Wednesday, March 16, 2011

Rockwave 2011: ανακοινώθηκε το πρόγραμμα!

Για τους φίλους του rock που θα τύχει να βρίσκοντε στην Αθήνα 1,2 και 3 Ιουλίου μάς δίνει ραντεβού φέτος το Rockwave Festival, που έρχεται να κάνει πιο rock το ελληνικό καλοκαίρι, "σε πείσμα των καιρών", όπως είναι το φετινό slogan του, και μάλιστα με νέες, φανερά χαμηλότερες τιμές εισιτηρίων!
"Το Rockwave Festival του 2011 στέκεται πάνω από spreads και μηχανισμούς στήριξης. Σε ζόρικους καιρούς μας προτρέπει να ονειρευτούμε, να μοιραστούμε συγκινήσεις και να ζήσουμε μοναδικές εμπειρίες!", αναφέρει η ανακοίνωση των διοργανωτών.
Το Rockwave, που κλείνει 15 χρόνια ζωής, έχει φιλοξενήσει στα stages του περισσότερους από 200 καλλιτέχνες της ελληνικής και παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Για να μην  πολυλογώ λοιπόν, ιδού η λίστα με τους συμμετέχοντες του 2011!

Ο Γιάννης Αγγελάκας, για τη μία μέρα του φεστιβάλ, εμπνεύστηκε ένα πολύωρο All Together Now Party αποδεικνύοντας ότι η μουσική ακούγεται καλύτερα, όταν βγαίνει από την ψυχή, όταν είναι ανεξάρτητη και ελεύθερη. Στη μεγάλη non-stop γιορτή που θα στηθεί στην κεντρική σκηνή του TerraVibe Park από νωρίς το απόγευμα, με εμπνευστή τον ίδιο, θα εμφανιστούν μερικοί από τους σημαντικότερους εκφραστές της σύγχρονης, ελληνικής μουσικής σκηνής και συνταξιδιώτες στην All Together Now, τη δισκογραφική εταιρία του Γιάννη Αγγελάκα.
Ψαραντώνης: ο τολμηρός, αλλά συγχρόνως και στοχαστικός ανανεωτής της παραδοσιακής μουσικής. Με τη δύναμή του στον αυτοσχεδιασμό κατορθώνει να δημιουργεί ατμόσφαιρα δέους, ταραχής και ρίγους, όπως ακριβώς οι μεγάλοι μουσικοί της τζαζ.
Λύκοι Λάιβ: στο project των Λύκων, ο Νίκος Βελιώτης και ο Γιάννης Αγγελάκας ταιριάζουν αρμονικά τις μουσικές τους αναζητήσεις. Βρίσκουν δημιουργικό διέξοδο η εμμονή με το τσέλο του γνήσιου ρόκερ ποιητή και το απωθημένο ενός κατεξοχήν κλασσικού μουσικού να δημιουργήσει λαϊκά τραγούδια.
Ψαρογιώργης, το περιζήτητο λαούτο και ο ανανεωτής της Κρητικής μουσικής παράδοσης, θα μας παρασύρει με τραγούδια ζωής.
Ο “φοβερός” performer Ντίνος Σαδίκης, σημείο αναφοράς στην ελληνική μουσική από την εποχή των “Εν Πλω”, εξακολουθεί να μας ξαφνιάζει με τις απρόβλεπτες επιλογές του.
Lost Bodies, κινούνται με άνεση και ευελιξία από το post punk, blues και το industrial μέχρι τις μπαλάντες, το trip hop και την πειραματική μουσική.
Vlastur, ώριμος πειραματιστής θα ερμηνεύσει ζωντανά τις electrο dub ethnic μουσικές του.
Η παραδοσιακή μπάντα χάλκινων πνευστών Μακεδονίας “Λόζιος και Ανακατωσιά” θα ξεδιπλώσει με μεγαλοπρέπεια το διονυσιακό ταπεραμέντο της.
Διώνη, το γυναικείο πολυφωνικό σχήμα, που μας πρωτοσύστησε ο Γιάννης Αγγελάκας στην “Ψυχή Βαθιά”, γεφυρώνει την παράδοση με τον ροκ ήχο.
Η βραδιά θα κορυφωθεί με ένα φινάλε που θα υπογράψουν ο Γιάννης Αγγελάκας με το Ντίνο Σαδίκη στο μπαγλαμά, το Γιάννη Αραμπατζή στην κιθάρα και τον Τίτο Καργιωτάκη στην κονσόλα. Το γνωστό σχήμα Γιάννης Αγγελάκας 3 θα “κυκλοφορήσει” αρχικά καθιστό, αλλά υπόσχεται να μας απογειώσει, μέχρι “η άγρια των άστρων σιωπή” να σφραγίσει ένα υπέρλαμπρο βράδυ .
Η θεότρελη παρέα των Gogol Bordello επιστρέφει! Ελεύθεροι, ατίθασοι, ακαλούπωτοι, σαρώνουν τα πάντα στο πέρασμά τους, κραυγάζουν την πολυφυλετική ελευθεριότητα τους, μεταδίδουν κολασμένη ενεργητικότητα σε ένα κοινό παθιασμένο μαζί τους, απογειώνοντας και το φετινό Rockwave Festival. Το ξέρουμε όλοι: το ξεφάντωμα μαζί τους είναι μέχρι τελικής πτώσεως!
Kyuss Lives! Το μυθικό συγκρότημα της καλιφορνέζικης desert rock σκηνής θα μας παρασύρει με έναν ήχο που σε τινάζει στον αέρα. Ακατέργαστα ωμά φωνητικά, γκαζωμένα ακόρντα, μοναδική εμπειρία που καλύπτει όλο το φάσμα μεταξύ μελωδίας και θορύβου!
Καιρός να επιστρέψουμε στα βασικά της ROCK! Οι Monster Magnet με τον αγέρωχο Dave Wyndorf, ιθύνοντα νου, κρατούν υψωμένη τη σημαία της space rock heavy ψυχεδέλειας, σφραγίζοντας μία ολόκληρη εποχή.... και μένοντας όρθιοι πάνω στα χαλάσματα. Παραμόρφωση στη φωνή, γκαζωμένες κιθάρες, drums που δίνουν ρέστα...
Flogging Molly, μία ηχητική επανάσταση με κέλτικο πάθος και Καλιφορνέζικη δυναμική! Ένα μουσικό αμάγαλμα που δεν χωρά πουθένα! Ένας live δυναμίτης!
Cake, οι «πράσινοι» εικονοκλάστες από το Σακραμέντο, με σήμα κατατεθέν τον funky, rock ‘n’ roll, quirky pop ρυθμό τους, παραμένουν σκόπιμα εκκεντρικοί και αφοπλιστικά εθιστικοί, με ρυθμούς νοσταλγικούς αλλά πάντα ανατρεπτικούς.
The Stranglers, δεν περιορίστηκαν στα στενά όρια του punk αλλά δημιούργησαν το δικό τους punk-rock ιδίωμα, για να συνδυάσουν την αντιδραστική ιδιοσυγκρασία τους με τον πάντα ψαγμένο στίχο τους. Οι «no more heroes» ποιητές ακούγονται πιο επίκαιροι από ποτέ.
Therapy? , ένα πείραμα έτοιμο να εκραγεί! Έρχονται να μας βγάλουν από τη μουσική συμβατικότητα, να μας τρελάνουν θεραπεύοντάς μας από τη ρουτίνα της καθημερινότητάς.
Marky Ramone’s Blitzkrieg, ο θρύλος της punk, παρασημοφορημένος με lifetime achievement award από τα Grammy’s 2011, υπόσχεται να τα παίξει όλα...μαζί του ο Michale Graves από τους Misftis
Viza, με καταγωγή από τα βουνά του Καυκάσου και πνευματικό πατέρα τον Serj Tankian. Ένας μουσικός καμβάς που παντρεύει περίτεχνα Αραβική, Αρμένικη, Ρώσικη, Ανατολίτικη και Ελληνική μουσική με ροκ και alternative ρυθμούς.
Dept. Καταλανοί- αυτό τα λέει όλα! Είναι νέοι, βράζει το αίμα τους και θα τα δώσουν όλα πάνω στη σκηνή!
Με εισιτήριο που ξεκινάει από 12 € και φτάνει έως τα 28 € το Rockwave Festival αποδεικνύει έμπρακτα ότι το μουσικό πανηγύρι που θα στηθεί στο TerraVibe Park, μπορεί να το ζήσει ο καθένας μας.
Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινάει αυτή την Πέμπτη, 17 Μαρτίου. Πληροφορίες στο: 210 3608 366

No comments:

Post a Comment