Tuesday, November 15, 2011

Κυπριοποιήσεις Ξένων Ποδοσφαιριστών εξετάζονται σήμερα!

Σημαντική ίσως θεωρηθεί η σημερινή ημέρα για το μέλλον της Εθνικής Ανδρών, του κυπριακού ποδοσφαίρου και του Κύπριου ποδοσφαιριστή. Αυτό γιατί φαίνεται ότι μπαίνει στην τελική ευθεία η κυπριοποίηση κάποιων ποδοσφαιριστών. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Νεοκλή Συλικιώτη και της ΚΟΠ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Κώστα Κουτσοκούμνη.
 
Μοναδικό θέμα στην ατζέντα της συνάντησης είναι η κυπριοποίηση ποδοσφαιριστών.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Σ», στη λίστα, την οποία θα παραδώσει σήμερα η ΚΟΠ στον υπουργό Εσωτερικών, βρίσκονται 4-5 ποδοσφαιριστές. Κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας ονόματα ποδοσφαιριστών που ενδέχεται να αποκτήσουν κυπριακή υπηκοότητα. Αυτοί είναι, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Έλιο Πίντο, ο Βενσάν Λαμπάν, ο Χρίστος Καρυπίδης, ο Κάσιο και ο Νέγκρι.
 
Λόγω δημόσιου συμφέροντος η διαδικασία μπορεί να επισπευσθεί αν και εφ' όσον είναι θετικό και το Κράτος.
 
Την τελική απόφαση για την κυπριοποίηση ή όχι ποδοσφαιριστών θα τη λάβει το Υπουργικό Συμβούλιο.
 
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο της ΚΟΠ Κώστα Κουτσοκούμνη για το θέμα αυτό, μας ανέφερε ότι: «Αν χρειαστεί να κυπριοποιηθούν 3-4 ποδοσφαιριστές, θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι δεν είναι μόνο για το καλό της εθνικής ομάδας. Είναι για το καλό του κυπριακού ποδοσφαίρου και του Κύπριου ποδοσφαιριστή. Νομίζω, μια τέτοια εξέλιξη, θα βοηθήσει τον Κύπριο ποδοσφαιριστή τόσο στον τομέα της ψυχολογίας όσο και στον αγωνιστικό τομέα».
 

No comments:

Post a Comment