Sunday, November 13, 2011

Ρεκόρ τέλεσης πολιτικών γάμων στην Κύπρο στις 11-11-11

Εκατό συνολικά πολιτικοί γάμοι με ζευγάρια από το Ισραήλ τελέστηκαν χθες στον Δήμο Αραδίππου, με αφορμή τη χθεσινή ημερομηνία, 11/11/11 αφού πάρα πολύς κόσμος θεωρεί ότι τόσο ο αριθμός τρία όσο και ο αριθμός έντεκα είναι τυχεροί.

Στη Λάρνακα τελέσθηκαν συνολικά 17 πολιτικοί γάμοι με ζευγάρια που προέρχονται από το Ισραήλ, το Λίβανο αλλά και την Κύπρο.
Με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Αραδίππου Χριστάκης Λιπέρης ανέφερε ότι επειδή «απαγορεύεται η τέλεση πολιτικού γάμου στο Ισραήλ, ένας από τους πιο κοντινούς προορισμούς για να τελεστούν αυτοί οι γάμοι είναι η Κύπρος. Ετσι ο Δήμος Αραδίππου είχε εδώ και 15 χρόνια αντιπροσώπους οι οποίοι διοργάνωναν σύντομα ταξίδια με προορισμό την Κύπρο προκειμένου να τελέσουν το γάμο τους στο νησί μας όσα ζευγάρια από το Ισραήλ επιθυμούσαν κάτι τέτοιο».
Πρόσθεσε ότι «πάρα πολλά ζευγάρια εξέφρασαν την επιθυμία να τελέσουν το γάμο τους τη σημερινή ημέρα, δηλαδή 11/11/2011. Σήμερα θα τελέσουμε στον Δήμο Αραδίππου συνολικά 100 πολιτικούς γάμους ζευγαριών τα οποία προέρχονται από το Ισραήλ».


Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Λιπέρης είπε ότι «όλα τα ζευγάρια προέρχονται από το Ισραήλ. Αρκετά μεγάλο αριθμό πολιτικών γάμων είχαμε και πέρσι όταν η ημερομηνία ήταν 10/10/2010. Φαίνεται ότι με την πάροδο του χρόνου περισσότερος κόσμος θέλει να τελεί τον γάμο του σε ημερομηνίες οι οποίες φαίνεται να είναι σημαδιακές» είπε και πρόσθεσε πως «αναμένεται ότι περισσότερους γάμους θα έχουμε του χρόνου όταν η ημερομηνία θα είναι 12/12/2012».

Ο κ. Λιπέρης ετέλεσε μαζικά 40 πολιτικούς γάμους Ισραηλιτών σε ξενοδοχείο της Πάφου.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Λάρνακας Αλέξης Μιχαηλίδης ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι χθες συνολικά στο Νικολαϊδειο Αρχοντικό, στο οποίο γίνονται τα τελευταία χρόνια οι πολιτικοί γάμου του Δήμου, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 17 γάμοι.

«Τρία από τα ζευγάρια προέρχονται από την Κύπρο, 6 ζευγάρια από το Λίβανο και οκτώ ζευγάρια προέρχονται από το Ισραήλ τα οποία ήρθαν ειδικά στη Κύπρο για να τελέσουν σήμερα 11/11/2011 τον πολιτικό τους γάμο» είπε.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι «η σημερινή ημερομηνία είναι υποτίθεται τυχερή διότι στον αριθμό υπάρχουν τρία εντεκάρια, και ο αριθμός αυτός θεωρείται τυχερός. Επίσης και ο αριθμός τρία θεωρείται τυχερός από τον κόσμο ενώ το γεγονός ότι σήμερα είναι Παρασκευή έχει βοηθήσει τα ζευγάρια από το εξωτερικό να έρθουν να τελέσουν τον γάμο τους και να κάνουν ένα σύντομο μήνα του μέλιτος το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί» είπε.
Ανέφερε ακόμα ότι «είναι γνωστό πως τόσο στο Λίβανο όσο και στο Ισραήλ δεν υπάρχει ο θεσμός του πολιτικού γάμου αφού λόγω του ότι οι πολλές θρησκευτικές κοινότητες που υπάρχουν σ’ αυτές τις δύο χώρες δεν παντρεύονται μεταξύ τους. Ετσι όλος αυτός ο κόσμος που θέλει να τελέσει πολιτικό γάμο έρχεται στην Κύπρο και ειδικά στη Λάρνακα. Αυτό είναι πολύ καλό για μας αφού η πόλη βρίσκεται πολύ κοντά στο αεροδρόμιο και έτσι μετά την τέλεση του γάμου τα ζευγάρια αναχωρούν αμέσως μετά για τις χώρες τους όπου το βράδυ τελούν κατά κανόνα, το γαμήλιο πάρτι» είπε.

No comments:

Post a Comment