Thursday, November 10, 2011

Ποιός είναι ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας?

Ο άνθρωπος που αναλαμβάνει ως ο πρωθυπουργός της ιστορικής κυβέρνησης, εθνικής ενότητας στην Ελλάδα, Λουκάς Παπαδήμος αξιολογείται ως μία από τις σημαντικές μορφές της νεότερης ιστορίας της χώρας. Στο βιογραφικό του περιλαμβάνονται σημαντικές στιγμές τόσο καριέρας όσο και ακαδημαϊκές. Από την Ακαδημία Αθηνών ως μαθητής έφτασε στο δεύτερο σκαλοπάτι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και από το πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης στην πρωθυπουργία της Ελλάδας.

Εντός μερικών μηνών θα πρέπει να εξασφαλίσει την έκτη δανειακή δόση από την τρόικα, να πετύχει εθνική συνεννόηση για επικύρωση της συμφωνία τξης 26ης Οκτωβρίου και βέβαια να προετοιμάσει το έδαφος για την επόμενη κυβέρνηση της Ελλάδας που θα προκύψει μέσω εκλογικής διαδικασίας εντός του 2012.

Εξαίρετος γνώστης οικονομικών με έντονες θέσεις για τη δημόσια διοίκηση και ανοικτή ματιά για να απαιτεί στο μεταβατικό κυβερνητικό σχήμα να ενταχθούν πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα, αξιολογείται ως το άτομο που μπορεί να φέρει σχετική σύμπνοια και ηρεμία στην πολυτάραχη Ελλάδα. Παράλληλα, αξιολογείται ως ο καταλληλότερος άνθρωπος για να έχει επαφές με την Ευρώπη, αφού είναι αρκετά δικτυωμένος ελέω της επταετούς θητείας του στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

No comments:

Post a Comment