Sunday, March 20, 2011

Φαντούσης: Ο Κουτσοκούμνης διοικεί σαν αυτοκράτορας!

Αποκαλυπτικός όσο ποτέ άλλοτε, ο Πανίκος Φαντούσης εξαπολύει δριμύτατη επίθεση κατά του προέδρου της ΚΟΠ Κώστα Κουτσοκούμνη, τον οποίο κατηγορεί για πολλά και διάφορα και δηλώνει πως μ' αυτόν πρόεδρο και μετά τις εκλογές του καλοκαιριού, ο ίδιος θα αποχωρήσει από την ΚΟΠ.

Ο εκπρόσωπος του Ερμή Αραδίππου στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ εξηγεί γιατί τώρα είναι χείμαρρος, αποκαλεί τον τρόπο με τον οποίο διοικεί ο πρόεδρος της ΚΟΠ αυτοκρατορικό, εξασκεί έντονη κριτική για οικονομικά και άλλα θέματα και τον κατηγορεί για παραβίαση του καταστατικού, αλλά και της προκήρυξης του πρωταθλήματος.
Επιμένει ότι, αν μέχρι τα μέσα της εβδομάδας δεν απαντήσει ο πρόεδρος της ΚΟΠ στην επιστολή και γενικά στις καταγγελίες, κάποιες από τις οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας, τότε θα μιλήσει σε διάσκεψη Τύπου και θα αποκαλύψει πολλά.

Γιατί τώρα;
Το πρώτο ερώτημα που θέσαμε στο βοηθό Γενικό Γραμματέα της ΚΟΠ ήταν γιατί τώρα διάλεξε να μιλήσει. Λέει γι' αυτό:
- Γιατί έφτασε ο κόμπος στο κτένι. Το πρόβλημα ξεκίνησε από το Σεπτέμβρη, όταν άρχισε τη λειτουργία της η νέα Εκτελεστική Επιτροπή.
Διαφώνησα από τότε με αρκετά πράγματα, αλλά όσο περνά ο καιρός, η κατάσταση χειροτερεύει.

Πρόεδρος λίγων σωματείων
* Δηλαδή;
- Ο κ. Κουτσοκούμνης λειτουργεί ως πρόεδρος λίγων σωματείων. Νοιάζεται γι' αυτούς που τον ψηφίζουν και δεν ενδιαφέρεται για τους λοιπούς.
Με έξυπνες ενέργειες περνά αποφάσεις που βολεύουν τον ίδιο και αυτούς που τον ψηφίζουν.
* Η Εκτελεστική, στην οποία είσαστε μέλος, τι κάνει, ή τι έκανε;
- Η Εκτελεστική περνά 9 στις 10 αποφάσεις τις εισηγήσεις του προέδρου.
Συνεδριάζει αντί μια φορά την εβδομάδα, μία φορά το μήνα και ορισμένες αποφάσεις τις μαθαίνουμε από τους δημοσιογράφους. Σ' αυτό το σημείο φτάσαμε.
* Τα λες τώρα γιατί ο Ερμής, αν περάσει η πρόταση Κουτσοκούμνη, μένει εκτός Εκτελεστικής;
- Όχι. Έτσι κι αλλιώς δεν με ενδιαφέρει η καρέκλα. Κάποιους άλλους τους ενδιαφέρει και είναι κολλημένοι σ' αυτή. Το δηλώνω από τώρα, ότι αν δεν φύγει ο κ. Κουτσοκούμνης από την προεδρία της ΚΟΠ, εγώ θα αποχωρήσω από την Ομοσπονδία.
* Βρήκε αποδέκτες η πρότασή σας, ή είσαι μοναχικός καβαλάρης;
- Πιστέψτε, ότι αρκετοί με πήραν ήδη τηλέφωνο και δείχνουν να συμφωνούν μαζί μου.

Δεν σηκώνει αμφισβήτηση
* Πού διαφωνείς με τον πρόεδρο της ΚΟΠ;
- Κατ' αρχάς διοικεί σαν αυτοκράτορας. Έτσι θεωρεί τον εαυτό του ή, τουλάχιστον, έτσι φαίνεται προς τα έξω. Θέλει, όλοι να του λένε «ναι». Δεν θέλει να αμφισβητείται από κανέναν. Αλίμονο σ' αυτούς που δεν τον ψηφίζουν. Γι' αυτό επιμένω ότι δεν είναι πρόεδρος όλων των σωματείων.
* Τον ψηφίσατε κι εσείς…
- Το εξήγησε ο πρόεδρος του σωματείου. Ήταν για το συμφέρον του Ερμή.
Αλλά αυτά που συμβαίνουν εδώ και ένα χρόνο δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα.

Κάνει παιχνίδι στο οικονομικό
* Δηλαδή;
- Στο οικονομικό, για παράδειγμα, γαργαλάει προέδρους με τέτοιον τρόπο, ώστε αυτοί να εξαρτώνται στο κεφάλαιο αυτό απ' αυτόν.
* Σοβαρή κατηγορία.
- Έτσι είναι. Μιλώ για την πίτα από διάφορα κονδύλια που έρχονται και τα οποία δεν μοιράζονται ίσα. Κάποιοι είναι και στο θέμα αυτό ευνοούμενοι και κάποιοι αδικημένοι.

Κοροϊδία, όχι συναίνεση
* Παρόλα αυτά, σχεδόν όλοι οι πρόεδροι είπαν ναι στην πρότασή του για διεύρυνση της Εκτελεστικής. Μίλησε για συναίνεση και φαίνεται να πέρασε το μήνυμα.
- Είναι κοροϊδία αυτό, όχι συναίνεση. Θα 'λεγα ένα είδος τελεσίγραφου.
* Δηλαδή;
- Είπε ουσιαστικά στα σωματεία για την Εκτελεστική. Ή αλλάζει ο τρόπος λειτουργίας με βόλεμα και των μεγάλων ή παραμένει ως έχει το καταστατικό και η σύνθεση της Εκτελεστικής. Άρα οι μεγάλοι, που δεν είναι μέσα στην Εκτελεστική τώρα, δεν έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν την προεδρία. Γι' αυτό λέω ότι είναι κοροϊδία κι όχι συναίνεση.

Οδοιπορικά €6.000 σε ομάδα
* Ψήφοι, οικονομικά στην επικαιρότητα πάλι...
- Για να καταλάβετε, πρόσφατα πέρασε εισήγηση του προέδρου για να δοθούν οδοιπορικά σε ομάδα Δ’ Κατηγορίας ύψους €6.000 (έξι χιλιάδες) επειδή είναι από ακριτική κωμόπολη. Να δοθούν. Δεν είπε κανείς το αντίθετο. Γιατί να μην δοθούν και σε άλλες ομάδες με έδρα ακριτικές περιοχές; Καταλάβατε; Αυτό είναι ένα μικρό παράδειγμα.
Φανταστείτε τι γίνεται στο διαχωρισμό της πίτας κυρίως σε εκλογική χρονιά.
* Μ' αυτά που λέτε, ο πρόεδρος της ΚΟΠ είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στο κυπριακό ποδοσφαιρικό στερέωμα...
- Αυτό που λέω, είναι ότι πρέπει να φύγει από την προεδρία. Αν δεν το κάνει κι αν δεν απαντήσει στην επιστολή και στα ερωτήματά μου, θα πω πολύ περισσότερα στη διάσκεψη Τύπου.

Υποψήφιος κοινής αποδοχής
* Υπό αυτές τις συνθήκες, τι αναμένετε το καλοκαίρι;
- Αναμένω να βρεθεί ένας υποψήφιος κοινής αποδοχής, που να μην είναι καμένο χαρτί και να βγάζει προς τα έξω την εικόνα ότι θέλει εξυγίανση στο χώρο του ποδοσφαίρου και δεν τον νοιάζουν τα πάρε - δώσε.
* Στην Εκτελεστική Επιτροπή, πέρα από εσένα, υπήρξαν ή υπάρχουν κι άλλες αντιδράσεις για τον τρόπο λειτουργίας του προέδρου;
- Αρκετοί είναι δυσαρεστημένοι. Θα εκπλαγείτε αν σας πω αριθμό. Δεν θα προχωρήσω άλλο επί του θέματος.
* Τι κάνουν αυτοί;
- Κάποιοι είναι έτοιμοι να πορευθούν για εξυγίανση, κάποιοι είναι κολλημένοι στις καρέκλες. Τι να πω άλλο; Έχω έτοιμη πρόταση για κάθαρση. Ας ξυπνήσουν, επιτέλους, κάποιοι πρόεδροι.
* Τι θα γίνει στο τέλος με το θέμα αυτό;
- Δεν ξέρω, αλλά τουλάχιστον έχω τη συνείδησή μου ήσυχη ότι κάνω το σωστό.

Δικαστικές παρανομίες
* Πήρατε φόρα...
- Υπάρχουν ακόμη θέματα που αφορούν παρέμβαση για παραπομπή ή όχι ομάδων ή ατόμων ενώπιον της Δικαστικής Επιτροπής της ομοσπονδίας και βεβαίως αυτά είναι σοβαρά. Όπως σοβαρά είναι όλα όσα έχουν σχέση με κάποια σωματεία, τα οποία κρατούν τις καρέκλες στην Εκτελεστική Επιτροπή για να τις διαπραγματεύονται σε περίοδο εκλογικής αναμέτρησης.


Καρφώματα
* Μίλησες για αυτοκρατορική συμπεριφορά και επιμένεις.
- Βεβαίως. Κι όχι μόνο αυτό. Αν διαφωνήσει κάποιος από τα μέλη της Εκτελεστικής με αποφάσεις του, επικοινωνεί με τον πρόεδρο για να τον καταγγείλει, να τον καρφώσει δηλαδή. Συμβαίνει όμως και το αντίθετο. Αν η διαφωνία έρθει από τον πρόεδρο, επικοινωνεί με τον εκπρόσωπο του σωματείου στην ΚΟΠ. Υπάρχουν παραδείγματα με πιο τρανταχτό ένα, το οποίο έχει σχέση με πολύ μεγάλο σωματείο.

Πηγή: sigmalive.com

No comments:

Post a Comment