Tuesday, November 1, 2011

ΑΠΟΕΛ - Πόρτο 2-1

Το εξπρές του ΑΠΟΕΛ συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του προς τη φάση των "16" του Champions League. Οι πρωταθλητές Κύπρου "καθάρισαν" και την Πόρτο με ανατροπή στο φινάλε.

Η εικόνα του αγώνα:
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε την ομάδα του με ενισχυμένο κέντρο και παρά την πίεση της Πόρτο στα πρώτα λεπτά, οι γηπεδούχοι διατήρησαν την ψυχραιμία τους, έχοντας αρκετά καλή κυκλοφορία της μπάλας.
Όσο περνούσε η ώρα, οι πρωταθλητές Κύπρου άρχισαν να κερδίζουν χώρους και να βγαίνουν γρήγορα στην αντεπίθεση. Στο 17ο λεπτό, μάλιστα, ο Χαραλαμπίδης έπεσε στην περιοχή των φιλοξενούμενων, μετά από μαρκάρισμα του Ρολάντο, όμως, ο Ιταλός διαιτητής έδωσε εντολή να συνεχιστεί το ματς.
Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο ΑΠΟΕΛ έφτασε μία ανάσα από το γκολ, όταν ο Αΐλτον σημάδεψε με ωραία κεφαλιά το δοκάρι του Έλτον.
Η... εξιλέωση για τον Βραζιλιάνο επιθετικό ήρθε στο 41ο λεπτό. Μετά από εξαιρετική ατομική προσπάθεια, πέρασε τους πάντες, ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Μανγκαλά και ο Τζιανλούκα Ρόκι καταλόγισε πέναλτι. Ο Αΐλτον ανέλαβε την εκτέλεση και με ολύμπια ψυχραιμία άνοιξε το σκορ στο ΓΣΠ.
Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Βίτορ Περέιρα ενίσχυσε τη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας του, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Ροντρίγκες και Γκουαρίν.
ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ:
Η ψυχραιμία, η αποφασιστικότητα και το πάθος των παικτών του Γιοβάνοβιτς. Κοίταξαν στα μάτια τους κατόχους του Europa League για δεύτερη φορά και παρότι ισοφαρίστηκαν στο 89', βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να πετύχουν και δεύτερο γκολ στο τελευταίο λεπτό.
ΜVP:
Ο Αΐλτον. Έκανε άνω-κάτω την άμυνα της Πόρτο για δεύτερο σερί ματς, είχε δοκάρι, κέρδισε το πέναλτι και άνοιξε το σκορ για τον ΑΠΟΕΛ.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ:
Η γραμμή κρούσης της Πόρτο. Οι επιθετικοί (και οι μέσοι) της είχαν 21 τελικές προσπάθειες, σε καμία εξ αυτών, όμως, δεν απειλήθηκε σοβαρά ο Πάρδο.

No comments:

Post a Comment