Saturday, March 12, 2011

Deal Sites στην Κύπρο, πότε?

Ας τα πάρουμε με τη σειρά: τα deal sites ή social bying ή group buying sites όπως αποκαλούνται διεθνώς- είναι μία ιδέα που ξεκίνησε με επιτυχία στο εξωτερικό πριν τρία περίπου χρόνια.  Εδώ κι ένα περίπου χρόνο γνωρίζουν τεράστια επιτυχία και στην Ελλάδα όπου οι σελίδες αυτού του τύπου φυτρώνουν παντού σαν μανιτάρια.  Δυστηχώς στην Κύπρο είμαστε πίσω και δεν επωφελούμαστε από τέτοιου είδους προσφορές.  Πότε και ποιός λέτε να κάνει το πρώτο βήμα? 

update 18/12/2011: To πρώτο Κυπριακό Deal Site είναι γεγονός! Διαβάστε περισσότερα εδώ

Η ιδέα Το concept πίσω από αυτά τα sites είναι η εξασφάλιση μιας προσφοράς με σημαντική έκπτωση για κάποιο προϊόν ή υπηρεσία. Το site προβάλλει τουλάχιστον μία καθημερινή προσφορά και υπόσχεται στον προμηθευτή έναν ελάχιστο αριθμό αγοραστών, που είναι η προϋπόθεση για την έκπτωση. Αν ένας τέτοιος αριθμός ανθρώπων δηλώσει online πως ενδιαφέρεται για την προσφορά, αυτή ενεργοποιείται, και κρατούνται τα αντίστοιχα ποσά από τους αγοραστές. Αν δεν συμπληρωθούν οι προβλεπόμενοι ενδιαφερόμενοι, η προσφορά ακυρώνεται και δεν κρατούνται χρήματα από όσους έχουν δώσει τα στοιχεία τους.

Τι κερδίζει η κάθε πλευρά από αυτήν την ιστορία; Οι αγοραστές κερδίζουν το προφανές: διόλου αμελητέα έκπτωση. Με προσφορές που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν σε ποσοστό έκπτωσης το 90%, οι αγοραστές των ηλεκτρονικών κουπονιών αποκτούν προϊόντα σε τιμές που ούτε θα μπορούσαν να φανταστούν στο συμβατικό εμπόριο.
«Σε διάστημα μόλις πέντε μηνών από την λειτουργία μας, υπολογίζουμε πως έχουμε εξοικονομήσει πάνω από 6.800.000 ευρώ στα μέλη μας», αναφέρει ο κ. Θοδωρής Ποτούρογλου, internet marketing manager της υπηρεσίας GoldenDeals.gr. Εντυπωσιακός ο αριθμός, αν αναλογιστεί κανείς την ανάγκη για φθηνές αγορές των καταναλωτών σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

«Οι καταναλωτές, μέσα από το site, επωφελούνται σημαντικών εκπτώσεων (minimum 50%) που δεν θα μπορούσαν να πετύχουν αλλιώς, ενώ παράλληλα οι επιχειρηματίες ξοδεύοντας ένα ποσό στην προωθητική ενέργεια της Groupon γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή την απόδοση που αποφέρει αυτή η κίνηση στην επιχείρηση τους», λέει με την σειρά του ο κ. Σπύρος Βλάχος, ιθύνων νους του ελληνικού Groupon.

Με άλλα λόγια, κερδίζει ο αγοραστής, κερδίζει και η επιχείρηση, παρά το μεγάλο ποσοστό έκπτωσης, καθώς εξασφαλίζεται μια ομαδική «πελατεία». Ίσως εδώ να κρύβεται ο επόμενος άσσος στο μανίκι των «σκεπτόμενων» επιχειρήσεων της χώρας, που αντιλαμβάνονται τις προοπτικές του νέου αυτού αγοραστικού «καναλιού». Άλλωστε, μόνο έτσι εξασφαλίζεται και η βιωσιμότητα των deal sites.

«Το Golden Deals κερδίζει μόνο εάν κερδίσει ο προμηθευτής, δηλαδή, όταν έχουμε πλέον προσελκύσει νέους πελάτες, οι οποίοι αγόρασαν τα κουπόνια των προσφορών», μας λέει ο κ. Ποτούρογλου εκ μέρους του Golden Deals, project της γνωστής σε όλους «Χρυσής Ευκαιρίας».

5 comments:

  1. Αγαπητοί φίλοι,

    Το www.skroutz.com.cy βρίσκεται σε λειτουργία στο ίντερνετ. Καθημερινά παρουσιάζονται προσφορές για οτιδήποτε μπορεί κανείς να κάνει,
    να δει, να γευτεί και να αγοράσει σε διαφορετικές πόλεις της Κύπρου.

    Επισκεφτείτε το facebook page του Skroutz.com.cy στο:

    http://www.facebook.com/Skroutz.com.cy

    ReplyDelete
  2. Νέα υπηρεσία διαδικτυακής διαφήμισης www.Skroupon.com "Μοναδικές προσφορές στην πόλη μας! Όλες ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ."

    Το Skroupon.com είναι το αδελφάκι του skroutz.com.cy.

    Δημιουργήθηκε με στόχο να προσφέρει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ e-εκπτωτικές @γορές στο Κυπριακό κοινό.

    Τόσο το Skroupon.com όσο και το Skroutz.com.cy στηρίζουν τις υπηρεσίες τους στα Social media networks, Search engine optimization και στο Email Marketing.

    Skroupon.com
    Είναι διαφήμιση της μιας σελίδας, και γενικά είναι μια φρέσκια δυναμική ιδέα.
    Αποδεδειγμένα οι καταναλωτές, παραμένουν αφομοιωμένοι η ενδίδουν στο περιεχόμενο μιας διαφήμισης όταν με λίγες λέξεις η μια φωτογραφία περάσεις σε αυτούς το μήνυμά σου ή διεγείρεις την περιέργειά τους.

    Απολαύστε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ e-εκπτωτικές @γορές

    ReplyDelete
  3. Gia rixte kai mia matia se auto to site...dinei dorean eponyma kalluntika me kathe diagonismo.
    Kante eggrafi aplos

    www.beautyblog.gr

    ReplyDelete
  4. Αγαπητοί Φίλοι,

    Σας βρίσκω ελαφρώς απληροφόρητους. Από τον Νοέμβριο του 2010 λειτουργεί στην Κύπρο μας το www.SmartDeals.com.cy! To οποίο ήταν και το πρώτο που έφερε αυτό τον τρόπο αγορών εδώ!

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete