αποφασιστικότητά μας να διαδραματίσουμε ηγετικό ρόλο στις τεχνολογικές εξελίξεις στη χώρα και να βοηθήσουμε τον κύπριο καταναλωτή να εισέλθει, με τους καλύτερους δυνατούς όρους, στη ψηφιακή εποχή», τόνισε χαρακτηριστικά.

Εξηγώντας τι είναι το HSPA + ανάφερε ότι πρόκειται για μία εξέλιξη της τεχνολογίας 3G. Μας επιτρέπει να παρέχουμε υψηλές ταχύτητες στο internet για τους συνδρομητές σε συσκευές με ανάλογη δυνατότητα, δηλαδή με τεχνολογία HSPA +, τόσο για τις εταιρικές όσο και για τις καταναλωτικές ανάγκες της αγοράς. Οι συνδρομητές που πληρούν τις απαιτήσεις για την τεχνολογία HSPA+ θα είναι σε θέση να έχουν υψηλότερες ταχύτητες σύνδεσης δεδομένων μέχρι 21.6Mbps στο downlink και 5.76Mbps στο uplink, ανάλογα με τις συνθήκες, τη θέση και το φορτίο του δικτύου σε κάθε δεδομένη χρονική στιγμή. Σε κάθε περίπτωση, η ταχύτητα θα παραμένει 2 έως 3 φορές υψηλότερη από ό,τι διαθέτει σήμερα η Κύπρος, υπό οποιοδήποτε δίκτυο 3G/HSDPA.



Προς το παρόν, το HSPA+ ήδη λειτουργεί στις αστικές περιοχές, διαθέτοντας 40% πληθυσμιακή κάλυψη, ενώ εξετάζονται σχέδια για την περαιτέρω επέκτασή του. «Ταυτόχρονα, έχουμε τοποθετήσει περίπου 400 χιλιόμετρα ινών σε όλο το νησί και επεκτείνουμε το υποβρύχιο δίκτυό μας όσο αυξάνεται ο αριθμός των εταιρειών που συνδέονται σε εμάς. Η επένδυση στο δίκτυό μας θα φτάσει το 2012 στα 9 εκατομμύρια ευρώ», πρόσθεσε.

ΤΡΙΠΛΑΣΙΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ

Το δίκτυο HSPA+ (High Speed Packet Access) αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τρόπους ασύρματης δικτύωσης παγκοσμίως. Προσφέρει στο χρήστη τη δυνατότητα να μεταφέρει δεδομένα μέχρι και με τριπλάσια ταχύτητα από τη σημερινή και έχει ελάχιστο χρόνο απόκρισης. Έτσι, το κατέβασμα / ανέβασμα μεγάλου όγκου δεδομένων γίνεται σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, το buffering είναι πια μηδενικό, η live τηλεόραση και το παιχνίδι από το κινητό ή το tablet γίνονται άνετα, η σύνδεση στις αγαπημένες ιστοσελίδες είναι ακαριαία, ενώ το κατέβασμα παρουσιάσεων, ταινιών ή μουσικής, γίνεται σε κλάσματα δευτερολέπτων.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗ

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, με τη χρήση του ΜΤΝ HSPA+, εξελίσσεται ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί μια επιχείρηση. Οι γρήγορες ταχύτητες αυξάνουν την ευελιξία, την ανταπόκριση στους πελάτες, την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα. Οι τηλεδιασκέψεις γίνονται πλέον ασύρματα σε πραγματικό χρόνο. Οι εφαρμογές απελευθερώνονται από τα ενσύρματα δίκτυα. Το κατέβασμα και το ανέβασμα αρχείων και παρουσιάσεων μεγέθους 10ΜΒ γίνονται σε λιγότερο από 10‘’στο smartphone ή το tablet. Το ΜΤΝ HSPA+ απελευθερώνει τους επιχειρηματίες από το γραφείο τους, τους αποδεσμεύει από τα καλώδια, δίνοντας τους τα εργαλεία για να μειώσει τις δαπάνες, να ελαχιστοποιήσει τα ταξίδια, να εξοικονομήσει χρόνο και να εργαστεί σε μέγιστες ταχύτητες, κερδίζοντας χρόνο και πελάτες.

ΝΕΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ DATA DURUS

Επειδή η νέα τεχνολογία διαρκώς προϋποθέτει προηγμένα προϊόντα με ανάλογες δυνατότητες, καθένα από τα 21 ΜΤΝ Stores θα διαθέτουν μεγάλο φάσμα συσκευών νέας γενιάς, συμβατών με MTNHSPA+.  Μεταξύ των νέων προϊόντων θα είναι και νέας γενιάς smartphones, φορητές συσκευές wifi (mobilewifi), HSPA+ capable USB dongles και ειδικά routers που παρέχουν σύνδεση με wifi και ethernet, ώστε να μπορείτε να στήσετε ένα ΜΤΝ HSPA+ οικιακό δίκτυο! Παράλληλα, καμιά απορία δεν θα μείνει αναπάντητη: Εξειδικευμένοι DataGurus σε κάθε ΜΤΝ Store είναι στη διάθεση των καταναλωτών για να τους καθοδηγήσουν στο εντυπωσιακό ταξίδι στον κόσμο του MTNHSPA+.

Την παρουσίαση άνοιξε ο καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δρ. Γιάννης Σάχαλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην τεχνολογία του HSPA+ και έδωσε πρακτικά παραδείγματα με εφαρμογές στις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές.

No comments:

Post a Comment